Dobrý den, jsem začátečník a chtěl bych se zeptat, jakými rostlinami by bylo vhodné osázet voliéru v pokoji, je zde normální pokojová teplota 22 °C. Chtělo by to rostliny menšího vzrůstu, protože je hodlám sázet do jednotlivých pater a patra nejsou příliš velká (okolo cca 20 cm). Sluneční svit, ale severní tudíž na osazenstvo nebude svítit intenzivní světlo, ale pouze instatní světlo přes celý den. Absolutně nevím, čím bych to měl osázet, jak jsem řekl, jsem začátečník a za každou radu jsem velmi vděčný. Ještě jsem se chtěl zeptat, zda je moudré instalovat led podsvícení do klece pro rostliny (kvůli ptákům, aby to neukusovali) našel jsem si hliníkové kryty na led diody, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Tohle bude můj první chov.
Je to možné aj prakticky ale údržbou rastlín ste nútený vstupovať do voliéry v priebehu hniezdenia a tým rušíte vtáctvo. Je potrebné uvažovať s výmenou rastlín a teda dopestovaním náhradných rastlín. Riziko je aj vo výskyte plesní na povrchu substrátu. V prípade hniezda v rastline je to labilný podklad a hrozí spadnutie hniezda. Samozrejme môžete chovať len také druhy vtáctva, ktoré len minimálne ničia rastliny.
Dobry den,
pan Makovicky to mysli dobre jak s vami tak s ptaky. Nemluve o tom ze kdyz uz bude nejaka rostlina vhodna do pokojovych podminek bude nejspis jedovata.
Jistym kompromisem muze byt umisteni kvetinace mimo klec a do klece vest az popinavou rostlinu. Takto jsem s uspechem pouzival ficus pumila a hedera helix. U brectanu ale pozor, nektere jsou jedovate. Ficusy se velmi pekne plazily.
Zaverem pak jeste k ptactvu. I amadiny zvladaly rostlinky stipat tak, ze ledva dorustaly. K papouskum nikdy neprorostly.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu.
Mr.sus
napsal(a):
Já jsem totiž chtělpřidat podsvětlení Ledkama, takže teoreticky by tam šlo zasadit normální rostliny. Upřímně plastové se mi totiž hnusí..
Souhlas, umělé rostliny jsou hrůza a děs a navíc by je mohli ptáci oštipovat.
To by jim asi nedělalo dobře na trávení.
Ale nepotěším vás, zasadit živé rostliny by tam opravdu nešlo, žádné umělé podsvětlení rostlinám nenahradí denní světlo. Navíc jak už zde bylo řečeno, o živé rostliny je nutné se pravidelně starat, při teplotě 22% zalévat obden.
Asi nejvhodnější bude dávat větve z venkovních stromů a keřů, jehličnatých i listnatých.
Na některých bobulovinách si ptáčci i pochutnají.
Abies
napsal(a):
Souhlas, umělé rostliny jsou hrůza a děs a navíc by je mohli ptáci oštipovat.
To by jim asi nedělalo dobře na trávení.
Ale nepotěším vás, zasadit živé rostliny by tam opravdu nešlo, žádné umělé podsvětlení rostlinám nenahradí denní světlo. Navíc jak už zde bylo řečeno, o živé rostliny je nutné se pravidelně starat, při teplotě 22% zalévat obden.
Asi nejvhodnější bude dávat větve z venkovních stromů a keřů, jehličnatých i listnatých.
Na některých bobulovinách si ptáčci i pochutnají.
Umělé konopí můžete pod Led lampu dát, pěkná rostlinka zastřihovat můžete dle své fantazije, pak zjistit přímo od zkušených odborníku přes rostliny která se dá chovat v bytě a u papoušku popř. zda její plody nejsou jedovaté...a zvlchčovače používat vzduchu a rostliny rozprašovače, konec koncu i někteří papoušci v létě mají rádi rozprašovač s vodou
Mr.sus
napsal(a):
Dobrý den, jsem začátečník a chtěl bych se zeptat, jakými rostlinami by bylo vhodné osázet voliéru v pokoji, je zde normální pokojová teplota 22 °C. Chtělo by to rostliny menšího vzrůstu, protože je hodlám sázet do jednotlivých pater a patra nejsou příliš velká (okolo cca 20 cm). Sluneční svit, ale severní tudíž na osazenstvo nebude svítit intenzivní světlo, ale pouze instatní světlo přes celý den. Absolutně nevím, čím bych to měl osázet, jak jsem řekl, jsem začátečník a za každou radu jsem velmi vděčný. Ještě jsem se chtěl zeptat, zda je moudré instalovat led podsvícení do klece pro rostliny (kvůli ptákům, aby to neukusovali) našel jsem si hliníkové kryty na led diody, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Tohle bude můj první chov.
Rakytník řešetný...Technické konopí dál odborníka na rostliny, hezký den.
Mr.sus
napsal(a):
Nalezl jsem na internetu odkaz myslím že když dáte listy a i do míchanice občas ptákům to prospěje...technické konopí a rostina je to pěkná... http://zpravy.e15.cz/byznys/zemedelstvi/z-marihuany-k-leceni-se-dela-zbytecna-veda-rikaji-pestitele-859133#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink.
chov-příroda
napsal(a):
Rakytník řešetný...Technické konopí dál odborníka na rostliny, hezký den.
Technické konopí - Cannabis sativa je jednoletá rostlina, vzpřímeně rostoucí, dorůstá 1,5 m. Jak ho chcete pěstovat v poličkách o výšce 20 cm?
Rakytník řešetlákový - Hippophae rhamnoides je venkovní keř, vhodný na slunné stanoviště. Dorůstá výšky až 6 m. Ale ano, pěstovat ho v zahradě a dávat do voliery jen uříznuté větve s plody, tak by to šlo.
Jsou pokojové rostliny které je možno pěstovat v místnosti na severní stranu, výběr je ale omezený, severní místnosti rostlinám nesvědčí. Většina z nich je ale vysoká, není možno dát je do poliček 20 cm výšky. Tady přichází v úvahu jedině popínavé.
Dobře by rostl Scindapsus, ale je jedovatý – nedoporučuji.
Také Philodendron scandens - je jedovatý – nedoporučuji.
Možná přežije i Ficus pumila se zeleným listem, ne panašovaný, protože ten už vyžaduje přímé denní světlo.
Dá se použít Chlorophytum, Hedera, Cissus a další co se růstem přirozeně pustí dolů a po opoře i nahoru. Do dvaceti cm by ale nepřišli klasické květníky ale spíš systém zelené stěny, nebo čistá hydroponie, je to jen o fantazii a také prostředcích (dá se koupit snad i nemožné) - světlo pak může být na stropě voliéry, prospěšné jak ptákům tak rostlinám.