Korela - dotaz, samička začala zpívat...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2015 15:04
sigi9

XXX.XXX.231.69

Dobrý den.Mám loňskou srpnovou korelu.Podle zbarvení jsem si myslela, že je to samička.Jenže asi před měsícem korela začala zpívat.Chci se zeptat, jestli je normální u samce takové, nevybarvení" tváří.Je po bělohlavém samci, samice je skořicová.Předem děkuji.

8.3.2015 18:25
sigi9

XXX.XXX.224.29

Když už jste dal tlapku, mohl jste k tomu něco napsat.

8.3.2015 18:57
stancek

XXX.XXX.22.27

Samice taky zpívá, ale není to melodické jak u samců. Já myslim, že máte vážně samičku.

8.3.2015 19:25
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Některé samičky opravdu mohou sem tam prozpěvovat, zkuste vypozorovat chování, zda se korela ještě projevuje jinak, např. zda se před ostatními papoušky nepředvádí. Samci mají takový charakteristický "tanec" s odtaženými křídly od těla. Pokud se nepředvádí, pouze sem tam trošku zpívá, tak je to samička. Podle vzezření to na samičku vypadá, samec už by v tuhle chvíli měl alespoň náznaky přepeřování a hlava by se mu začala alespoň trochu vybarvovat. U této mutace můžete také zjistit pohlaví podle skvrnitosti spodní strany křídel. Jestli je korela srpnová, pak by měla mít cca 6 - 7 měsíců a je třeba ji brát spíše jako mladou, než úplně dospělou, ale na letkách už by mohlo být viditelné přepeřování. Zkuste porovnat křídla Vaší korely s těmito obrázky. Zde vzhled křídla zespod u mladého a dospělého samce a druhý obrázek je mladá a dospělá samička.

8.3.2015 19:33
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

sigi9 napsal(a):
Když už jste dal tlapku, mohl jste k tomu něco napsat.

Jinak toho červeného "pacičkování" si vůbec nevšímejte, to se jen v drtivé většině nějaký zakomplexovaný chudák baví, nebo je natolik zbabělý, že nepřidá vlastní názor prostřednictvím textu, a jen se schovává za červené tlapky. Tak mu přejme příjemnou zábavu. Čím víc mám červených tlapek, tím víc se tomu směji, jací jsou lidé * každý si doplní sám.

8.3.2015 19:45
JozkaJ

XXX.XXX.19.30

Podle ocasnich per a lemu je to samica a v8 mesicoch us je preperena,.

8.3.2015 19:46
sigi9

XXX.XXX.224.29

Děkuji za odpovědi.Zítra si sednu k volieře a snad něco víc zjistim.Ale mám v této volieře ještě dvě nové korely na spárování a samec o ni nemá vůbec zájem.I když to může bÿt tím, že je mladá.Druhá samice je dvouletá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík