Papoušek žako v páru

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2015 17:37

Dobrý den,
Chtěla bych se jen na něco zeptat.
Máme doma samce papouška Žaka a máme s ním moc hezký vztah.
Uvažovali jsme o koupi papouščí slečny. Samozdřejmě taky Žako! Jen máme trochu obavy aby se nezkazil jeho vztah k nám. Když jsou Žakové v páru povídají stejně jako by v páru nebyli? A mají stejně hezký vtah k člověku? Nebudou moc plaší nebo agresivní?
Děkuji.

15.3.2015 18:23
cone

XXX.XXX.160.35

Viděl váš sameček žaka už někdy jiného jedince svého druhu? Pokud byl jen dokrmen ručně a následně předán novému majiteli, tak může být problém, nemusí partnerku přijmout a může z dalšího žaka mít panický strach.
Sám mám již dva roky doma takhle ideálního samce žaka, nyní má 4 roky, mluví, je komunikatívní, ale po přidání protějšku stejného druhu to je vždy katastrofa.

15.3.2015 18:40

Děkuji za vaší odpověď.
Ano je ručně dokrmený, asi něco podobného jako váš papoušek. (Krásně povídá, je milý, komunikativní...)
Vaší rady si moc vážím.
Ještě zvážíme.

21.3.2015 21:46
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

cone napsal(a):
Viděl váš sameček žaka už někdy jiného jedince svého druhu? Pokud byl jen dokrmen ručně a následně předán novému majiteli, tak může být problém, nemusí partnerku přijmout a může z dalšího žaka mít panický strach.
Sám mám již dva roky doma takhle ideálního samce žaka, nyní má 4 roky, mluví, je komunikatívní, ale po přidání protějšku stejného druhu to je vždy katastrofa.

Jen se připojím k Vaší zkušenosti. Samec žako dokrmen, předán novému majiteli laikovi, dokonce ve dvou měsících. Dokrmil si ho. Až se divím, jaký mohutný jedinec se z něj stal. Socializace žádná, partner člověk, samec krmil ruku a taky se na ní pojímal. Koupil jse ho ve třech letech. Výše uvedené jsem zjistil bohužel až později. Samici přijal tak, že křičel strachy když se přiblížila 40 cm.
Po uplynutí dvou let soužití berou potravu z jedné misky, samec se stal dominantní, samici sebere potravu ze zobáku. Někdy se chvíli dotýkají zobáky. náznaky probírání peří.Zatím nenocují vedle sebe. Mám jiné papoušky a pár žaků mám jen pro potěšení. Jsem zvědav, jestli snad náhodou nevytvoří pár. Dle odborných údajů je to málo pravděpodobné. Ale u papoušků člověk nikdy neví, co bude.

7.5.2015 10:56
Kamča79

XXX.XXX.41.2

Dobrý den,

také přemýšlíme nad pořízením partnera naší 7mi leté žakelínce, ale koukám, že to není vůbec legrace :( Naše je dokrmená, ale brali jsme si ji starší, asi ve věku půl roku, žila sama ve volieře ve společnosti ostatních žaků, ar... Je tu na ifauně vůbec někdo, komu se to povedlo?

Díky za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík