Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2015 17:00
Anna_Karenina

XXX.XXX.89.157

Zdravím,

našemu Pepikovi, kterého máme 6 let, se před nedávnem objevilo něco na ozobí. Dívali jsem se na internet a máme podezření na vápenku. Tímto bych se chtěla zeptat, zda se jedná o vápenku. Preventivně jsme mu namazali ozobí olejem (v pátek, sobotu a neděli). Na nožičkách nic nemá, v noci v klidu spí a je ukecaný jako vždycky.
Přikládám 2 fotky, kdy už má ozobí špatné. Na poslední fotce má ozobí ještě před nemocí, kdy je krásně modré.

Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2015 18:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vápenka.

16.3.2015 19:48
Anna_Karenina

XXX.XXX.89.157

Děkuji za odpověď.

16.3.2015 21:13
Martas31

XXX.XXX.158.46

Dobrý den chválím dobře jste reagovala s olejem mužete použít z domácích zdroju i indulonu tak tři dny mazat a nebo se dají koupit i léky u veterináře já i preventivně používám olej a vápenku jsem nevyděl ani nepamatuju tak at se vám Pepík uzdraví.

17.3.2015 17:17
Anna_Karenina

XXX.XXX.89.157

Dál mu to budeme mazat olejem a uvidíme, zda se to zlepší. Když tak bychom zajeli k veterináři. Děkuji za radu s indulonou, možná také vyzkoušíme. :).

17.3.2015 18:32
simacek123

XXX.XXX.142.1

Anna_Karenina napsal(a):
Dál mu to budeme mazat olejem a uvidíme, zda se to zlepší. Když tak bychom zajeli k veterináři. Děkuji za radu s indulonou, možná také vyzkoušíme. :).

Chodit na veterinu je casove narocnejsi nez koupit v lekarne arpalit za nejakych 60korun, jednou dvakrát postříkat ozobi i nozky, pozor na zasach oci, a zaroven vydrhnou a vystrikat celou klec.Zadna veda a je to rychle.

17.3.2015 20:47
Anna_Karenina

XXX.XXX.89.157

simacek123 napsal(a):
Chodit na veterinu je casove narocnejsi nez koupit v lekarne arpalit za nejakych 60korun, jednou dvakrát postříkat ozobi i nozky, pozor na zasach oci, a zaroven vydrhnou a vystrikat celou klec.Zadna veda a je to rychle.

I nad tím jsme už přemýšleli, jen jsme nevěděli který přípravek použít. Je pravda, že každý den chytat našeho opeřence a potírat mu ozobí olejem je dost vyčerpávající jak pro nás, tak pro samotného anduláka. Jenže se v případě použití spreje bojíme zásahu očí, protože je velmi neklidný, a když ho držím, bojím se, abych mu neublížila. Možná bych raději použila nějaký přípravek, který se aplikuje pod křídlo na holou kůži (Ivermectin nebo Ivomec či jiný). Ale jak už jsem psala, uvidíme zda pomůže olej.
Klec mu od pátku pravidelně drhneme, stejně tak i vybavení :).

18.3.2015 17:24
n.dornakova

XXX.XXX.8.6

Takhle vypadala vápenka u nás. na nožkách nic neměl. chodili jsme k vete a ten dával ivomec pod křídla a na zobáček a mi jsme jednou týdne stříkali arpalitem neo mezi křídla. a take jsme vystříkali klec a vyměnily bidla ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík