Amadina Gouldové – jak vyléčit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2015 11:45
mikoc

XXX.XXX.55.238

Má někdo zkušenost s vyléčením tracheobronchitidy (prskavky) u jedince AG? Podal jsem první dávku S76 do pití, zatím bez známek zlepšení. Je vůbec naděje na úplné vyléčení, po celkové kůře - 3 dávky v rozmezí 21 dní?
Pokud má někdo zkušenosti s tímto problémem, prosím napište mi je. děkuji.

11.3.2015 16:03
fakyr

XXX.XXX.104.1

Dobrý den,
S76 mám dobrou zkušenos, ale moje prevence je každy druhy den čistit klec hlavně trus.Kdyz pták po prevenci nezabral tak podavam za měsíc znovu, ale musim každy druhý den čistit klec hlavně trus.

11.3.2015 16:15
klasik88

XXX.XXX.230.152

Při tracheobronchitidě (prskavce) již léta s úspěchem používám Ivomec. Je to injekční přípravek pro léčení skotu. Dávkování je: 1 ml 1% Ivomecu se smíchá s 1 ml čistého lihu a 1 ml této směsi se použije na 1 litr vody. Podává se jako jedinný dení zdroj vody. Toto se po 14-ti dnech opakuje. Je to opravdu na 100% účinné. Jen podotýkám, že tracheobronchitida se nedá úplně vyléčit, ale omezí se na takový stav, který ptáci tolerují. Doporučuji tuto proceduru 3 až 4 krát v roce preventivně zopakovat. Stačí jednodení.

11.3.2015 19:12
mivi

XXX.XXX.96.98

klasik88 napsal(a):
Při tracheobronchitidě (prskavce) již léta s úspěchem používám Ivomec. Je to injekční přípravek pro léčení skotu. Dávkování je: 1 ml 1% Ivomecu se smíchá s 1 ml čistého lihu a 1 ml této směsi se použije na 1 litr vody. Podává se jako jedinný dení zdroj vody. Toto se po 14-ti dnech opakuje. Je to opravdu na 100% účinné. Jen podotýkám, že tracheobronchitida se nedá úplně vyléčit, ale omezí se na takový stav, který ptáci tolerují. Doporučuji tuto proceduru 3 až 4 krát v roce preventivně zopakovat. Stačí jednodení.

Dobrý den.
Souhlasím s Vámi, že u kanárů, AG a některých dalších astrildů je invazní tracheobronchitida problém, který nelze vymýtit. Jde o to, aby invaze byla regulována na nejmenší možnou míru.
Preparát S 76 je také ivermectin. Má tedy stejnou účinnou složku jako Ivomec. Pouze je připraven tak, aby byl rozpustný ve vodě, bez další úpravy. Mám spektrální analýzu výrobku S 76. Rozpouštědlem jsou dva složitější alkoholy, ke kterým je přidáno zpěňovadlo, které, zjednodušeně řečeno, umožní rovnoměrné rozložení ivermectinu do celého profilu preparátu.
Aplikuji dva po sobě jdoucí dny (např. po + út) a to 4x vždy po týdnu. tedy základní ošetření provádím čtyři týdny. Po následující období podávám jednu dvojdávku každý měsíc. Systém mám celkem osvědčený, nejen já, ale i několik kamarádů. Pokud potřebuji ošetřit jednoho ptáčka, používám preparát SCATT (moxidectin) ve formě nakápnutí na nažinu pod křídlem, ale stejně dobře lze aplikovat i na stehno nebo krční nažiny. Podobně lze použít i preparáty s ivermectinem (Ivomec, Ecomec, Galmectin nebo S 76 - to je ale slabší, má nižší koncentraci ivermectinu) nebo jiné preparáty ze skupiny avermectinů.
Tím nechci říci, že výše uvedený recept je špatný.
Přeji hezký večer. M. Vít.

12.3.2015 12:03
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry den,
jelikoz se jedna o parazita ktery se bezne v tele ptaku vyskytuje jeho kompletni odstraneni je nemozne. Problem s ptopuknutim nakazy prichazi s oslabenim organismu jako napriklad preperovani, hnizdeni nebo stres. Proto nekteri chovatele a ja take pristupuji k preventivnimu preleceni pred zacatkem a po skonceni hnizdni sezony.
Pokud jiz infekce propukla je velmi dulezita hygiena chovu a zarizeni. To z toho du odu ze lecebna latka se v tele ptaka drzi kratkou dobu a mohlo by donit ke zpetnemu nakazeni. Proto k lecbe je vhodnejsi pripravek Scatt ktery je v tele ucinny az 21 dni a pokryje cele vyvonove stadium roztoce. Na prevenci pouzivam s76 protoze se podava do vody a neni nutne ptaky stresovat odchytem.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu.

12.3.2015 14:07
mikoc

XXX.XXX.55.238

Dobrý den, děkuji za reakci. Já klece též čistím pravidelně, ale bohužel se mi stalo, že jsem si tohoto již nemocného jedince zakoupil od chovatele, který patrně na hygienu a čistotu klecí příliš nedbá. No...též i moje chyba. budu již obezřetnější při příp.nákupu, ať už je chovatelem třeba i člen AG-klubu, je nutné si dávat pozor.

12.3.2015 14:25
mikoc

XXX.XXX.55.238

mivi napsal(a):
Dobrý den.
Souhlasím s Vámi, že u kanárů, AG a některých dalších astrildů je invazní tracheobronchitida problém, který nelze vymýtit. Jde o to, aby invaze byla regulována na nejmenší možnou míru.
Preparát S 76 je také ivermectin. Má tedy stejnou účinnou složku jako Ivomec. Pouze je připraven tak, aby byl rozpustný ve vodě, bez další úpravy. Mám spektrální analýzu výrobku S 76. Rozpouštědlem jsou dva složitější alkoholy, ke kterým je přidáno zpěňovadlo, které, zjednodušeně řečeno, umožní rovnoměrné rozložení ivermectinu do celého profilu preparátu.
Aplikuji dva po sobě jdoucí dny (např. po + út) a to 4x vždy po týdnu. tedy základní ošetření provádím čtyři týdny. Po následující období podávám jednu dvojdávku každý měsíc. Systém mám celkem osvědčený, nejen já, ale i několik kamarádů. Pokud potřebuji ošetřit jednoho ptáčka, používám preparát SCATT (moxidectin) ve formě nakápnutí na nažinu pod křídlem, ale stejně dobře lze aplikovat i na stehno nebo krční nažiny. Podobně lze použít i preparáty s ivermectinem (Ivomec, Ecomec, Galmectin nebo S 76 - to je ale slabší, má nižší koncentraci ivermectinu) nebo jiné preparáty ze skupiny avermectinů.

OK, děkuji pane Víte. Jen dost dobře nevím, kde se dá S76 zakoupit (nemá prý registraci u nás a tudíž není dovážen). Dávku, kterou momentálně aplikuji mi poslal v inzulince chovatel, od kterého jsem nemocného ptáka koupil, ale její použití je vzhledem k jejímu množství omezené. Přípravek S76 je patrně nejúčinnější ze jmenovaných - nebo se mýlím?

12.3.2015 14:40
petr111

XXX.XXX.93.116

Také asi budu řešit tento problém, mám jeden pár AG a samička přepeřuje a začíná mít příznaky zrychleného dýchání (zatím se koupe a strava je bez problémů), pro jeden pár se mi nechce kupovat za 1150, - 100ml S76, tak nevím jak to řešit.

12.3.2015 14:43
mikoc

XXX.XXX.55.238

petr111 napsal(a):
Také asi budu řešit tento problém, mám jeden pár AG a samička přepeřuje a začíná mít příznaky zrychleného dýchání (zatím se koupe a strava je bez problémů), pro jeden pár se mi nechce kupovat za 1150, - 100ml S76, tak nevím jak to řešit.

Já bych ty peníze i obětoval, jen nevím, jestli se u nás vůbec dá S76 zakoupit. Vy víte kde případně?

12.3.2015 14:47
petr111

XXX.XXX.93.116

Snad nebude problém 603 894 366.

12.3.2015 17:17
fakyr

XXX.XXX.104.1

mikoc napsal(a):
Já bych ty peníze i obětoval, jen nevím, jestli se u nás vůbec dá S76 zakoupit. Vy víte kde případně?

Já osobně jsem kupoval pro sebe a známým na inzerát IFAUNA
Od: Martin Kovalčík email: kovalcikmako@gmail.com
po domluv je my to poslal poštou.Bral jsem malé balení
S76 25ml...23EUR...600 Kč.
Tet to muže stát více.

12.3.2015 17:51
mikoc

XXX.XXX.55.238

fakyr napsal(a):
Já osobně jsem kupoval pro sebe a známým na inzerát IFAUNA
Od: Martin Kovalčík email: kovalcikmako@gmail.com
po domluv je my to poslal poštou.Bral jsem malé balení
S76 25ml...23EUR...600 Kč.
Tet to muže stát více.

Děkuji za kontakt. Toto bych určitě bral, zvlášť pokud je to solidní a ověřený dodavatel.Díky.

12.3.2015 18:01
cana

XXX.XXX.102.143

petr111 napsal(a):

Pokud máte pouze jeden pár, kupte si od veterináře IVOMEC (vám bude stačit 1ml) a kapátko.1 kapku kápnete na kůži (krk, noha), Stojí to pár desítek korun a pomůže to 100% a hned, na rozdíl od S76. Něco jiného je, když máte 20 ptáků v proletovačce. Tam je pak S76 nezbytná.

12.3.2015 18:02
simacek123

XXX.XXX.142.1

Muzete i reagovat na inzerci prodejce, p.Maca -Jaromerice nad Rokytnou tel.603894366, u me to zabralo perfektne,.

12.3.2015 18:08
mikoc

XXX.XXX.55.238

simacek123 napsal(a):
Muzete i reagovat na inzerci prodejce, p.Maca -Jaromerice nad Rokytnou tel.603894366, u me to zabralo perfektne,.

Ano, děkuji.

12.3.2015 19:24
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Vážený tazateli ohledně "prskavky".
AG chovám od r.1975.Tehdy tito roztoči byli metlou chovů. Používal jsem různé preparáty, tehdy arpalit na bázi organofosfátů, dnešní arpalit je něco jiného a doporučení skutečných odborníků, prostudoval dostupnou literaturu a odborné články. (pouze v češtině a slovenštině). Ti, co Vám radí, radí dobře. Moje zkušenost a nemám úhyny: Přiznám se, že čištění klecí a dbání na přehnanou čistotu je u mě slabé. Chov v zimě ve vitrínách doma, v létě venku v krytých voliéréch. Voda a čerstvé pestré krmení je každý den. Žádná prevence. Když vidím, že jedinec tíže dýchá, hlavně večer, odchytím ho, poslechnu u ucha zvuky. Potřu pokožku pod křídly nebo krku. Doporučenou kapku nebo dvě hodně překročím. Zopakuji za čas, jak zde bylo doporučeno. Nikdy nebyl úhyn. Přípravek IVOMEC. Ředění Vám udělá veterinář, nebudu rozvádět. Takto občas ošetřované AG mám v chovu 4 - 5 let bez problémů. Jen dodám, ten IVOMEC je téměř zadarmo. Choval jsem asi 10 párů, dnes jen 4, protože mám chov papoušků, a plodožravců.
Jsem rád za otevření podobných témat v této diskuzi, protože to je parketa k rychlému získávání poznatků v chovu. Na rozdíl od blbých diskluzí jedinců, kteří nic neví a dávaji rozumy. ON.

12.3.2015 20:07
mikoc

XXX.XXX.55.238

Moudivláček napsal(a):
Vážený tazateli ohledně "prskavky".
AG chovám od r.1975.Tehdy tito roztoči byli metlou chovů. Používal jsem různé preparáty, tehdy arpalit na bázi organofosfátů, dnešní arpalit je něco jiného a doporučení skutečných odborníků, prostudoval dostupnou literaturu a odborné články. (pouze v češtině a slovenštině). Ti, co Vám radí, radí dobře. Moje zkušenost a nemám úhyny: Přiznám se, že čištění klecí a dbání na přehnanou čistotu je u mě slabé. Chov v zimě ve vitrínách doma, v létě venku v krytých voliéréch. Voda a čerstvé pestré krmení je každý den. Žádná prevence. Když vidím, že jedinec tíže dýchá, hlavně večer, odchytím ho, poslechnu u ucha zvuky. Potřu pokožku pod křídly nebo krku. Doporučenou kapku nebo dvě hodně překročím. Zopakuji za čas, jak zde bylo doporučeno. Nikdy nebyl úhyn. Přípravek IVOMEC. Ředění Vám udělá veterinář, nebudu rozvádět. Takto občas ošetřované AG mám v chovu 4 - 5 let bez problémů. Jen dodám, ten IVOMEC je téměř zadarmo. Choval jsem asi 10 párů, dnes jen 4, protože mám chov papoušků, a plodožravců.
Jsem rád za otevření podobných témat v této diskuzi, protože to je parketa k rychlému získávání poznatků v chovu. Na rozdíl od blbých diskluzí jedinců, kteří nic neví a dávaji rozumy. ON.

Děkuji Vám za radu, a nejen Vám, ale všem pánům chovatelům AG, kteří reagovali na moji žádost o radu a předávali své zkušenosti. Jsou to pro mne opravdu cenné zkušenosti,
vzhledem k tomu, že jsem zatím choval nenáročné a vůči tomuto onemocnění odolné druhy
drobotiny. Ještě jednou díky pánové... M.K.

12.3.2015 20:42
soky

XXX.XXX.32.11

Dobrý večer, za 25 ml S76 dat 600 Kč je zbytečně moc, je mnohem lepší koupit S76 v balení 250 ml, cena asi 1450, - trvanlivost cca rok. Když už chovate gulgy a kanary, tak znate i jine chovatele - proste se podelte. VSICHNI ušetřite. chovu zdar.

13.3.2015 10:51
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

mivi napsal(a):
Dobrý den.

Dobrý den.
Pane Víte, musím Vám touto formou poděkovat za odpověď tazateli. Uvedl jste všechny účinné preparáty a hlavně mě potěšilo, že jste uvedl ivermectin jako součást i těch stoprocentně účinných, ale drahých preperátů. Já, jak jsem výše uvedl, jsem s Ivomecem spokojen, neměl jsem problém s předávkováním a hlavně pár ml správně naředěného u veterináře je skoro zadarmo. Používám pouze na pokožku. Uvítal bych nějakou praktickou zkušenost, jak by Ivomec účinkoval u větších papoušků (červenokřídlý až amazoňan) nejen na roztoče, ale i na střevní parazity (škrkavky a kapilárie, a jiné). ON.

13.3.2015 11:33
makusko11

XXX.XXX.153.184

Chcem len reagovať na ceny spomínaných liečiv. Nemyslím si, že S76 a iné spomínané liečiva sú drahšie ako ivomec. Výhoda ivomecu, keď to tak môžem nazvať je to, že ho viete kúpiť aj ako pán nado mnou spomínal v množstve 1ml u veterinára. Ak sa nemýlim, tak ivomec najmenšie originál balenie je 3l alebo 5l. Teraz presne neviem. Ak si prerátate S76 to najväčšie balenie, tak aj S76 stoji 1ml približne 14-15Kč. Len problém je, že ho nekúpite hocikde a v hocakom množstve. Pravda je, že ak máte 1-2ks vtáčkov, tak toto je veľká nevýhoda, že to neviete kúpiť v malom množstve.

13.3.2015 16:54
mivi

XXX.XXX.96.98

Moudivláček napsal(a):
Dobrý den.
Pane Víte, musím Vám touto formou poděkovat za odpověď tazateli. Uvedl jste všechny účinné preparáty a hlavně mě potěšilo, že jste uvedl ivermectin jako součást i těch stoprocentně účinných, ale drahých preperátů. Já, jak jsem výše uvedl, jsem s Ivomecem spokojen, neměl jsem problém s předávkováním a hlavně pár ml správně naředěného u veterináře je skoro zadarmo. Používám pouze na pokožku. Uvítal bych nějakou praktickou zkušenost, jak by Ivomec účinkoval u větších papoušků (červenokřídlý až amazoňan) nejen na roztoče, ale i na střevní parazity (škrkavky a kapilárie, a jiné). ON.

Dobrý den.
Jsem rád, že je o danou problematiku zájem. Doplním tedy ještě o nějaké informace. Máte plnou pravdu - ivermectin je účinnou látkou řady preparátů, včetně S 76. Patří do skupiny AVERMECTINŮ, tedy makrocyklických laktonů, z pohledu chemie. Podobně jako moxidectin či selamectin, abych uvedl alespoň ty nejznámější. Pokud se budeme bavit o jednotlivých preparátech, je důležité vědět jakou obsahuje, ten daný, účinnou látku a v jaké koncentraci. Pro názornost uvedu :
PREPARÁT ÚČINNÁ LÁTKA KONCENTRACE ÚČINNÉ LÁTKY
Ivomec ivermectin 10 mg / ml preparátu
Ivomec 5 % ivermectin 5 mg / ml preparátu
S 76 ivermectin 0,8 mg / ml preparátu
Scatt moxidectin 1 mg / ml preparátu
Cydectin moxidectin
Advocate moxidectin
Stronghold selamectin
U Cydecrinu, Advocate a Strongholdu popis neuvádím, jedná se o preparáty používané hlavně u koček a psů.
Proti roztočům, způsobujícím invazní tracheobronchitidu se podává např.2,5 ml S 76 na 1 litr nápoje, nebo 1 ml ivomecu na litr nápoje (po předchozí úpravě). Když si propočteme koncentrace do litru nápoje, u S 76 aplikujeme 2 mg účinné látky, u Ivomecu 5-10 mg účinné látky.
Scatt není určen pro aplikaci do pitné vody, ale aplikujeme 1 kapku u ptáků do 30 g ž.h. na holou kůži (běhák, krční nebo křídelní nažiny). Musím ale podotknout, že stejnou kapku aplikuji i u Ivomecu (nebo Galmektinu - slovenská obdoba) a nepozoroval jsem žádný problém.
Při odčervování u větších ptáků se používá dvojnásobná dávka S 76 - 4 mg účinné látky, používám jednorázově do pití a funguje to. Pouze u opravdu silných invazí je dobré po cca týdnu opakovat.
Pokud aplikujeme nakápnutím, Scatt u větších dvě kapky na nažiny, u Ivomecu stačí jedna, u velkých papoušků pak i více, ale zde je dobré se domluvit s vet. lékařem na velikosti dávky.
Jednou se mi stalo, že jsem kamarádovi odčervoval alexandra malého, ve stříkačce asi 3 ml ivomecu. Bylo již chladno a ne a ne vytlačit kapku, až se mi povedlo vymáčknout celý obsah stříkačky. Alexandr to přežil bez problémů. Nicméně to je jenom "odstrašující" příklad.
Obecně lze tedy říci, že dávkování např. S 76 je celkově poddimenzováno a rozloženo do tří "dvojdávek" dle výrobce (používám čtyři - postihnu tak opravdu celý vývojový cyklus roztočů). Domnívám se, že toto poddimenzování slouží k možné aplikaci i v době odchovu mláďat - nikdy jsem s aplikací neměl problémy ani u nevzletných mláďat na hnízdě a nepozoroval jsem ani jejich retardaci.
Ve svém chovu používám, jak jsem již výše uvedl, jako základní ošetření S 76 (ivermectin) a to v celém cyklu a pak následně preventivně jednu dvojdávku každý měsíc. Tento způsob aplikace mi vyhovuje především z důvodů mé lenosti - nemusím ptáky chytat. Pokud přivezu nového jedince ošetřím jej moxidectinem (Scatt) nebo ivermectinem (Galmektin) ve formě nakápnutí a v případě potřeby za týden opakuji.
Jenom ještě na doplnění - mám v chovu AG z Německa, Belgie, Holandska, Itálie i Slovenska a snad s jednou výjimkou, jsem musel tlumit "prskavku". Jde o to, že přesun, tedy stres, oslabí ptáčka natolik, že se projeví příznaky, které původní majitel ani nemusel zaznamenat. Jak již někdo výše napsal, spouštěčem klinických příznaků je nejčastěji stres (a to nejen u "prskavky").
Omlouvám se za dlouhý příspěvek a slibuji, že již nebudu obtěžovat. M. Vít.

13.3.2015 18:57
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

mivi napsal(a):
Dobrý den.
Jsem rád, že je o danou problematiku zájem. Doplním tedy ještě o nějaké informace. Máte plnou pravdu - ivermectin je účinnou látkou řady preparátů, včetně S 76. Patří do skupiny AVERMECTINŮ, tedy makrocyklických laktonů, z pohledu chemie. Podobně jako moxidectin či selamectin, abych uvedl alespoň ty nejznámější. Pokud se budeme bavit o jednotlivých preparátech, je důležité vědět jakou obsahuje, ten daný, účinnou látku a v jaké koncentraci. Pro názornost uvedu :
PREPARÁT ÚČINNÁ LÁTKA KONCENTRACE ÚČINNÉ LÁTKY
Ivomec ivermectin 10 mg / ml preparátu
Ivomec 5 % ivermectin 5 mg / ml preparátu
S 76 ivermectin 0,8 mg / ml preparátu
Scatt moxidectin 1 mg / ml preparátu
Cydectin moxidectin
Advocate moxidectin
Stronghold selamectin
U Cydecrinu, Advocate a Strongholdu popis neuvádím, jedná se o preparáty používané hlavně u koček a psů.
Proti roztočům, způsobujícím invazní tracheobronchitidu se podává např.2,5 ml S 76 na 1 litr nápoje, nebo 1 ml ivomecu na litr nápoje (po předchozí úpravě). Když si propočteme koncentrace do litru nápoje, u S 76 aplikujeme 2 mg účinné látky, u Ivomecu 5-10 mg účinné látky.
Scatt není určen pro aplikaci do pitné vody, ale aplikujeme 1 kapku u ptáků do 30 g ž.h. na holou kůži (běhák, krční nebo křídelní nažiny). Musím ale podotknout, že stejnou kapku aplikuji i u Ivomecu (nebo Galmektinu - slovenská obdoba) a nepozoroval jsem žádný problém.
Při odčervování u větších ptáků se používá dvojnásobná dávka S 76 - 4 mg účinné látky, používám jednorázově do pití a funguje to. Pouze u opravdu silných invazí je dobré po cca týdnu opakovat.
Pokud aplikujeme nakápnutím, Scatt u větších dvě kapky na nažiny, u Ivomecu stačí jedna, u velkých papoušků pak i více, ale zde je dobré se domluvit s vet. lékařem na velikosti dávky.
Jednou se mi stalo, že jsem kamarádovi odčervoval alexandra malého, ve stříkačce asi 3 ml ivomecu. Bylo již chladno a ne a ne vytlačit kapku, až se mi povedlo vymáčknout celý obsah stříkačky. Alexandr to přežil bez problémů. Nicméně to je jenom "odstrašující" příklad.
Obecně lze tedy říci, že dávkování např. S 76 je celkově poddimenzováno a rozloženo do tří "dvojdávek" dle výrobce (používám čtyři - postihnu tak opravdu celý vývojový cyklus roztočů). Domnívám se, že toto poddimenzování slouží k možné aplikaci i v době odchovu mláďat - nikdy jsem s aplikací neměl problémy ani u nevzletných mláďat na hnízdě a nepozoroval jsem ani jejich retardaci.
Ve svém chovu používám, jak jsem již výše uvedl, jako základní ošetření S 76 (ivermectin) a to v celém cyklu a pak následně preventivně jednu dvojdávku každý měsíc. Tento způsob aplikace mi vyhovuje především z důvodů mé lenosti - nemusím ptáky chytat. Pokud přivezu nového jedince ošetřím jej moxidectinem (Scatt) nebo ivermectinem (Galmektin) ve formě nakápnutí a v případě potřeby za týden opakuji.
Jenom ještě na doplnění - mám v chovu AG z Německa, Belgie, Holandska, Itálie i Slovenska a snad s jednou výjimkou, jsem musel tlumit "prskavku". Jde o to, že přesun, tedy stres, oslabí ptáčka natolik, že se projeví příznaky, které původní majitel ani nemusel zaznamenat. Jak již někdo výše napsal, spouštěčem klinických příznaků je nejčastěji stres (a to nejen u "prskavky").
Omlouvám se za dlouhý příspěvek a slibuji, že již nebudu obtěžovat. M. Vít.

Dobrý den pane Víte.
Děkuji Vám za velmi rychlou odpověď na moji otázku. Vůbec se neomlouvejte za dlouhý příspěvek a neslibujte, že již nebudete obtěžovat. Byla by to pro mnohé chovatele škoda. Ony stručné odpovědi některých diskutujících psané někde mezi jídlem z mobilu podle toho vypadají. Myslím si, že přehnaná skromnost v tomto případě není na místě. Jen dodám, že za obsah Vaší odpovědi mnozí chovatelé zaplatili roky praxe a ti ostatní zase hodně ze své peněženky u odborníka v problematice exotů. Těším se na někdy další diskuzi s Vámi. Otakar Německý.

13.3.2015 19:49
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
pri objednavani prirpavdku S76 a podobnych z ameriky (u nas se nedaji oficialne koupit) je dobre objedanvat pouze takove mnozstvi, ktere po prepoctu kurzu neprekroci urcitou castku. V takovem pripade je celnice ihned uvolni do volneho obehu. Pri prekroceni castky po prepoctu kurzu celnice balicek zadrzi a pozaduje doplaceni cla a DPH. Pro neprazske si pak prictete jeste poplatek poste za vyrizeni.
Nebudu zde psat ze hrozi ze se tim nekdo bude stourat a odhali co to vlastne je a vrati to zpet do USA.
Konkretni castku vzdy konzultujte s ceskou postou, ti maji dobre informace a castka se dle aktualniho kurzu muze lisit i o desitky korun.
S podzravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu.

Sesil

10.7.2016 21:21
Sesil

XXX.XXX.44.13

Mám Ivomec na léčení skotu, jak jej upravit, aby se dal aplikovat na AG? Jaké je dávkování do vody a jaké na kůži? Díky.

10.7.2016 21:50
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Sesil napsal(a):
Mám Ivomec na léčení skotu, jak jej upravit, aby se dal aplikovat na AG? Jaké je dávkování do vody a jaké na kůži? Díky.

V této diskuzi jsem se před rokem zapojil, budu se opakovat.
S IVOMECEM mám ty nejlepší zkušenosti. Doporučovaná kapka čí víc na nažiny pokožky. Netřeba se bát. Kapky dám z každé strany aspoň dvě. Světe div se, pták je za dva dny uhlazený. Má se to 3 dny opakovat, je o tom dost textů. Já to dělám podle vzhledu ptáka. Každá chemie škodí a všeho dobrého pomálu
Jen nevím, jestli dobou namíchaný roztok nesnižuje účinnost, musím se veterináře zeptat.
Každý veterinář Vám naředí poměr 1: 10 s propylglylolem, je to skoro zadarmo. Ta ředící látka je jediné nebezpečí toxicity. Do vody na pití jsem nikdy nezkoušel. Nevidím důvod. A nemám kontrolu působení. Nebojte se na pokožku, výsledek Vás jistě překvapí.
Bylo o tom napsáno moc, prostudujte a vlastní zkušenost je to nejlepší i s rizikem úhynu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík