Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2015 11:09
rudy13

XXX.XXX.208.56

Prosím podejte radu začátečníkovi kterému se začínají líhnout křepelky.Čím začínat (jakou potravou či směsí) krmit vylíhnuté křepelky.Samozřejmě že první dny není potřeba ale čím začínat Děkuji Rudolf

6.3.2015 11:43
drahoš

XXX.XXX.129.238

Já Vás Rudolfe zdravím. Neberte to osobně, ale to jste si o chovu žádnou knihu či publikovné články nepřečetl? Nikdy jsem křepelky nechoval, ale pokud bych chtěl, tak bych nejprve něco načetl, pak zašel k někomu, kdo to již chová a na základní věci kolem chovu bych se nemusel ptát a pouze bych problematiku jiného rázu, které se mně vyskytne při chovu případně dotazoval či s někým probíral. Myslím to úplně všeobecně na veškerý chov ptáků a dotazů na fóru.Ještě jednou se omlouvám všem, že to není vyloženě k tématu.Jinak Rudolfe pro Vás- pan MVDR. Tenora chová křepelky řadu let.

6.3.2015 12:28
peparazak

XXX.XXX.162.50

Kupte smes pro kurata, krutata, bazanty.urcite ale vydrzi i na klasicke vajecne michanici.

6.3.2015 13:07
eli22

XXX.XXX.181.33

rudy13 napsal(a):
Prosím podejte radu začátečníkovi kterému se začínají líhnout křepelky.Čím začínat (jakou potravou či směsí) krmit vylíhnuté křepelky.Samozřejmě že první dny není potřeba ale čím začínat Děkuji Rudolf

Hlavně si zabezpečte klec tak, aby se nedostaly mimo ní, jsou velcí jak čmelák, takže se snadno ztratí, prolezou, zapadnou atd. Nevím, co myslíte, že v prvních dnech nepotřebují jíst, baští skoro hned. Dejte jim mák a vaječnou míchanici, do toho zamíchejte senegalské proso proso volné, a pak můžete dát i v klasech...

6.3.2015 18:29
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Já krmím první dny malé křepelky vydroleným senegalem a mákem a je to nutné už od prvního dne, také jim dávám směs pro přírodní ptactvo, kde je spousta drobných zrnin např niger travní semeno apod. začínají se krmit okamžitě jak oschnou a začínají je rodiče vodit po voliéře. Vodu dávám do malé misky co se používá pod květináč a naplním ho malými oblázky, napijí se a neutopí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2015 20:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Normálně je krmte prosem a jemnou směsí piškotů a mrkve atd... jejich máma jim ukáže co mají jíst a co né

Přidejte reakci

Přidat smajlík