Dobrý večer chtěl bych se zeptat mam křepelky činske na koupil jsem je loni mam čtyři páry každý zvlášt přečetl jsem o chovu docela dost ale nikde jsem se nedočetl v jakých intervalech slepička snáší vajíčka jestli každý den nebo přez den nebo jak ptám se protože mi jedna slepička před třemi dny snesla jedno vajíčko do hnízda a od té doby nic.Děkuji za solidní odpovědi.
Ještě je brzy na hnizdění, ale někteří kohoutci jsou divoši a páří se už hned zjara. Slepička občas snese několik vajíček po celé voliéře než se rozhodne pro hnízdo a než zasedne. Když bude mít nějaké skrytější místo, např trávu ve voliéře nebo nějaké houští vytvořené z jehličnatých větví, tak zahnízdí, buďte zatím v klidu. Teprve je konec března.
corvuscorax
napsal(a):
Ještě je brzy na hnizdění, ale někteří kohoutci jsou divoši a páří se už hned zjara. Slepička občas snese několik vajíček po celé voliéře než se rozhodne pro hnízdo a než zasedne. Když bude mít nějaké skrytější místo, např trávu ve voliéře nebo nějaké houští vytvořené z jehličnatých větví, tak zahnízdí, buďte zatím v klidu. Teprve je konec března.
Já souhlasím. Moje slípka snesla první vejce před třemi nedělemi. Od té doby už 3. Válí se po voliéře, chvilku je nechám, pak vyhodím. Až uznají za vhodné, že je počasí k tomu, zahnízdí a pevně sedí. Teď je na venkovní odchov ještě brzy.