Dobrý den, máte někdo - chovatelé amazoňanů - zkušenosti s chovem, kdy jste nuceni ptáky na zimu stěhovat z letních voliér do zimoviště? Můžete se podělit o zkušenosti? Např., jestli ptáci po přestěhování ven zahnízdí atd...? Chtěl bych si jeden pár větších papoušků pořídit, ale mám bohužel jen tuto možnost, čili stěhovat je...
amazoňan5
napsal(a):
Dobrý den, máte někdo - chovatelé amazoňanů - zkušenosti s chovem, kdy jste nuceni ptáky na zimu stěhovat z letních voliér do zimoviště? Můžete se podělit o zkušenosti? Např., jestli ptáci po přestěhování ven zahnízdí atd...? Chtěl bych si jeden pár větších papoušků pořídit, ale mám bohužel jen tuto možnost, čili stěhovat je...
Zkušenost z r. 2014: V srpnu sestavený pár modročelých ve venkovní voliéře. Samice tříletá, samec 12 let. Zimní voliera 2 kát 1krát 1m. Budka uvnitř. Koncem března 1. Vajíčko. Okamžité přenesení budky do letní voliéry. Za dva dny druhé vajíčko. Odchov ze 4 vajec 4 mladí. Snad je to vyjímka. Uvítám podobnou zkušenost. Další stěhovaný pár: 4 vajíčka měsíc po přestěhování - čistá. Mladý samec. Necelé 3 roky.
Dobrý den i já jsemstěhoval amazoňany do zimoviště, ale je to nanic když budou mít zálety tak je kdykoliv když bude pěkné počasí můžete pustit, ale když jsou v zimovišti mimo voliéru tak to nelze a to nemluvím o škodné proto jsem se rozhodl postavit nové ubytace. Zimoviště už mám jen jak dovolí počasí udělám výlety. Vše si dělám sám s otcem budou 4 boxy venek 3x1x2 délka, šířka, výška, zálet 1, 4x1x2, 1 délka, šířka, výška, konstrukce voliér hliník, ještě tam bude 80 cm chodba a dva odstavné boxy 1, 6x0, 8x2, 1 ty nebudou mít výlet, budou sloužit jen pro odstav. Vytápění bude napojeno na kotel domu. Cena cca 44000, -.
mhm2
napsal(a):
Dobrý den i já jsemstěhoval amazoňany do zimoviště, ale je to nanic když budou mít zálety tak je kdykoliv když bude pěkné počasí můžete pustit, ale když jsou v zimovišti mimo voliéru tak to nelze a to nemluvím o škodné proto jsem se rozhodl postavit nové ubytace. Zimoviště už mám jen jak dovolí počasí udělám výlety. Vše si dělám sám s otcem budou 4 boxy venek 3x1x2 délka, šířka, výška, zálet 1, 4x1x2, 1 délka, šířka, výška, konstrukce voliér hliník, ještě tam bude 80 cm chodba a dva odstavné boxy 1, 6x0, 8x2, 1 ty nebudou mít výlet, budou sloužit jen pro odstav. Vytápění bude napojeno na kotel domu. Cena cca 44000, -.
Dodrý den. Máte pravdu, celoroční voliéry jsou nejlepší. Všechno je to o penězích.4 malé voliérky plus 2 a 50 000 Kč. A další finance na pořízení osazenstva, krmení. A to šly dnes ceny tzv. lepších papoušků dolu. To není koníček pro "chudé". Voliéry mám 40 let staré, trochu opravené, tropické druhy bohužel stěhuji na zimu do domu, kde mají půl roku dobré podmínky. Stejně tak i astrildy. Zvykli si na to a zjara své voliéry beze změny poznají. Australští jsou venku celou zimu. Zálety 2m, ale mrzne tam.