Poradíte mi nějakého tichého ptáčka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2015 08:00
Didakt

XXX.XXX.182.205

Dobrý den. Chtěl bych si pořítit nějakého ptáčka, ale jelikož nebydlím sám chtěl bych nějakého tišejšího. Sháním chůvičky, ale když jsem viděl video tak zase tak moc tiché nejsou a uvažoval jsem i o holoubcích diamantových. Co myslíte? Za každou radu budu vděčen:)

9.2.2015 08:50
edelmann

XXX.XXX.135.252

Nechci se nějak prosazovat ale pro mě je nejlepší zpěvák harcký kanár. Je velmi kvalitní a při tom tichý, dá se při něm i usínat (po obědě v neděli). Holoubci potřebují trochu více prostoru, malá klec nestačí, ale jsou tiší. K.E.

9.2.2015 09:02
Didakt

XXX.XXX.182.205

Opravdu kanárek?:) Toho jsem měl za jednoho z více hlučných ptáčků zrovna. Jinak klec bych měl cca V60xŠ60xD80...ještě ji nemám doma tak nemůžu přeměřit přesně. Jinak chci dva...pár nebo dva stejného pohlaví což by asi kanárci štěbetali ne?

9.2.2015 09:33
johnas

XXX.XXX.240.2

A co třeba zebřičky když máta jen pár kravál rozhodně nedělají.

9.2.2015 09:47
simacek123

XXX.XXX.142.1

Kraval nadela každý, zalezi komu to vadi.I takova zebra se cely den ozyva jak detska trumpetka pro k pokochani.Snad parek holoubku?ale ti budou zase v době toku porad houkat.I ten kanar muze pro nekoho znamenat začátek kolabsu.Takze nekomu bude vadit vse, a nezbyva nic nez poridit ryby.

9.2.2015 10:58
53franta

XXX.XXX.215.220

Pořite si neofému modrohlavou samečka, ten je krásně zbarvenej a tichej.

9.2.2015 11:17
hzp

XXX.XXX.83.72

Taky bych to viděl na akvárko, když jsou chůvky pro pána hlučné. Vzápětí někdo napíše kanár, zebřičky. Tedy ptáci co nezavřou zobáky po celý den. A holub v toku je daleko hlučnější než chůva. Určité řešení je pořídit si samice některých druhů, zrovna ty chůvky by šly, pak třeba diamantky, panenky. Může být ale problém, že se objeví snůška, zadržené vejce, atd., no nevím, asi bych opravdu choval ryby.

9.2.2015 11:33
láďa42

XXX.XXX.89.199

Nejlepší se mi jeví plyšový papoušek ten je tichý.

9.2.2015 12:35
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

hzp napsal(a):
Taky bych to viděl na akvárko, když jsou chůvky pro pána hlučné. Vzápětí někdo napíše kanár, zebřičky. Tedy ptáci co nezavřou zobáky po celý den. A holub v toku je daleko hlučnější než chůva. Určité řešení je pořídit si samice některých druhů, zrovna ty chůvky by šly, pak třeba diamantky, panenky. Může být ale problém, že se objeví snůška, zadržené vejce, atd., no nevím, asi bych opravdu choval ryby.

Chválím vaši odpověď pánovi, který chce nevím proč ptáčky, když nechce slyšet jejich hlas, což je jeden z nejzákladnějších projevů ptáků.Ty ryby by byly nellepší i hadi a obojživelníci, většinou jsou "němí". Nyní vážně. Amadina Gouldové je překrásný exot, samcův zpěv je téměř neslyšný i 1m od klece. Příliš nepoletují, jsou-li v osvětlené zasklené vitríně, jsou zvláště večer pastvou pro oči. Může být i několik samců, bez samiček. Chovám velké papoušky, ale 3 - 4 páry Gould mám od r.1978. ON.

9.2.2015 13:50
kany

XXX.XXX.41.129

Jestli mužu poradit, tak ohnive čižky mam je a jsou uplně v pohodě.

9.2.2015 17:06
Didakt

XXX.XXX.182.205

No myslím, že někteří mě špatně pochopili. Nejsem nijak vybíravý a kdybych měl větší byt a bydlel sám tak si klidně pořídím i kanárka. Mám rád ptačí zpěv a vše s ptáky spojené jen nechci aby byli moc slyšet aby si pak někdo neztěžoval...známe lidi! Koukal jsem na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=fxlM8H5bAkc a podle toho usuzuji, že jsou hlučnější, ale když jsem koukal na videa kde byl v kleci třeba jen pár tak byly klidné...Ještě jsem se chtěl zeptat zda je lepší třeba kombinace 1 samec : 2 samice či 2 samci: 2 samicím? Mám totiž klec vcelku velikou tak bych časem uvažoval o rozšíření počtu ptáčků...

9.2.2015 18:15
nosfi

XXX.XXX.169.163

Mám aymaru pruhovaného a je to mazel, pokud ale člověk nemá 2-3 hodiny navíc každý den (jako na všechny osamocené papoušky), chce to dva. Aymara je o dost tišší než andulka, nepotřebuje obří klec a ve dvou si jen tak tichounce povrkávají. První týdny jsem myslela, že mám myšičku nebo morče a ne ptáčka. Bydlíme v cihlovém bytě, máme spolubydlící vedle v pokoji a ti tvrdí, že si nikdy nevšimli žádného ptačího hlasu.
Podle chovatele, od kterého jsem si ptáčka brala, nastane jediný řev v případě, že jeden z páru uhyne. To je pak jekot na několik dní což je pochopitelné.

9.2.2015 18:36
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Didakt napsal(a):
No myslím, že někteří mě špatně pochopili. Nejsem nijak vybíravý a kdybych měl větší byt a bydlel sám tak si klidně pořídím i kanárka. Mám rád ptačí zpěv a vše s ptáky spojené jen nechci aby byli moc slyšet aby si pak někdo neztěžoval...známe lidi! Koukal jsem na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=fxlM8H5bAkc a podle toho usuzuji, že jsou hlučnější, ale když jsem koukal na videa kde byl v kleci třeba jen pár tak byly klidné...Ještě jsem se chtěl zeptat zda je lepší třeba kombinace 1 samec : 2 samice či 2 samci: 2 samicím? Mám totiž klec vcelku velikou tak bych časem uvažoval o rozšíření počtu ptáčků...

Pane, mám nyní více času a tak se trochu bavím diskuzí. Pustil jsem si video, které uvádíte. Usoudil jste, že chůvičky jsou hlučné. Ptáci na videu nevydávají žádné zvuky, pouze tam lusknou trhané lupínky. Švitoření vydávají jiní ptáci, něco jako zvonohlík mozambický, nebo kříženci s kanárem. To ví jen autor. Vidíte, jak lehce může být divák mystifikován. Jo, dnešní technika je úžasná, ale jak poznáte pravdu? Vlevo nahoře jsou A.Gouldové, které jsem Vám doporučil. Zvukový doprovod k nim taky nepatří.Nadchlo mě vieo Gouldy krmící mladé. Dám Vám radu. Kupte nějaké 2 ptáčky, vyzkoušejte a uvidíte, vlastní zkušenost je k nezaplacení.

9.2.2015 18:37
ayman

XXX.XXX.163.87

Já vás chápu, mám ptáčky taky v bytě a jejich hlasový projev je pro mě důležitým kritériem. Zpěv samců chůviček je v pohodě, ale měl jsem samce a samičku a ty vydávali neustále velmi nepříjemné zvuky že jsem je musel dát pryč. Jinak jsou chůvky opravdu tiché, na rozdíl od zebřiček australských, které neustále troubí. Naopak zebřičky timorské jen občas pípnou, ty doporučuji. Taky Astrildi rákosní jsou tišší, guldy, někdo radil čížkiy, nebo z papoušků bych já uvažoval o aymaře, neofémě.. Ale každý pták se bude projevovat, to si uvědomte.

9.2.2015 20:19
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

9.2.2015 22:25
Didakt

XXX.XXX.182.205

Díky za poznámky a připomínky a zároveň se omlouvám znalým chovatelům, kteří mě tu negativně hodnotí komentáře. Bohužel já s ptáčky začínám...když jsem byl malý měli jsme andulku a pak Neofému modrohlavou, ale je to už dávno a navíc a ptáčky se staral otec, tudíž s ptáky moc zkušeností nemám a chci jen pochytat co nejvíce informací tak se na mě nezlobte pokud tu sem tam napíšu nějakou blbost jako třeba, že chůvičky jsou hlučné no podle hlasu moc ptáků nerozeznám a na tom videu to tak vypadalo Rozeznám tak andulku, zebřičky,...No asi zůstanu u těch chůviček nebo holoubků. Ještě uvidím. Nejvíc se mi zalíbily barevné mutace chůviček, ale z Brna se žádný chovatel neozval na mé inzeráty a pán ze Znojma nekomunikuje. Ke všemu zrovna ty mutace se shání opravdu špatně...Nevím jestli je to tím, že je ještě brzo na shánění nebo jestli už od chůviček většina chovatelů upustila, ale k sehnání prostě nejsou a co jsem v Brně prošel zverimexy tak byly jen v jednom. Jenomže ze zverimexu člověk neví odkud ptáci pochází a setkal jsem se i s prodavačkou, která nedovedla pořádně rozeznat ani myšáka od myši, takže pohlaví by jsme určovali asi dlouho:) Dostal jsem typ, že se má u klece chvíli klidně stát, že samečci si prozpěvují a samičky jsou skoro potichu nebo úplně tak snad podle toho...

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2015 22:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud nechcete odchovavat mlade tak vam pohlavi muze byt jedno a plati to i na ten zverimex.

4.4.2015 22:54
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

hzp napsal(a):

Za to ty máš rady za jedna hnupe...

5.4.2015 08:50
keram1

XXX.XXX.160.36

Ara ta je netizsi.

5.4.2015 11:32
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Dobrý den.
Již dříve tady na několika vláknech se řešil tento problém. Zkuste jít trochu do historie a najdete obsáhlá vlákna s tímto tématem. Já bych doporučil dle vlastní zkušenosti pyruru zelenolící. Navíc si můžete vybrat z různých pěkných mutací.
S pozdravem M. Zedlitzer.

Přidejte reakci

Přidat smajlík