Jsou tu pořád taková vážná témata o onemocněních, tak to možná trochu odlehčím. Ráda bych udělala průzkum o tom, jestli jste si u svých mazlíčků všimli různých pachů, které odlišné druhy vydávají, nebo je to jen můj dojem...?
Zatímco Žako, kterého znám, je cítit trochu prachem a trochu zmoklou slepicí, andulky voněly vždycky jako čerstvé suché zrní a korunu tomu nasadil můj nový aymara pruhovaný, který vyloženě voní sladce medem (?). Ve voliéře si toho chovatel nejspíš nevšimne, ale když vám pták sedává na rameni, je to dost blízko.
Docela rozumím Vašemu příspěvku, který je zde docela netradiční ale docela zajímavý. Také mám tu zkušenost s papoušky kteří mi spíše voněli. Samozřejmě, toto asi nelze vnímat u ptáků létající venku ve voliéře. Můžeme to ale zaregistrovat hlavně u ptáků krotkých kteří jsou s chovatelem v těsném kontaktu, tedy u ptáků ochočených. Já osobně mám zkušenost s amazonkem bělobřichým, který nejen mě ale například také mojí ženě příjemně a zajímavě voněl.
Mám radost, že odlehčujete :)Mojí korele totiž říkám vanilka, já bych tě učuchala a podobné věci.Mám hodně papoušků, ale ona prostě voní jako vanilka.Amazoňan voní, tak nějak chlapsky(jestli je to vůně)a ostatní mne nijak nezaujali.Mnoho vůní si pamatuji z dětství.Například přítomnost králíkárny vycítím již na kraji vesnice:).