Přijde na to kdy bydlíte, jestli někde na vesnici, tak to možná pomůže, ale jestli jste někde ve městě tak tam jsou kuny tak drzé, že si vás ani nevšimnou a dokáží se nechat shodit násadou koštěte ze stropu voliéry. Jednou se mi dokonce po voliéře procházel mýval a nepomohly ani broky do kožichu ze vzduchovky. Až hozený kámen který udělal hluk ho vyplašil.
miro1970
napsal(a):
Zdravím, máte niekto skúsenosti s odplašovaním predatorov so svetlom? Chcel by som si namontovať viac svetiel a pohybových čidiel okolo voliery.Môže to fungovať? Ďakujem za odpovede.
Pomohou, ale jen na chvíli, než si zvyknou a zjistí, že se po rozsvícení, stejně nic neděje.K.
miro1970
napsal(a):
Zdravím, máte niekto skúsenosti s odplašovaním predatorov so svetlom? Chcel by som si namontovať viac svetiel a pohybových čidiel okolo voliery.Môže to fungovať? Ďakujem za odpovede.
Jestli mohu tak bych rád napsal svůj poznatek se světly na pohybové světlo.Taky jsem si ho před lety nechal namontovat zároveň s kamerami ale byl jsem hned nucen je odinstalovat.Po rozsvícení se papoušci lekli je sice pravda že na volieře stála kočka ale jak se rozletěli jeden narazil a ráno již ležel na zemi mrtvý.To je můj poznatek.
corvuscorax
napsal(a):
Zabezpečená voliéra je stejně tak na prd proti kunám jako nezabezpečená. Kuna vám ptáka nemusí ani pokousat, ale tak dlouho dovede v noci ptáky plašit, až je ráno posbíráte mrtvé na dně voliéry a vám zbydou jen oči pro pláč.
Zabezpečená voliéra je základ(dvojité pletivo).A samozřejmostí je naučit ptáky spávat v záletech.K.