Dobrý den.Mám loňskou srpnovou korelu.Podle zbarvení jsem si myslela, že je to samička.Jenže asi před měsícem korela začala zpívat.Chci se zeptat, jestli je normální u samce takové, nevybarvení" tváří.Je po bělohlavém samci, samice je skořicová.Předem děkuji.
Některé samičky opravdu mohou sem tam prozpěvovat, zkuste vypozorovat chování, zda se korela ještě projevuje jinak, např. zda se před ostatními papoušky nepředvádí. Samci mají takový charakteristický "tanec" s odtaženými křídly od těla. Pokud se nepředvádí, pouze sem tam trošku zpívá, tak je to samička. Podle vzezření to na samičku vypadá, samec už by v tuhle chvíli měl alespoň náznaky přepeřování a hlava by se mu začala alespoň trochu vybarvovat. U této mutace můžete také zjistit pohlaví podle skvrnitosti spodní strany křídel. Jestli je korela srpnová, pak by měla mít cca 6 - 7 měsíců a je třeba ji brát spíše jako mladou, než úplně dospělou, ale na letkách už by mohlo být viditelné přepeřování. Zkuste porovnat křídla Vaší korely s těmito obrázky. Zde vzhled křídla zespod u mladého a dospělého samce a druhý obrázek je mladá a dospělá samička.
sigi9
napsal(a):
Když už jste dal tlapku, mohl jste k tomu něco napsat.
Jinak toho červeného "pacičkování" si vůbec nevšímejte, to se jen v drtivé většině nějaký zakomplexovaný chudák baví, nebo je natolik zbabělý, že nepřidá vlastní názor prostřednictvím textu, a jen se schovává za červené tlapky. Tak mu přejme příjemnou zábavu. Čím víc mám červených tlapek, tím víc se tomu směji, jací jsou lidé * každý si doplní sám.