Myslím si, že v Kroměříži jsou nejlepší prostory pro pořádání burzy, když budu porovnávat Kladno, Týniště, Přerov a Hodonín, parkování super, jen ten začátek od 5 hodin trochu kazí celkový dojem.Máme to na burzu přes 400 kilometrů, vyjížděli jsme z domova v 1.45 hodinu a byli jsme v Kroměříži v 6.45.V 8.30 už bylo v prostorách tak necelá polovina prodávajících chovatelů.Kdyby byl začátek burzy od 8 hodin, bylo by to pro nás co jsme z daleka lepší a určitě bychom tam jeli víckrát než jednou nebo dvakrát za rok.Děkuji pořadatelům za pěknou burzu a přeji jim hodně spokojených chovatelů.
Také jsem byl dnes poprvé a byl jsem sklamaný nekoupil jsem nic protože tam nic co jsem potřeboval nebylo ptáků jak na malé burze v Přerově, prostory jsou pěkné, uvidí se časem na další pojedu až na podzim pak se uvidí jestli se rozjede.Zatím raději pojedu do Přerova kde to je škaredé, ale seženu tam vše co potřebuju. Jen mě tam zaujala rozela co neměla horní zobák proč ji neutratíte aby se netrápila místo toho ji prodávat. Jinak nabýtka ptáků nic moc.
mhm2
napsal(a):
Také jsem byl dnes poprvé a byl jsem sklamaný nekoupil jsem nic protože tam nic co jsem potřeboval nebylo ptáků jak na malé burze v Přerově, prostory jsou pěkné, uvidí se časem na další pojedu až na podzim pak se uvidí jestli se rozjede.Zatím raději pojedu do Přerova kde to je škaredé, ale seženu tam vše co potřebuju. Jen mě tam zaujala rozela co neměla horní zobák proč ji neutratíte aby se netrápila místo toho ji prodávat. Jinak nabýtka ptáků nic moc.
Pane mhm2, nakupovat do chovu musíte na podzim a něco shánět na poslední chvíli na jaře. Teď koupíte tak akorát to co každému zbylo z loňska. Takže brak. Jinak burza Kroměříž a Přerov dobrý s tím rozdílem že po Přerově musím s autem do myčky a s hadrama do pračky.
akrobat
napsal(a):
Pane mhm2, nakupovat do chovu musíte na podzim a něco shánět na poslední chvíli na jaře. Teď koupíte tak akorát to co každému zbylo z loňska. Takže brak. Jinak burza Kroměříž a Přerov dobrý s tím rozdílem že po Přerově musím s autem do myčky a s hadrama do pračky.
Já jsem nejel kupovat ptáky, ale materiál který mi chybí na nové voliéry nic tam ale nebylo. Ptáky kupuji jen na podzim kdy je z čeho vybírat, jelikož přecházím na dražší ptáky tak si pro ně jeztím k chovatelům.
mhm2
napsal(a):
Tak ta uz tam byla minuly mesic a za mne hnus peknej hnup co ji tam ma kdyby ji raci utratily a netrapily ji.
akrobat
napsal(a):
Tak proč v Přerově před týdnem ptáků jak much. Od drobotiny po velký
papouchy ?
Pat01
napsal(a):
Tak proč v Přerově před týdnem ptáků jak much. Od drobotiny po velký
papouchy ?
Ano ptaku je ještě opravdu jak much, a to proto protože tak jako ja i ostatní vi ze na jare se to dobře proda., ale je tu velke ale.kazdy skuseny chovatel kupuje nove ptaky, novou krev koncem leta začátkem podzimu kdy je z ceho vybirat, delam to i ja a další chovatele co znam, ty co neznam nekomentuji, tak at se prosim necerti.To co me zbyde a rovněž co zbyde chovatelum, muze se jednat například o lichi kus, mene vhodny do dalšího chovu, a v uvozovce zarucene pary, ktere v minule sezone neuspokojili ocekavani chovatele.na jare je to vždy uz jen sazka bud a nebo.I ja tak jako každý rok jsem uz většinu co se mi nehodi do dalšího chovu prodal na stole.jaro je zde a kdo zavahal musí spoléhat na stesti.Preji vsem at se letošní sezona dari.
Je to krásná Burza a na to že je na začatku tak dost narváno! Vše pod střechami parkoviště super...k jídlu dost míst k sezeni pro ty co to mají zdálky i příjemny odpočinek a pohled na jezírka s porostem! Já tam sehnala co potřebuji. Určitě se rozjede a i ti rýpaví ji budou unznavat...krásné prostory! A za mě já bych si stejně dražšího ptáka nekupovala na burze...určitě bych chtěla vidět rodiče a voliery kde byl atd...!
Držím této burze palce
Vysvětlí mi někdo, proč musí tato burza začínat o páté hodině ranní? Vždyť jsme jako upíři kteří s kohoutím zakokrháním ujíždí honem domů. V osm ráno, burzy končí. To je snad prokletí našich pořadatelů burz. Vždyť chovatelé ze vzdálenějších míst naší republiky musí vyjíždět třeba o půlnoci aby potom zase ráno odjížděli domů. To už je fakt snad nemoc nebo postižení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

albert
napsal(a):
Neštěstí, že i tato nová burza přebírá nešvar jiných našich burz, začínat "v noci". Zřejmě nemá ambice na větší než lokální úroveň! I těch 6:00 v Nitře je snesitelných o 8:30 ve Zwolle nemluvě.
Přerov začíná odjakživa taky v 5:00 a je to největší burza v ČR, rozhodně ne lokální. Komu nevyhovuje tak může klidně přijet v 8:30 jako do Zwolle protože burza končí v 10:00.
Pro poradatele: Kromeriz jsem jeste nenavstivil. Vsude ctu jak je to pekna burza, pekne prostory. Ale proc zacina od 5 hod rano ? Pani poradatele, zijem v 21 stoleti a ne pred 100 lety. Moderni burza nezacina driv jak v 8 hod. Z meho pohledu ji ani nenavstivim, protoze tahat papousky celou noc v aute je otresne. Cr je asi jedina prdla zem, kde zacinaj burzy tak brzo. Tohle me fakt hlava nebere. . Kazdy tu srovnavate burzy se zahranicim a pak udelate tohle.
Také moje první návštěva a spokojenost. Bez fronty, auto na parkovišti, kulturní záchody, nebyl problém si sednout k občerstvení, v hale teplo, venkovní prodejní prostory zastřešené, personál v pohodě stíhal. Ptáků není tolik jako v Přerově ale je jich pro start hodně. To se asi málo komu podaří takový start. Je pravda, že až se tam bude valit tolik lidí co Přerovem tak to nebude takové lážo plážo pro pořadatele jako teď ale mám pocit, že je to řízené profesionálně někým kdo má vizi a za ní jde. Mezi chovateli už se šíří povědomí, že Přerov je sice jedinečný z pohledu množství ptactva ale nereformovatelný z pohledu kultury prodeje a že mu zvoní hrana. Svoje návštěvy zaměřím na Nitru a Kroměříž. Ještě důstojnou burzu v Polsku poblíž Bailska a je vytvořen trojúhelník kde můžete mluvit svým mateřským jazykem a všichni si v podstatě rozumíte a to je další kouzlo chovatelských burz. Komunikovat s ostatními o zkušenostech a názorech. Pokud Putin anektoval Krym za účelem zřízení mezinárodní burzy ptactva tak ať si ji nechá a udělá letecký most s Mošnovem.
Dobrý večer, souhlasím s většinovým názorem. Dnes jsme do Kroměříže na burzu vyrazili poprvé a jistý jsem si jedním - rozhodně ne naposled. Můj osobní názor je, a myslelo si to i mnoho dalších chovatelů, že tato akce pozvedá úroveň chovatelských setkání na Moravě, z nichž u některých už se to dá nazvat doslova úpadkem. Nemyslím si, jak zde někteří tvrdí (a dalo se to slyšet i z povídání chovatelů přímo v Kroměříži "mezi stojany"), že kroměřížská burza znamená konec nějakých jiných. Ale fakt, že je tato akce nová a rovnou na takové úrovni, návštěvnosti, zastoupení chovatelů a prodejců nepochybuji o tom, že je vážnou konkurencí akcí o třetích nedělích a u chovatelů jezdících třeba jednou měsíčně i konkurencí akcí v jiných termínech. Celkem jsme byli v úžasu z nabídky krmiv a potřeb pro chovatele, tzn. jak rychle si Kroměříž dokázali najít. Samozřejmě největší deviza této akce je samotné výstaviště - zázemí, parkování, přístup po dálnici atd. Souhlasím ale také s těmi, podle kterých by této akci slušel posun začátku konání na rozumnější hodinu. Uvidíme jak se k tomu postaví pořadatelé. Jinak ale pořadatelům fandím a výstavišti Floria děkuji za hezké a komfortní prostory.
bubanek
napsal(a):
Pro poradatele: Kromeriz jsem jeste nenavstivil. Vsude ctu jak je to pekna burza, pekne prostory. Ale proc zacina od 5 hod rano ? Pani poradatele, zijem v 21 stoleti a ne pred 100 lety. Moderni burza nezacina driv jak v 8 hod. Z meho pohledu ji ani nenavstivim, protoze tahat papousky celou noc v aute je otresne. Cr je asi jedina prdla zem, kde zacinaj burzy tak brzo. Tohle me fakt hlava nebere. . Kazdy tu srovnavate burzy se zahranicim a pak udelate tohle.
Trochu musím reagovat na Váš příspěvek, v Kroměříži jsem nebyl, je to pro mě trochu z ruky, ale věřím, že se tam podívám v měsících, kdy bývá větší nabídka ptáků co do množství a hlavně druhů.Ale má připomínka je spíše k otvírací hodině, v porovnání zahraničních burz, žádný velký rozdíl, akorát je potřeba tomu dát trochu jiný řád, /1/ zpoplatnit parkování, /2/ upravit otvírací dobu pro prodávající ta může zůstat na 5 hod. za vyšší vstupné, pro veřejnost a kupující otevřít od 7 hod, samozřejmě nižší vstupné, už jenom tímto se burza minimálně o dvě i více hodin prodlouží a je zároveň bude více času na všechny ostatní věci.
Takto to funguje na velkých burzách v zahraničí ( Německý Erfurt), samozřejmě že se na výstaviště dostanete i jako kupující v 5 hod.nebo dříve než v 7 hod., ale zaplatíte vstupné 8 eur jako prodávající oproti 5 eurům jako kupující a také ještě kolem 11hod se pořád dá nakupovat, je též pravda, že toto se koná dvakrát do roka, ale kultura prodeje, prostředí, pořadatelé kteří Vás do haly nepustí prodávat, jen s výstavkou předepsaných rozměrů a počtem ptáků, to až se dostane k nám, myslím, že si nebudeme mít na co stěžovat, ale jsme češi tak, že určitě něco najdem,
Musím vyjádřit poděkování pořadatelům za pořádání tak hezkého setkání chovatelů.
Myslím si, že burza v Kroměříži jako jediná v ČR se dá srovnávat s burzami v zahraničí a to byla teprve potřetí. Uroveň wc, občerstvení, parkování, nádherné prostředí, to je bezkonkurenční.Jen tak dál a za mě, velká pochvala!