Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak kdo a jak kde ale hlavne podle kvality 1faktorove kolem 200-300 eu 2 faktorove 300 -500

Samozrejme za kus jednofaktorove jsou mene fialove nez dvou je to dominantni neuplna mutace takze stepaci nejsou.
michal1962
napsal(a):
Co mam rozumet pod pojmom 1-2 faktorove ze maju vsebe viacej farieb do stepitelnosti dakujem.
S cenami i štěpitelností souhlasím s kolegou.
Co se týká jednoho či dvou faktoru fialové, to je o genetice a zjednodušeně řečeno přeměně modré v fialovou a její intenzitě u modrých běloprsých. U jiných mutací získávají barvy nádech do fialova rovněž v různé intenzitě. Nejvíce se fialový faktor zobrazuje v letkách, v ocasních perech, na hlavě, na kostřeci - záleží na mutaci a intenzitě faktoru.
Podle mne jednoznačně se dá o dvoufaktorovém ptáku mluvit až podle odchovu.
Pro názornost přikládám fotky. 1. Jednofaktorový s modrým mládětem. 2 a 3 pravděpodobně dvoufaktorový.

Ještě by mě zajimalo u přírodních ptáků jestli je violet faktor jasně viditelný mám tu samce který má trochu nafialovělé ocasní pera mohl by někdo vložit fotky přírodní violety pro porovnání ?
Je to viditelně v podstatě stejně jako u modrých. Záleží na intenzitě faktoru.
Našel jsem jen fotky přírodní samice a aqua samice.

michal1962
napsal(a):
Chcem sa pochvalit tiez mojima krasavcami.
Schanim samicku cervenobrichou nemel byste ?

michal1962
napsal(a):
Nemam tieto som dnes kupil to mam tuto jednu paru.
Ok nevadi jaka byla cena za violetky jesi nejni tajemstvi? Muj parek jeste nejsou doperene

Taky tak samicka je udajne 2f nech sa dari.

daktari
napsal(a):
Nechci Vás zklamat, nakonec ani kvalita fotek není zcela super, ale netroufl bych si tvrdit, že ta samice je 2f. Nezlobte se.
Zdravim nezlobim se od vas nazor beru no pisi udajne 2f bo sem ji tak kupoval a byla hlavne o hodne vic fialova nez je ted taky nejni doperena jeste a kvalita fotky neni nic moc uvydim co stoho nakonec bude Vesely L.
Dobrý den, souhlasím s tím, že rozpoznat violety 1F a 2F je 100% po odchovu. Nicméně si myslím, že cena by se měla odvíjet od kvality zbarvení a nekoukat přitom na to, jestli je pták 1F a 2F. Může to být jistým určovacím znakem, ale intenzita zbarvení 1F je tak rozdílná a rozmanitá, že dát cenu jednotnou mi přijde nelogické. Pro ukázku přidávám fotky mých odchovů, kde je velmi dobře vidět rozdíl si myslím. A také to, že ikdyž jsou ti dva ptáci 1F, tak oba dva jsou jiní fenotypově.
Tady jsou fotky Aqua fialových. Jedna samice může být i 2F, ale musím ji vyzkoušet.
Tady ještě ten zelený fialový, skořicový fialový a mladé fialové, kde je dobře patrný rozdílmodrého, modrého 1F a modrého 2F fialového.
martinp.
napsal(a):
Dobrý den, souhlasím s tím, že rozpoznat violety 1F a 2F je 100% po odchovu. Nicméně si myslím, že cena by se měla odvíjet od kvality zbarvení a nekoukat přitom na to, jestli je pták 1F a 2F. Může to být jistým určovacím znakem, ale intenzita zbarvení 1F je tak rozdílná a rozmanitá, že dát cenu jednotnou mi přijde nelogické. Pro ukázku přidávám fotky mých odchovů, kde je velmi dobře vidět rozdíl si myslím. A také to, že ikdyž jsou ti dva ptáci 1F, tak oba dva jsou jiní fenotypově.
Zdravím,
souhlasím s p.martinp, že variabilita, rozsah a intenzita fialového faktoru u modrých SF (i DF), violet je rozdílná a neexistuje jednotná uniformita intenzity zbarvení fialového faktoru, tudíž by logicky neměla být ani jednotná cena za SF ptáka. Je třeba se dívat, jak kvalitního jedince před sebou máme, včetně zbarvení a podle toho ptáka nacenit. Ohledně toho, zda je pták DF violeta, již bylo vše napsáno.