Vaječná směs s medem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2015 21:42
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

Máte s tím někdo zkušenosti? Myslím tedy směs domácí výroby... Složení, dávkování, spokojenost, výsledky... Do dnes jsem dělal směs pouze vajíčko se skořápkou, strouhanka, mrkev ale s medem v ní jsem to ještě nezkoušel... Díky za odpovědi...

5.3.2015 23:19
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Venca Škvor napsal(a):
Máte s tím někdo zkušenosti? Myslím tedy směs domácí výroby... Složení, dávkování, spokojenost, výsledky... Do dnes jsem dělal směs pouze vajíčko se skořápkou, strouhanka, mrkev ale s medem v ní jsem to ještě nezkoušel... Díky za odpovědi...

Nemám skúsenosti so vaječnou zmesou obohatenou s medom, ale odporúčam. Nič nepokazíte, iba zmes obohatíte.

Meď podávam zvlášť "sólo", od jesene do začiatku jari. Neskôr na jar a v lete zvlášť med nepodávam, kvôli osám (Vespa vulgarit). Vtedy spievajúca fauna v mojom chove má v inej, t. j. v suchej zmesi, hroznový cukor.

6.3.2015 20:56
sunflowersman

XXX.XXX.254.206

Venca Škvor napsal(a):

Dobrý den. Med je jednou z mála surovin, kterou můžete ptákům dodat minerály, vitamíny, bílkoviny a mnoho specifických živin, ve zcela přirozené formě. Dnes již nechápu, jak někdo raději investování do pár sklenic medu pro ptákyna sezonu, utratí stovky, ne -li tisíce za nejrůznější chemické propadáky, které ptákům spíše škodí než pomáhají. Do míchanice ho přidávám dlouhodobě a ptáci ji berou zcela bezproblémů, narozdíl od situace, kdy vysypete do míchanice něco zázračně chemického. Pokud chcete ptákům opravdu dopřávat, podávejte i různé netoxické květy, kdy ptáci pozřou pyl, který je také prakticky superpotravinou a podílí se i v medu.

M. Štěpán.

6.3.2015 21:04
lada3

XXX.XXX.59.12

Muzete uvest nejaky priklad ktere jsou vhodne?
Predpokladam ze ty kde v nich najdu vcely, ale pro jistotu se ptam :)
Popr. najdu vselstvo i na tech toxickych ?

6.3.2015 21:47
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den. Med je jednou z mála surovin, kterou můžete ptákům dodat minerály, vitamíny, bílkoviny a mnoho specifických živin, ve zcela přirozené formě. Dnes již nechápu, jak někdo raději investování do pár sklenic medu pro ptákyna sezonu, utratí stovky, ne -li tisíce za nejrůznější chemické propadáky, které ptákům spíše škodí než pomáhají. Do míchanice ho přidávám dlouhodobě a ptáci ji berou zcela bezproblémů, narozdíl od situace, kdy vysypete do míchanice něco zázračně chemického. Pokud chcete ptákům opravdu dopřávat, podávejte i různé netoxické květy, kdy ptáci pozřou pyl, který je také prakticky superpotravinou a podílí se i v medu.

M. Štěpán.

Dobrý večer.
Souhlasím a jen namátkou mohu uvést květy pampelišek, měsíčku lékařského a afrikánu, i když nám smrdí.
S pozdravem M. Zedlitzer.

8.3.2015 23:00
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

lada3 napsal(a):
Muzete uvest nejaky priklad ktere jsou vhodne?
Predpokladam ze ty kde v nich najdu vcely, ale pro jistotu se ptam :)
Popr. najdu vselstvo i na tech toxickych ?

Dobrý den.

Podávám vše, co vypsal pan Zedlitzer, to jsou klasiky, kterými nepohrdne snad žádný pták. Můžete zkusit ještě květy ibišku, máty, dobromysli, mateřídoušky, sedmikrásky, květy ovocných stromů, jetele, zkoušel jsem i sakuru atd.

M. Štěpán.

9.3.2015 11:43
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den.

Podávám vše, co vypsal pan Zedlitzer, to jsou klasiky, kterými nepohrdne snad žádný pták. Můžete zkusit ještě květy ibišku, máty, dobromysli, mateřídoušky, sedmikrásky, květy ovocných stromů, jetele, zkoušel jsem i sakuru atd.

M. Štěpán.

Dob rý den.
Díky za doplnění. M.Zedlitzer.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2015 19:53

Já dávám vaječnou míchanici s medem a papoušci se po ní můžou utlouct

9.3.2015 21:03
boza

XXX.XXX.69.129

Jak míchanici míchate – klasika vaječná míchanice a do toho za míchate med?

9.3.2015 21:11
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

sunflowersman napsal(a):

M. Štěpán.

Dobrý den, děkuji všem za odpověď, zejména Vám. Mohu se zeptat v jakém množství nebo poměru podáváte med? A jakým způsobem zapracováváte do míchanice? Nedokážu si představit s tím míchat a rozčilovat se nad tím, jak se to lepí a není možné to pořádně zamíchat... Díky za odpověď, Venca...

9.3.2015 21:15
wolosko

XXX.XXX.35.219

rastislavmpavelka napsal(a):
Nemám skúsenosti so vaječnou zmesou obohatenou s medom, ale odporúčam. Nič nepokazíte, iba zmes obohatíte.

Meď podávam zvlášť "sólo", od jesene do začiatku jari. Neskôr na jar a v lete zvlášť med nepodávam, kvôli osám (Vespa vulgarit). Vtedy spievajúca fauna v mojom chove má v inej, t. j. v suchej zmesi, hroznový cukor.

Dobrý večer
Můžu se zeptat jak přesně podáváte ten med sólo myslím tím kam jim ho dáte... do zvláštní misky ?

Děkuji.

9.3.2015 22:09
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Odporúčam med lesná zmes, alebo med pastovaný, ktorý je pre operencov praktickejší.

Foto - mini krmítka pred naplnením s tečúcim medom.

9.3.2015 22:16
wolosko

XXX.XXX.35.219

Odporúčam med lesná zmes, alebo med pastovaný, ktorý je pre operencov praktickejší.

Foto - mini krmítka pred naplnením s tečúcim medom.

Děkuji a ty plastové krmítka se dají kde sehnat ?

9.3.2015 22:30
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

wolosko napsal(a):
Děkuji a ty plastové krmítka se dají kde sehnat ?

V minulosti prvé boli zakúpené z príležitosti návštevy svetovej výstavy vtáctva. Teraz sú už bežne aj u nás, z rôzneho materiálu. Napr. z priesvitného plexiskla, alebo iného tvaru.

9.3.2015 22:36
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Dobrý večer.
Já ředím med teplou vodou, ale jen tak, aby tekl. Pak jej lžičkou nanesu na piškoty. I takto je možné podávat med.

9.3.2015 22:51

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý večer.
Já ředím med teplou vodou, ale jen tak, aby tekl. Pak jej lžičkou nanesu na piškoty. I takto je možné podávat med.

Děkuji to je supr nápad.

10.3.2015 06:26
simacek123

XXX.XXX.142.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji to je supr nápad.

Napadu je habaděj, staci třeba dat na vecer do vody a rano podat. No proste to vychlastaji.

10.3.2015 07:10
wolosko

XXX.XXX.35.173

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý večer.

Děkuji za radu takhle to budu dělat dokud neseženu všem papouskum misky...

10.3.2015 17:34

boza napsal(a):
Jak míchanici míchate – klasika vaječná míchanice a do toho za míchate med?

Ne to koupíte už v tom zamíchaný

10.3.2015 18:48
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

wolosko napsal(a):
Dobrý večer
Můžu se zeptat jak přesně podáváte ten med sólo myslím tím kam jim ho dáte... do zvláštní misky ?

Děkuji.

Dvojfarebný med, dva druhy v jednom.

10.3.2015 20:01
Pajan

XXX.XXX.180.126

Dobrý den, i když je otázka zaměřena na michanici s medem, někdy pridavam do michanici nakrájené listy i tenké stonky kopřivy. Někteří berou a někteří koprivy nechají, ale myslím, ze kopřivy jsou zdravé a jsou přírodní. Jankůj.

11.3.2015 22:27
wolosko

XXX.XXX.35.219

Dvojfarebný med, dva druhy v jednom.

Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík