Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2015 11:14
mravenec

XXX.XXX.215.54

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s tím, když korelí banda šikanuje jednoho jedince, který je jiný, než ostatní? Loni se mi narodila korela, která je jenom šedo-bílá, nemá ani oranžové tvářičky narozdíl od ostatních a přijde mi, že ostatní ji nemají rádi - má oklovaná ocasní pera a často ji vidím bokem, mimo hejno ostatních. Co si o tom myslíte?
Přidávám fotky všech a té jedné šikanované.

4.2.2015 07:39
Martas31

XXX.XXX.158.46

Dobrý den chovám korely již několik let více kusu ve volieře i s jinými druhy a s tímto jsem se ještě nesetkal je možné že to dělá jeden jedinec z hejna.

4.2.2015 08:48
mravenec

XXX.XXX.215.54

Děkuji za odpověď.
A nenapadá vás, jaké by bylo nejlepší řešení? Jestli tu "jinou" korelu izolovat z voliéry? Nebo pořídit ještě jednu stejně "jinou" korelu? Nebo nic nepodnikat a čekat, až je to přestane bavit?

4.2.2015 11:28
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Nemám s tímto žádnou zkušenost a to chovám společně i korely různých barev, dokonce i albino, tedy čistě bílé červenooké s ostatními a nikdy se nestalo, že by je nepřijaly. Jediné, co řeším, je problém v párování, o samičku albino nemá zájem žádný z mých samců a už jsem zkoušela k ní dát za 2 roky 3 samce, ale vztahy mají dobré, jen se prostě nechtějí pářit. A vím že je to na 100% samička, už snášela vejce. Takže stále hledám samečka, který by k ní přilnul víc. Pokud ale vaši korelu terorizuje větší část hejna, tak by bylo asi lepší ji umístit jinam a třeba k ní sehnat podobný protějšek a nebo prodat. Podle fotky je to krásný bělohlavý mladý sameček, byla by škoda, kdyby jej zmrzačily. Korely nebývají agresívní, ale někdy se to bohužel stává. Měla jsem pár, ktrerý sice nebyl agresívní, ale samice mi škubala samce, až byl celý plešatý a pak dokonce i mladé, takže jsem tento pár musela dát pryč, aby se to nenaučil i zbytek hejna.

4.2.2015 11:49
Martas31

XXX.XXX.158.46

mravenec napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s tím, když korelí banda šikanuje jednoho jedince, který je jiný, než ostatní? Loni se mi narodila korela, která je jenom šedo-bílá, nemá ani oranžové tvářičky narozdíl od ostatních a přijde mi, že ostatní ji nemají rádi - má oklovaná ocasní pera a často ji vidím bokem, mimo hejno ostatních. Co si o tom myslíte?
Přidávám fotky všech a té jedné šikanované.

Dobrý den jestli máte možnost tak ji umíctěte jinam na barvě nezáleží já mám dohromady šedé skořicové perly bělohlavé a nic mi to nedělá, ale kdyš dám budky tak se dokážou poprat o budku ale jinak jsou vpohodě ale skuste vysledovat jestli tam nemáte nějakého agresivního jedince mě se to stalo u rosel a tak jsem se sním rozloučil.

4.2.2015 12:26
mravenec

XXX.XXX.215.54

Děkuju moc za všechny vaše reakce.
Budu se snažit vysledovat, kdo je pachatelem a utnout mu tipec.
Nerada bych o tu bělohlavou korelku přišla, je to můj oblíbenec.

4.2.2015 12:46
Martas31

XXX.XXX.158.46

Není zač at se daří a chovu zdar.

Přidejte reakci

Přidat smajlík