53franta
napsal(a):
Asi tam dnes nikdo nebyl, všichni se chystají do kroměřížu
Do Kroměříže nemá cenu jezdit návštěvnost pár lidí prodej nula. A na nákup krmiva atd.
se to s Přerovem nedá srovnat. Takže soused z Kroměříže je proti Přerovu tááákhle
malý. Jo to bude jen pro místní jako Brno.
Jinak burza paráda ve velké hale celkem teplo jinak mě překvapilo, že na únor velká
velká velká účast a rozmanitost prodejců od drobotiny až po velké papoušky.
Výkup v 5, 20 hod. Anče 90, -KČ zebry 50, -KČ jinak nevím to jsem zaslechl když jsem šel kolem výkupu v hale. Takže spokojenost. Tak a teť Kroměříž mlaskejte červený ťapky.
Pat01
napsal(a):
Do Kroměříže nemá cenu jezdit návštěvnost pár lidí prodej nula. A na nákup krmiva atd.
se to s Přerovem nedá srovnat. Takže soused z Kroměříže je proti Přerovu tááákhle
Jinak burza paráda ve velké hale celkem teplo jinak mě překvapilo, že na únor velká
Výkup v 5, 20 hod. Anče 90, -KČ zebry 50, -KČ jinak nevím to jsem zaslechl když jsem šel kolem výkupu v hale. Takže spokojenost. Tak a teť Kroměříž mlaskejte červený ťapky.
Nevim proč by nemělo do Kroměříže cenu jezdit? Navštěvnost na to že to byla první burza tak vynikající, prodejců taky dost i prodej též dobrý. Co se týče prodeji krmiva tak to samé co v Přerově a přitom rano hned všude venku osvětleno a pod střechou vše, takže se da vše projít jak se říka suchou nohou. Dále obě haly jsou vytápěné, tak nevím pane co vice by jste chtěl.Když se vám Kromněříž nelíbí tak tam nejezdite a nepomlouvejte a neodrazujte jiné chovatele.Řekl bych a doufam že mne podpoří i jiní chovatelé kteří tam již byli že takova burza jako v Kroměříži nikde jinde nenajdeme co se tyče plochy vystavního zařízeni mužu řici nejlepší v naší republice. Proto zvu všechny chovatele ať si udělají ten čas a jedou se podívat neprohloupí a dají mi za pravdu.Všechny chovatele tímto zvu ať se sami přesvědčí.Chovu Zdar.
Já přidám několik postřehů a cen.
Lidí dnes méně, nebylo problém vybrat místo kam položit ptáky. Prodávalo se taky celkem dost.
Tentokrát mě docela potěšil výkup. Dával jsem tam několik andulek tak dávám ceny co nabízeli chovatelům.
Andulky 70-90 Kč jak u koho, bylo třeba se zeptat, žluté a bílé 100 Kč. Korela šedé 150, mutace 250, bělohlavé nevím. Kakariky 250 Kč, rozely pestré červené 500, penant přír. Vybarvený a modrý 600, kanáři 200 a někteří tam dávali i králováky za 2000 Kč.
Ohio
napsal(a):
Nevim proč by nemělo do Kroměříže cenu jezdit? Navštěvnost na to že to byla první burza tak vynikající, prodejců taky dost i prodej též dobrý. Co se týče prodeji krmiva tak to samé co v Přerově a přitom rano hned všude venku osvětleno a pod střechou vše, takže se da vše projít jak se říka suchou nohou. Dále obě haly jsou vytápěné, tak nevím pane co vice by jste chtěl.Když se vám Kromněříž nelíbí tak tam nejezdite a nepomlouvejte a neodrazujte jiné chovatele.Řekl bych a doufam že mne podpoří i jiní chovatelé kteří tam již byli že takova burza jako v Kroměříži nikde jinde nenajdeme co se tyče plochy vystavního zařízeni mužu řici nejlepší v naší republice. Proto zvu všechny chovatele ať si udělají ten čas a jedou se podívat neprohloupí a dají mi za pravdu.Všechny chovatele tímto zvu ať se sami přesvědčí.Chovu Zdar.
Kroměříž bude super.Po čase se dá srovnat s Přerovem.Jsou tam daleko lepší podmínky pro chovatele i prodejce. Takže v neděli v KM.
Pat01
napsal(a):
Vážený -á, v Přerově jsem byl několikrát a nikdy mě to nenadchlo...a to jsem nebyl jen na burzách, ale i na výstavách. Areál je pěkný, ale výstavy tam bývaly pěkné, dnes už je to jen vzpomínka. O burzách raději psát nebudu.
Co se týká Kroměříže, tak zatím posoudit nemůžu, ale mám hodně kamarádů, nejen ptáčkařů a ti mi hodně kladných věcí o Kroměříži řekli. Nejsem ani v okolí Kroměříže ani v okolí Přerova, mám to daleko na obě burze, ale dle právě kamarádských chovatelů, zkusím navštívit burzu v Kroměříži a pevně tomu věřím, že budu překvapený. V Přerově jsem byl vždy jen zklamaný...Samozřejmě jsem volal i kolegům chovatelům, kteří dnes navštívili Přerov a o takové účasti jak tady píšete určitě řeč nebyla...
Téma je Přerov co bylo... A hned 53Franta láká lidi na jinou burzu nejmenuji, ale Franto založ své téma a nikdo nebude reagovat na jinou burzu. Je pravda, že stou burzou naděláte jako by to byl nějaký zázrak je to jen další burza nic jiného. Ale je pravda co se teď napíše o Přerovu tak Kroměříž dělá co může aby ho pohanil to není fér. A ještě jedna věc která FRANTU
Na-e Přerov nekončí jak bylo Vašim zbožným přáním. Ale jede dál. Někdo bude spokojen jiní
nešťastní. Jen zkuste najít téma co povezete na burzu do Přerova 8.2. Já tam dostal červenou packu za to, že jsem se zeptal jestli někdo nepoveze Holoubky Vrabčí a takových tam bylo víc
prostě Přerov někomu leží v žaludku a to není fér.Když nechcete někdo do Přerova tak ať tam nejezdí, ale ať nepomlouvá. Ona to není žádná sranda udělat takovou burzu a tak známou jako je teť Přerov. S pozdravem chovatel a návštěvník burz v ČR.
ters
napsal(a):
Téma je Přerov co bylo... A hned 53Franta láká lidi na jinou burzu nejmenuji, ale Franto založ své téma a nikdo nebude reagovat na jinou burzu. Je pravda, že stou burzou naděláte jako by to byl nějaký zázrak je to jen další burza nic jiného. Ale je pravda co se teď napíše o Přerovu tak Kroměříž dělá co může aby ho pohanil to není fér. A ještě jedna věc která FRANTU
Na-e Přerov nekončí jak bylo Vašim zbožným přáním. Ale jede dál. Někdo bude spokojen jiní
nešťastní. Jen zkuste najít téma co povezete na burzu do Přerova 8.2. Já tam dostal červenou packu za to, že jsem se zeptal jestli někdo nepoveze Holoubky Vrabčí a takových tam bylo víc
prostě Přerov někomu leží v žaludku a to není fér.Když nechcete někdo do Přerova tak ať tam nejezdí, ale ať nepomlouvá. Ona to není žádná sranda udělat takovou burzu a tak známou jako je teť Přerov. S pozdravem chovatel a návštěvník burz v ČR.
Přidam se k vašemu příspěvku.Znám Přerov velmi dobře ještě z dob burzy v male hale..To co je teď se nedá vubec srovnavat a taky nevím proč by měla burza v Přerově končit byla by to velká škoda.Trvalo dosti dlouho než se dostala do takového povědomí jako dnes protože ma jmeno.Jsou věci které by se daly vytknout ale nechtějme všechno.My taky nejsme dokonalí.Jsem toho nazoru zachovejme Přerov ale podpořme i Kroměříž ať mame aspoň na moravě dvě velmi dobré a velké ptačí burzy.Byl bych dokonce i rad kdyby se zachovala i burza v Uherském Hradišti taky je to stará burza a kdyby se našly vyhovující prostory nebylo by to na škodu.S pozdravem chovu zdar.
Přesně taky už pomalu končím s Přerovem, čím dál horší, pořadatelu čím dál mín.Parkovací plochy hrůza, musel jsem se prodírat kusy ledu abych vůbec zaparkoval.A to nemluvím o některých chovatelích co měli v přepravkách ptaky cele od krve.(že je tam vůbec pustí, ptaci jsou místo žlutých červení).Prostě podle mně jde čím dál víc do kytek. Každý ma ale svůj nazor.
j838
napsal(a):
Přesně taky už pomalu končím s Přerovem, čím dál horší, pořadatelu čím dál mín.Parkovací plochy hrůza, musel jsem se prodírat kusy ledu abych vůbec zaparkoval.A to nemluvím o některých chovatelích co měli v přepravkách ptaky cele od krve.(že je tam vůbec pustí, ptaci jsou místo žlutých červení).Prostě podle mně jde čím dál víc do kytek. Každý ma ale svůj nazor.
Čím více bude "vyhlášených " burz v měsíci, tím hůře budou chovatelé shánět to méně běžné co chtějí koupit. Dostává se to celé do situace, kdy budou dvě burzy v jednom termínu - takže logicky musí ubýt prodejců krmiv, kroužků i ptactva na jednotlivých setkáních.
Celá situace s množstvím nových ptačích burz nahrává jen výkupcům ptactva a těm co tyto výkupy zásobují. Přerov má tradici+návštěvnost+velký výběr všeho -jsem jednoznačně pro něj.
Byl jsem v Přerově (8.2) asi po třech letech. Dovnitř jsem se dostal asi kolem 5:45... Chvíli jsem kroužil. Subjektivně hodnotím jako "standardní nabídku a kvalitu".. Převelice slabá byla kvalita zeber, chůvek, neofém, rýžovníků (až na pár hezkých šedých) a kanárů ( krom několika hezkých červených)
Nakoupit hezké krmivo a za dobrý peníz dalo trochu běhání, ale nakonec jsem sehnal dle představ.
Již jsem zmiňoval, že mnoho burz bude v jistých ohledech znamenat "méně". Byla by však škoda, kdyby Kroměříž nevyužila příležitosti -ten areál výstaviště je moc hezký. Ale snad by stálo, při takových možnostech, zkusit dělat burzu některou sobotu!? Areál je to jedinečný tak myslím, že by si to mohli s klidem dovolit..mimochodem kolik zahraničních kvalitních burz se koná v neděli a kolik v sobotu!?
cone
napsal(a):
Čím více bude "vyhlášených " burz v měsíci, tím hůře budou chovatelé shánět to méně běžné co chtějí koupit. Dostává se to celé do situace, kdy budou dvě burzy v jednom termínu - takže logicky musí ubýt prodejců krmiv, kroužků i ptactva na jednotlivých setkáních.
Celá situace s množstvím nových ptačích burz nahrává jen výkupcům ptactva a těm co tyto výkupy zásobují. Přerov má tradici+návštěvnost+velký výběr všeho -jsem jednoznačně pro něj.
Pane Cone, vy jezdite kupovat mene bezne druhy na burzu ? Ja teda urcite ne. Alespon ne v Cechach. Ze bude mene prodejcu krmiv mi taky nevadi, protoze nekupuju od vsech, ale jen napr. Od dvouch. Do vykupu prece nikdo nic nedava, alespon co ctu zde na ifaune v ruznych prispevkach. Ano, Prerov je nejvetsi burza u nas, mozna i nejstarsi burza, ale co se za ty leta zmenilo k lepsimu ? VUBEC NIC. Porad stejna stara hala, porad se parkuje na louce v blate. Pokud vim, tak Kromeriz je v jiny termin, takze nevim proc to tu kazdy resi. A pokud se nasli mnohem lepsi podminky pro poradani burzy, tak je to jenom velke plus pro poradatele i chovatele. Vemte si priklad z Nitry. Na jednu stranu se tu porad bojuje o zavedeni bodovacek na burze, ale ze se budou tahat blatem nikomu nevadi. Obe burzy mam daleko, ale kdyz uz se potahnu takovou dalku za burzou, tak dam prednost lepsi urovni a tu mi Prerov proste nedava.
bubanek
napsal(a):
Pane Cone, vy jezdite kupovat mene bezne druhy na burzu ? Ja teda urcite ne. Alespon ne v Cechach. Ze bude mene prodejcu krmiv mi taky nevadi, protoze nekupuju od vsech, ale jen napr. Od dvouch. Do vykupu prece nikdo nic nedava, alespon co ctu zde na ifaune v ruznych prispevkach. Ano, Prerov je nejvetsi burza u nas, mozna i nejstarsi burza, ale co se za ty leta zmenilo k lepsimu ? VUBEC NIC. Porad stejna stara hala, porad se parkuje na louce v blate. Pokud vim, tak Kromeriz je v jiny termin, takze nevim proc to tu kazdy resi. A pokud se nasli mnohem lepsi podminky pro poradani burzy, tak je to jenom velke plus pro poradatele i chovatele. Vemte si priklad z Nitry. Na jednu stranu se tu porad bojuje o zavedeni bodovacek na burze, ale ze se budou tahat blatem nikomu nevadi. Obe burzy mam daleko, ale kdyz uz se potahnu takovou dalku za burzou, tak dam prednost lepsi urovni a tu mi Prerov proste nedava.
Burza je nejen nákup a prodej, ale i chovatelská setkání se známými z jiného konce republiky - takže ubyde i těch příjemných osobních výměn zkušeností - třeba zrovna oni budou někde jinde. Jinak mám také Přerov i Nitru pár set km, takže za zas až tak za ně nelobuji, ale myslím, že bude dost dlouho trvat, než jiná burza "přerovskou " tradici zboří.
Trochu jste mě zaskočil, už si nejsem jistý zda chovám méně běžné druhy - ale to co hledám a sháním pořizuji tam kde to jev nabídce, tudíž nevidím důvod nenakupovat i na burzách.
bubanek
napsal(a):
Souhlasím s příspěvkem.Kroměříž je pro mne sice dál ale dám přednost lepšímu parkování atd .Přerov je alespon pro mne už jen vzpomínkou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

.je zde úplně jinné téma než na začátku ale je to tak v Kroměříží je výborné prostředí a podmínky pro burzu na ůrovni...Přerov je v jiném termínu a ohrozí to akorát burzy v tom termínu (Hradiště, Břeclav) ale to už záleží na každém z nás jak se rozhodne a taky jak mu to bude pasovat tam zajede
Ale je i pravda, že je co zlepšovat na podmínkách na burzách Hodonín, UH.Hradiště i Přerov tak ať se snaží pořadatelé
milanplšek
napsal(a):
Kdy uz konecne napadne nekoho udelat burzu v sobotu. Proc to furt vseci tlaci do tech nedel.
Myslím si, že tie nedeľné burzy sú z toho dôvodu, že drvivá väčšina chovateľov býva v dedinách, v rodinných domoch a tam je v sobotu vždy niečo na prácu.Keby boli burzy v sobotu, tak by bola menšia účasť.
aymara55
napsal(a):
Myslím si, že tie nedeľné burzy sú z toho dôvodu, že drvivá väčšina chovateľov býva v dedinách, v rodinných domoch a tam je v sobotu vždy niečo na prácu.Keby boli burzy v sobotu, tak by bola menšia účasť.
Spíše se domnívám, že neděle jsou u nás "strnulou" tradicí, neb ještě na sobotu nikdo nedostal odvahu.. Slabé účasti bych se vůbec neobával, spíš bych věřil, že sobotní termín může být zajímavý i pro lidi ze vzdálenějších lokalit.. a též by se ulevilo nedělním kostelníkům!?

Každou první sobotu v měsíci je burza v Českých Budějovicích.
aymara55
napsal(a):
Ja bydlim taky na dedine v rodinem dome a nevidim v tom problem. Tak kdyz neco nestihnu udelat v sobotu tak to proste udelam v nedeli.

milanplšek
napsal(a):
Kdy uz konecne napadne nekoho udelat burzu v sobotu. Proc to furt vseci tlaci do tech nedel.
No pravda, už tě to napadlo...tak se do toho můžeš pustit. Držím palce průkopníku
napsal(a):
No pravda, už tě to napadlo...tak se do toho můžeš pustit. Držím palce průkopníku
Nemam duvod delat dalsi burzu uz tak jich je dost. Napsal jsem jen svuj nazor. Drive jsme delali vystavy vzdycky v nedeli protoze to byl opravdu svatek soboty byly casto pracovni, to uz nastesti dnes neni. Ale to si ty uz zrejme nepamatujes chitroline. Kdyz ty nedele tak obhajujete tak proc na kazde burze stepujete uz ve 4 rano u brany aby jste mohli v 8 hodin jet domu. Aby jste nahodou neprisli o nedeli. A priste se podepis at vim s kym si tykam. Chovu zdar Plšek.

milanplšek
napsal(a):
Nemam duvod delat dalsi burzu uz tak jich je dost. Napsal jsem jen svuj nazor. Drive jsme delali vystavy vzdycky v nedeli protoze to byl opravdu svatek soboty byly casto pracovni, to uz nastesti dnes neni. Ale to si ty uz zrejme nepamatujes chitroline. Kdyz ty nedele tak obhajujete tak proc na kazde burze stepujete uz ve 4 rano u brany aby jste mohli v 8 hodin jet domu. Aby jste nahodou neprisli o nedeli. A priste se podepis at vim s kym si tykam. Chovu zdar Plšek.
Za mě se klidně můžou burzy pořádat i během týdne. Na burzy jezdím vždy na 6 a odjíždím kolem 10 abych byl doma na oběd.
No a jinak, dnes sice nejsou povinné pracovní soboty, ale i tak spousta lidí musí v sobotu do práce nebo vyspávají po noční. Zaměstnanci to nemají dnes jednoduché.
Chovu zdar.
P. S. v moderované diskuzi se nepodepisujeme protože máme vyplněný profil.
napsal(a):
Za mě se klidně můžou burzy pořádat i během týdne. Na burzy jezdím vždy na 6 a odjíždím kolem 10 abych byl doma na oběd.
No a jinak, dnes sice nejsou povinné pracovní soboty, ale i tak spousta lidí musí v sobotu do práce nebo vyspávají po noční. Zaměstnanci to nemají dnes jednoduché.
Chovu zdar.
P. S. v moderované diskuzi se nepodepisujeme protože máme vyplněný profil.
, vese argumenti umna neobstali, pracovne soboty dnes niesu, to tvrdite vi, ale, ale, zamestnavatelia zenu na mnohich pracoviskach ludi doprace aj v nedelu, mimochodom abi ste bol v obraze.
Burza v sobotu je pro ty co mají ho. . o co na práci. Ti co mají totiž co dělat chodí v týdnu do práce, a v sobotu si podělají co potřebují doma. Až v neděli po celém týdnu odpočívají, a mají čas trajdat po burzách, pokud ovšem oželí jediné ráno co si můžou přispat. . I proto mnozí jezdí na malou regionální burzu kde ji mají za rohem, koupí a prodají tam co potřebují jako v třeba v Přerově, aniž by prošustrovali peníze za benzín, a půl noci se trmáceli někam, kde budou stát hodinu v koloně než se dostanou kamsi kde se budou mačkat dokud je třeba ještě někdo neokrade. . Díky ale za mě fakt nee, to raději víc malých komornějších regionálních akcí. A samozřejmě v neděli. Tak, a červené tlapky sem. .
Páni diskutujúci po dlhej odmlke taký malý názor, nedalo mi nereagovať som smutný že mnohý tu hania burzu v prerove, pokial nič lepšie nebolo bola všetkým dobrá vznikla nová burza v KM a dúfam že prevezme dôstojné miesto a nahradí burzu v prerove ako na sk nahradil AG burzu v krškanoch tak ju neosočujme a podme tam v čo najvačšom počte.predsa dnes je volný trh kto sa lepšie prispôsobí ten vyhráva, organizátori prerova mali dosť času ponaučiť sa ved tu odznelo tolko krytiki na ich adresu a nič nespravily prajem im miesto ktoré si zaslúžia miesto okresnej burzy a prajem súčasne novej medzinárodnej burze v KM.vela úspechov..
jako001
napsal(a):
Páni diskutujúci po dlhej odmlke taký malý názor, nedalo mi nereagovať som smutný že mnohý tu hania burzu v prerove, pokial nič lepšie nebolo bola všetkým dobrá vznikla nová burza v KM a dúfam že prevezme dôstojné miesto a nahradí burzu v prerove ako na sk nahradil AG burzu v krškanoch tak ju neosočujme a podme tam v čo najvačšom počte.predsa dnes je volný trh kto sa lepšie prispôsobí ten vyhráva, organizátori prerova mali dosť času ponaučiť sa ved tu odznelo tolko krytiki na ich adresu a nič nespravily prajem im miesto ktoré si zaslúžia miesto okresnej burzy a prajem súčasne novej medzinárodnej burze v KM.vela úspechov..
To chcete srovnávat Přerov s Krškany?
josska
napsal(a):
V PŘEROVĚ se zase kradli peněženky obkradli kamaráda dejte si pozor na zloděje.
Penazenki sa kradnu vetsinou na vetsich burzach, a kde sa nekradnu tam su bohuzial slabsie ucasti, ti co ich kradnu, vedia kde maju chodit, na slabsich burzach si to nedovolia, bolo bi to pre nich riziko odhalenia, a mohlo bi to mat prenich katastrofalne nasladki.
jako001
napsal(a):
Neviem co tu stale propagujete, propagujte si to na svojich vlaknach, teda kromeriz a nie na vlakne prerov, mnoho ludi uz nebavi citat clanky od propagantistov, je to stale dookola, to iste.