Chovatel2
napsal(a):
Dobrý den, mam opět otázku. S jakým papouškem může byt andulka? Prosím nepište korela tu bohužel nemohu pořídit (kvůli skřékání) Děkuji za slušné odpovědi
Dobrý den Andulka je snášenlivý pták já je mám se zebrama snese se i s papouškem zpěvavým s kakarikami, chuvičkou japonskou.
Chovatel2
napsal(a):
Dobrý den, mam opět otázku. S jakým papouškem může byt andulka? Prosím nepište korela tu bohužel nemohu pořídit (kvůli skřékání) Děkuji za slušné odpovědi
Andulku chovejte s jinými andulkami. V žádném případě je nedávejte dohromady se zpěváky. O agresivitě papoušků zpěvavých toho tu bylo napsáno opravdu hodně. Ona i andulka dokáže být pěkný prevít. Klidně je schopná vyplenit budku hnízdících ptáků větší velikosti, než je sama. O menších nemluvě.
Věřte, že na andulku je nejhezčí pohled, kdy létá ve voliéře v hejnu.
Sice mně svrbí prsty, ale raději nebudu psát o úrovni "chovatelů ", kteří přispívali nade mnou.
Pasta
napsal(a):
Dobry den, můžou být s andulkama rýžovníci, děkuji.
To se ptáte, nebo to konstatujete ?
Jinak v prostorné voliéře být pohromadě mohou, ale s největší pravděpodobností NIC rýžovníci
neodchovají (mají stejné budky a anče jim to zlikvidují)
jinak naprostý souhlas s Jirkou
anduly v hejnu a sólo (druh).
Chovatel2
napsal(a):
Já mám Andulky s Korelama dohromady a je to v pohodě ale jak tu píšete Andolka se doáže ohnat i po Korele kdyš se ji něco nelíbí určitě je nejlepší každý druh zvlášt.
Andulky a další papousci to je zaludne téma.Moje skusenost po mnoha letech a kombinace ruznych druhu pospolu, stroskotala na věci a nazoru ze každý druh radeji zvlaste. Andulky bud v klecich po paru, (jednali se o slechteni ) a pak hejnovy chov o dostatecne velke voliere a poctu paru. Letosni mlade.
Moc děkuji všem, jirkaz mate pravdu andulky budu chovat zvlášť. Chtěl jsem Mít 2 druhy papoušků a dat to do jedné klece proto ze bydlím v paneláku a nemam az tak moc mi sta tak Mé napadlo tohle řešení.Jsem mladý chovatel takže nemám moc skušeností a jsem velice rád že mi pomáháte. Ještě jednou moc děkuji.
Není vůbec za co. Doporučuju přečíst si i zdejší starší diskuze. I chov andulek má svá specifika a pokud si zde něco nastudujete, můžete předejít pozdějším problémům. Je pár takových pravidel, bez kterých to může jít, ale s nimi to půjde téměř jistě. Například dávat víc budek, než je párů, věšet je všechny do stejné výšky, chovat raději jeden nebo tři páry místo dvou atd.
jirkaz
napsal(a):
Není vůbec za co. Doporučuju přečíst si i zdejší starší diskuze. I chov andulek má svá specifika a pokud si zde něco nastudujete, můžete předejít pozdějším problémům. Je pár takových pravidel, bez kterých to může jít, ale s nimi to půjde téměř jistě. Například dávat víc budek, než je párů, věšet je všechny do stejné výšky, chovat raději jeden nebo tři páry místo dvou atd.
+ nemít v hejnu lichou /é samice
1, 0 může být klidně víc atd atd...
jirkaz
napsal(a):
Andulku chovejte s jinými andulkami. V žádném případě je nedávejte dohromady se zpěváky. O agresivitě papoušků zpěvavých toho tu bylo napsáno opravdu hodně. Ona i andulka dokáže být pěkný prevít. Klidně je schopná vyplenit budku hnízdících ptáků větší velikosti, než je sama. O menších nemluvě.
Věřte, že na andulku je nejhezčí pohled, kdy létá ve voliéře v hejnu.
Sice mně svrbí prsty, ale raději nebudu psát o úrovni "chovatelů ", kteří přispívali nade mnou.
Plně souhlasím Ve staré literatuře jsem se dozvěděl že andulka je schopna svým rýpáním překazit různým druhům celé páření...Jak už zaznělo raději hejno andulek než zmařené páření nebo rozbitá hnízda.