Uživatel s deaktivovaným účtem

antoan
napsal(a):
Je možné dát k ochočenému mníškovi do klece neochočenou samičku?
Nebo to bude peklo?
Dík za stručnou odpověď.
Je třeba zkusit a pozorovat, nejlíp když dáte dvě klece vedle sebe. Mníšek žije rád v hejnu a většinou i ochočený když dostane partnera tak ho s radostí přijme.
To je sice pravda, že jí ochočený sameček (předpokládám, že je to sameček) přijme, ale problém může být potom v hlasitosti. Já má mníšky ručně dokrmené a jsou to nejtišší papoušci, co jsem kdy měla a chovala. Na druhé straně znám spoustu lidí, kteří mníšky z důvodu neskutečného křiku prodávají. Známá měla dokrmeného, respektive ochočeného mníška, který byl taky dost tichý. V momentě, kdy mu pořídila "divoký" protějšek, byla úplně zoufalá, i ten mazel se naučil řvát jako tur. Z toho důvodu jsem psala, že bych to nedělala, pokud by byli chováni doma.Tak jsem to z dotazu pochopila. Venku by to bylo asi v pohodě, pokud by si na sebe postupně zvykali.
Ještě bych chtěla dodat, že máme dokrmenou samičku mníška, které jsme v jejích dvou letech pořídili dokrmeného samečka s tím, jak budou šťastní, a už to bude 3/4 roku, nejsou ani kamarádi, natož partneři, jen každý bojuje o naši pozornost sólo. Nechali jsme vyrobit dvouklec s mobilní přepážkou, kam půjdou na jaře na terasu, tak uvidíme, zda budou pokroky.
Měl jsem také takový případ odďelil jsem samce od samice po 14 dnech se začali krmit přes pletivo a bylo vyhráno pustil jsem je k sobě odchovali mi 4 mladé mnichy.
Díky za reakci Láďo. Jenže já nemám co oddělit, jelikož nejsou spolu v kleci, to neexistuje, jsou naproti sobě v obýváku. Jen je spolu pouštíme, ale berou se stále jako konkurenci, každý si chrání jednoho z nás! Uvidíme, jak se budou chovat v dvojkeci, když tam budou sami a my v práci. Třeba to vyjde.