Chtěl by jsem si pořídit domu jednoho Mláďata senegalský Papoušku k rucnimu dokrmeni, Nevíte někdo kolik stojí cca Mláďata - Papoušek senegalský ? Dekuji moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

sene
napsal(a):
Chtěl by jsem si pořídit domu jednoho Mláďata senegalský Papoušku k rucnimu dokrmeni, Nevíte někdo kolik stojí cca Mláďata - Papoušek senegalský ? Dekuji moc
Mláďata na dokrmení se většinou prodávají za 2/3 ceny mláděte odchovaného rodiči na bidlo.
sene
napsal(a):
Dobry den,
dovolte mi prosim otazku: mate zkusenost s rucnim odchovem nebo se hodlate pustit do toho poprve? Rucne dorkmuji senegalce jiz nekolik sezon a muzu rict, ze kazda sezona me necim prekvapi. Napiklad letos jsem jedno mlade ucil pit z napajecky, nedokazalo to odkoukat od ostatnich.
Pokud zkusenosti nemate, doporucuji koupit si dokrmene mlade jiz zcela odstavene. Uz kvuli tomu papouskovi. A pokud Vas laka ekonomicka stranka, tak mlade koupite za 2500 za 500 kasi. Kasi musite v necem pripravit a pak udrzet teplou do podani. navic mate pred sebou dva az ctyri mesice kazdodenni prace s pripravou kase a krmenim. Kdyz ptaci zrovna nechteji bastit, je to doslova o nervy.
Ale je to jen muj nazor.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

karel11
napsal(a):
Ve věku 3týdny 2až2,5 tis.kč. Ručně dokrmený 4 až 5tis.kč.
No řekněme upřimně, že cena za dokrmené mládě papouška senegalského je spíše 3tis.Kč.
Za 5tis. dnes už koupíte krásný chovuschopný pár.
Cena mláďat ať již dokrmených, na dokrmení nebo mláďat vyvedených rodiči až na bidlo bude samozřejmě jiná - jednak podle jeich vybarvení a podle vybarvení jejich rodičů. I v rámci jednotlivých poddruhů (nyní jen dvou!) je značná variabilita zbarvení.
Jinak mládě na dokrmení zakoupené ve dvou - třech týdnech se jistě nedokrmuje až ty 4 měsíce uváděné př. Smidlou, ale je každopádně vyložený nerozum aby si na dokrmení bral mladé senegalce člověk bez nějakých zkušeností s touto činností, dokrmit snad může hodně laiků, ale řádně mládě odstavit na normální běžnou stravu je tak trochu oříšek. Ale prodej nedokrmených nebo neodstavených mláďat je teď silně v modě.
cone
napsal(a):
Cena mláďat ať již dokrmených, na dokrmení nebo mláďat vyvedených rodiči až na bidlo bude samozřejmě jiná - jednak podle jeich vybarvení a podle vybarvení jejich rodičů. I v rámci jednotlivých poddruhů (nyní jen dvou!) je značná variabilita zbarvení.
Jinak mládě na dokrmení zakoupené ve dvou - třech týdnech se jistě nedokrmuje až ty 4 měsíce uváděné př. Smidlou, ale je každopádně vyložený nerozum aby si na dokrmení bral mladé senegalce člověk bez nějakých zkušeností s touto činností, dokrmit snad může hodně laiků, ale řádně mládě odstavit na normální běžnou stravu je tak trochu oříšek. Ale prodej nedokrmených nebo neodstavených mláďat je teď silně v modě.
Dobry vecer,
naprosto souhlasim ze je nerozumne aby dokrmoval clovek ktery tomu nerozumi a nema zadne zkusenosti s chovem papousku. Jasne, kazdy jsme nejak zacinali, ale take jsme pred tim nekolik roku chovali pod rodici a preci jen nejaka ta zkusenost uz na nas ulpela.
Co se tyce mnou uvedenych dvou az ctyr mesicu prace, myslel jsem to spise tak, ze nezkuseny clovek bude mit srtach prestat krmit a proto bude dokrmovani protahovat. Viz prispevky zde na tomto webu v jinem tematu.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
naprosto souhlasim ze je nerozumne aby dokrmoval clovek ktery tomu nerozumi a nema zadne zkusenosti s chovem papousku. Jasne, kazdy jsme nejak zacinali, ale take jsme pred tim nekolik roku chovali pod rodici a preci jen nejaka ta zkusenost uz na nas ulpela.
Co se tyce mnou uvedenych dvou az ctyr mesicu prace, myslel jsem to spise tak, ze nezkuseny clovek bude mit srtach prestat krmit a proto bude dokrmovani protahovat. Viz prispevky zde na tomto webu v jinem tematu.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
Omlouvám se, špatně jsem to pochopil.