Vážení chovatelé – anonymní poptávky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2015 17:43
j.barvik

XXX.XXX.166.138

Vážení chovatelé,
nedá mi to, abych Vás touto formou neoslovil.
Většina z Vás ví, že se zabývám mimo jiné i výrobou voliér, klecí a výletových oken dle Vašich požadavků. Většinou se snažím i poradit, pokud vidím, že některé Vámi navržené řešení není pro Vaše opeřence vhodné.
Chodí mi denně několik poptávek a požadavků, na které se snažím postupně reagovat (odpovídat)!
Na mých stránkách mám upozornění, že nebudu reagovat na anonymní poptávky, kterých mi chodí tak třetina!? Nezlobte se na mě, ale pokud se nejste schopni podepsat, a i emailovou adresu máte většinou slátaninu čísel a písmen, tak Vám ani odpovídat nehodlám!

Další třetina je ta, že mi zašlou jednoduchý náčrt voliér-y a po mně požadují, abych jim z tohoto náčrtu vychystal veškerý materiál, že si to pak sestaví sami.
To by nebylo až tak nemožné u jednoduchých rámů.
Ale pokud je to sestava více voliér nebo klecí, musím si sednout, namalovat plánek se všemi detaily a mírami, a z tohoto plánku vypsat veškerý materiál. Což mě někdy zabere i hodiny. Ale dotyčné už tohle nezajímá a chtěl by cenu jen za materiál!?
V některých případech to považuji za „vyčúranost“ dotyčného!

Poslední třetina jsou chovatelé malí – větší – velcí, kteří se nestydí podepsat a velice dobře komunikují na případné doplnění informací k jejich poptávce.

Co jsem tímto chtěl říct?
Jen to, že by se nad sebou měli někteří zamyslet, a že když po někom něco chci, tak bych si měl o to slušně požádat a neschovávat se za anonymitu! Mrzí mě, že tyto „chovatelé“ jsou navíc ještě vulgární, když je slušně vyzvu, že pokud chtějí po mě nějakou službu, tak by se mohli alespoň podepsat!

Chovu zdar všem slušným chovatelům.

Jan Barvík.

12.2.2015 19:23
kele

XXX.XXX.147.241

Ahoj Honzo,
myslím, že v ČR aj v SR je chovateľská obec vzorkou celého národa. Začína to už nepozdravením /napr. na burze, keď sa pýtajú na vtáky alebo cenu, v mailoch /, nepredstavením sa do telefónu, keď pýtajú radu...
Väčšina je však normálna a základy slušnej komunikácie im nie sú cudzie...
A "vyčúranost"? Z volajúcich a pýtajúcich radu pri stretnutiach sa asi 1% opýta, čo sú dlžní. Minule mi skoro zabehlo a neveril som vlastným ušiam pri telefóne, keď si chovateľ pýtal číslo účtu pre poslanie mojej odmeny... Zvyšok sa anonymne pýta, anonymne počúva a celkom anonymne odchádzajú žiť svoj anonymný život. Minulý režim nás nútil kutiť, brať, odcudzovať a neprezentovať sa materiálnymi hodnotami. Niektorým to ostalo do dnešného dňa.
Ak chcem niečo mať, musím sa o to snažiť, rôznym normálnym a slušným spôsobom to dosiahnuť a tešiť sa z toho. Ak neviem - nemám - nemôžem - nechcem a plantám sa dlhodobo na mieste a neviem dosiahnuť svoj cieľ, tak som si ten cieľ zle stanovil. To nás tiež nikto neučil.
Na záver - podnikanie je riziko, znášame ho každý, kto pri svojom podnikaní jedná s ľuďmi. To je na celom podnikaní to najťažšie...
Tak tie prvé dve tretiny klientov hoď za hlavu, inak sa budeš len rozčuľovať a trápiť a robiť si stres. Myslím, že ich žiadny príspevok, žiadny čas a ani život nezmení. To musí začať od narodenia v rodine...
Držím palce v chove a aj v podnikaní...
MVDr. Miloš Kelecsényi.

12.2.2015 21:01
j.barvik

XXX.XXX.166.138

Ahoj Miloši,
děkuji za podporu. Já si z toho hlavu nedělám. Jen mi připadá, že se to stupňuje a tak jsem cítil potřebu nějak zareagovat. Nečekám, že od zítřka někteří změní své chování.
Napsal jsem to hlavně pro zamyšlení.

Přeji také tobě vše nejlepší.
Jan Barvík.

12.2.2015 21:14
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

kele napsal(a):
Ahoj Honzo,
myslím, že v ČR aj v SR je chovateľská obec vzorkou celého národa. Začína to už nepozdravením /napr. na burze, keď sa pýtajú na vtáky alebo cenu, v mailoch /, nepredstavením sa do telefónu, keď pýtajú radu...
A "vyčúranost"? Z volajúcich a pýtajúcich radu pri stretnutiach sa asi 1% opýta, čo sú dlžní. Minule mi skoro zabehlo a neveril som vlastným ušiam pri telefóne, keď si chovateľ pýtal číslo účtu pre poslanie mojej odmeny... Zvyšok sa anonymne pýta, anonymne počúva a celkom anonymne odchádzajú žiť svoj anonymný život. Minulý režim nás nútil kutiť, brať, odcudzovať a neprezentovať sa materiálnymi hodnotami. Niektorým to ostalo do dnešného dňa.
Ak chcem niečo mať, musím sa o to snažiť, rôznym normálnym a slušným spôsobom to dosiahnuť a tešiť sa z toho. Ak neviem - nemám - nemôžem - nechcem a plantám sa dlhodobo na mieste a neviem dosiahnuť svoj cieľ, tak som si ten cieľ zle stanovil. To nás tiež nikto neučil.
Na záver - podnikanie je riziko, znášame ho každý, kto pri svojom podnikaní jedná s ľuďmi. To je na celom podnikaní to najťažšie...
Tak tie prvé dve tretiny klientov hoď za hlavu, inak sa budeš len rozčuľovať a trápiť a robiť si stres. Myslím, že ich žiadny príspevok, žiadny čas a ani život nezmení. To musí začať od narodenia v rodine...
MVDr. Miloš Kelecsényi.

Dobrý večer.
Naprostá pravda. Jestli jste pročítali některé příspěvky o úrovních na burzách, čistotě přepravek a podobně, tak tam bylo jasně vidět, jací dovedou někteří "chovatelé" být. Arogance, hulváctví, sprosťárny apod. To je obrázek doby. Do tohoto schématu zapadá i zkušenost Jana Barvíka. A co jsem si vyslechl, když mně takový chovatel poznal na burze, to Vám ani nepřeji slyšet. Já se nikdy za anonymitu neschovával a tak jsem byl lehce k poznání.
Je pravda, že od doby, kdy jsem se snažil dostat úroveň diskuzí na slušnou notu, tak mnoho sprosťáků buď odešlo, nebo ubrali plyn. A to nejsem žádný podnikatel, jen obyčejný obdivovatel a možná i chovatel papoušků. Nejsem žádný zázračný chovatel, ani VIP, ale neslušnost mně vadí.
Přeji hodně pracovních i chovatelských úspěchů všem slušným lidem. S pozdravem M. Zedlitzer.

13.2.2015 18:42
biker70

XXX.XXX.48.30

Bohužel slušnost se vytrácí. Klobouk dolů před Všemi co se podepíší... Biker70.

13.2.2015 19:04
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

biker70 napsal(a):
Bohužel slušnost se vytrácí. Klobouk dolů před Všemi co se podepíší... Biker70.

Dal jsem Vám hlas
Otakar Německý Vysočina.

13.2.2015 20:02
otec_vojtika

XXX.XXX.53.212

kele napsal(a):
Ahoj Honzo,
MVDr. Miloš Kelecsényi.

S Vašim rozborem situace plně souhlasím akorát ta odvolávka na minulý režim je mylná. Vy jako podnikatel, který si vše vydřel svojí prací z nuly tento argument bývalých bolševiků formátu Tlustého nebo Dlouhého nemusíte používat. To používají pouze oni jelikož se hrozí, že by si někdo vzpomenul na jejich kolaboraci s minulým režimem a proto se pokoušejí zamést vzpomínky jak to skutečně za totality bylo.

A´t se Vám daří a předejte svoji řemeslnou zručnost i mladší generaci jinak tato společnost zdegeneruje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík