Vletová/výletová okénka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2015 18:10
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
v dohledne dobe budu muset vyresit jak udelat vletova okna. Prosim o Vase zkusenosti a poznatky.
Co me nejvic zajima:
1) Jaky typ ma nejemnsi energeticke ztraty tepla?
2) Mate nejakou vylozene dobrou/spatnou zkusenost s nekterym vyrobcem?
3) Muzete neco doporucit?
Predem dekuji za vsechny reakce
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz.

22.3.2015 23:05
lcandra

XXX.XXX.187.26

Tahle otazka mne taky zajima vsude sem nasel jen nabizime vletova okna ale nikde rozmery cenu atd.

23.3.2015 08:56
daktari

XXX.XXX.197.196

Vletová okna se zpravidla vyrábí na zakázku. Velikost je podle chovaných druhů, ale i podle dispozice konkrétní voliéry. Tedy je-li třeba zálet prosvětlit hodně, nebo málo, záleží i na druhu stavby a tak. Proto nejsou uváděny ceny. Každý výrobce Vám myslím ochotně poskytne informace a udělá cenovou nabídku.

23.3.2015 09:32
j.barvik

XXX.XXX.166.138

Ahoj Jirko,
nenapsal bych to lépe!

23.3.2015 10:01
daktari

XXX.XXX.197.196

Ale jo, určitě bys to zvládl

9.4.2015 21:35
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
jak velka vletova okna doporucite pro amazonany a jaka pro ary?
Dekuji za odpovedi.
S pozdravem Smidla.

10.4.2015 05:52
loufan

XXX.XXX.155.190

Dobrý den Já mám pro ary okna 60x40, před oknem z obou stran bidlo.

10.4.2015 05:52
hicks

XXX.XXX.183.35

Napište víc informací. Zda chcete, aby ptáci proletovali skrz (zde bude teplota unikat více), nebo jen aby ptáci prolezly ven se slunit, nebo sprchovat deštěm (zde bude únik tepla menší). Potom konkrétně pro které druhy. Pokud pro ary, tak unik tepla v záletech v zimě tolik nevadí, protože jsou na teploty odolnější. Co vím tak Amazoňané by měli mít větší teplotu než ary v zimovišti, ale taky to není jako třeba u africký druhů jako je žako. Musíte vědět taky zda do budoucna v záletech nebudete mít i něco jiného a podobně. Jen přemýšlím nahlas kontaktujte lidi co se výrobou zabývají ať vám řeknou své názory.

10.4.2015 13:30
loufan

XXX.XXX.155.190

Výletová okna vlastní výroby. Materiál ocelový jekl, pozinkováno, výplň je dvojsklo udělané u sklenářů na míru.

10.4.2015 19:32
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
dekuji za fotografie. Nicmene vyklapeci okna nechci, hlavne kvuli cistote. Radeji chci okna vytahovaci (soupaci).
A k prispevku pred vami. Ano jsem si vedom ze cim vetsi okna tim vetsi tepelna ztrata. zalety budou 2-4 metry (v zadni casti domku delsi a v predni kratsi) a vylety budou 4metry. Ptaci nejspise nebudou okenky proletat. Psise prolezat. Ale i toto je nametem k diskusi.
Velmi rad bych uvital prakticke zkusenosti tech co jiz neco maji. Zda proelataci a proc, vyhody nevyhody. To same u prolezacich. V podstate krome rozmeru se nemusime ani drzet jmenovanych druhu.
S pozdravem Smidla.

9.9.2015 19:54
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
tak po dlouhe dobe opet otviram toto tema. Komunikoval jsem s nekolika vyrobci oken a docela mne to zklamalo. Jedni pouzivaji pouze plexisklo, takze izolace nic moc. Dalsi za okenko 30 x 40 chce 900, -
Mam prosbu, je tu nekod kdo si delal okna sam? Zatim to vypada ze se do toho pustim na vlastni pest. Jedine co zbyva vyresit je jake profily poridit. Ucka ve kterych to bude jezdit a do nich ctyrhrany s praporkem ke kterym se upevni polykarbonat. Co se mi ale nepozdava je treni hliniku o hlinik. mate nejake vychytavky?
Jeste mne napadl provil UD na sadrose a do neho hlinik. To bybyl pozink s hlinikem.
Predem dekuji za kazdou reakci.
S pozdravem Smidla.

9.9.2015 21:36
arčí88

XXX.XXX.158.34

Jsem si dělal svoje okénka dle svých potřeb. Sice není přes ně vidět ale zase mám zaizolované.

10.9.2015 16:41
Martys

XXX.XXX.148.80

Okno z UD profilu z dvojitými sklem skla ze starších oken náklady cca 100kč.

10.9.2015 20:13
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
premerul jsem UD profil a vnitrkem ma 2,5cm. Pokud pouziju 20 x 20 mm profil s praporkem tak mi zbyva 0,5 cm ktery je potreba nejak utesnit.
nevi prosim nekdo kde by se daly sehnat ty takzvane kartacky a co to vlastne je? Z fotek to vypada jeko nejaky anlepny pasky co mi pripominaji suchy zip.
S pozdravem Smidla.

P.S.: jdu objednat ten profil s praporkem, kus polykarbonatu doma mam...

10.9.2015 20:55
Martys

XXX.XXX.148.80

Dobrý den Já jsem použil jen ty UD po snýtování koukají nýty dovnitř tak 3 mm skla jsem rozepřel kostičkou polistirenu a vzniklé mezírky zaplnil silikonem.

11.9.2015 17:12
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
ma posledni otazka byla ponekud unahlena, internetovy vyhledavac dodal dostatek odpovedi. Tesnici kartacky soucasne vyresi treni kovu o kov, jelikoz budou na vsech stycnych plochach. Uvidime jak vse dopadne, doufam ze behem nasledujiciho tydne dojdou vsechny komponenty.
S pozdravem Smidla.

18.9.2015 20:46
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
tak material v prubehu tydne skutecne dorazil. Zapomnel jsem objednat kartacky, ty dojely az v patek.
V Alumatu jsem objednal hlinik s praporkem a spojky. Cena i s dopravou na dve okenka 376, - polykarbonat jsem mel doma, jeho cena na dve okna 150, - ctyrkomorovy dutinkovy. Dva profily UD 60, - v delce 3 metry. Pak tubu silikonu za 128, - ta vyjde na v sech sedum oken. Tesnici kartacky 550, - za 50 metru, to mam i do zasoby :D
Narezat hlinik a spojit spojkama to je zaklad. Clovek musi byt aspon trochu zrucny a mit uz neco za sebou. V opacnem pripade koupit radeji vic profilu a pocitat s tim ze obcas neco nevyjde. Pri stloukani okynka je dobre nechat si ho nedokoncene, vlozit polykarbonat a pak ho dorazit. Pokud jste merili dobre, sedi jak pribity. I presto jsem ho k praporkum prilepil silokonem a z druhe strany to taky objel.
Daleko vetsi sranda byla s ramem. Prvni verze kdy jsem jen nastrihal a naohybal obdelnik z UDcka se ukazala jako velmi neprakticka, protoze nebylo kudy vse pripevnit. Pokud bych provrtal profily, nedosedlo by okno na dolni strane a tahlo by tama. Druha verze kdy v kazdem rohu precniva kousek profilu tento problem odstrani. Vodici profily jsou odstrizeny take v kazdem rohu a prisroubovany k donimu a hornimu dilu. Jednoduse odstrihnete kousek profilu a ten ohnete ven tak, aby sel prisloubovat do rpesahu. Tim ram drzi pohromade.
Secteno podtrzeno me okno vyslo na nejake tri sta pade plus minus. Cena by byla nizsi pokud bych objednal profily na vsech sedum oken zaraz, ale preci jen jsem si to chtel nejdriv vyzkouset.
Zaverem musim dodat, ze cena prodavanych oken, bylo mi nabidnuto 990, - je sice trojnasobna, ale zase to bude bez prace, ram snad bude robustnejsi. Je uz jen na kazdem co zvoli.
Pokud by nekomu nebylo neco jasne ani z prilozenych fotek, napiste at se ta diskuse pohne.
S pozdravem Smidla.

18.9.2015 21:45
hyty

XXX.XXX.75.79

Taky zrovna řeším problem s vyletovymi okenky nabídky vyrobcu volier klasicka plastová okenka, nebo udělej si sám, vyklopná nebo zasuvná, včera jsem navštívíl Hornbach a našel plastová sklepní okenka s vakuovým sklem a těsněním za necelých 700kč což se mi zdá docela adekvátní řešeni.

21.9.2015 16:36
Even

XXX.XXX.178.42

Dobrý deň,
viem že to sem nepatrí, ale nechcel som zakladať nové vlákno. Neviete mi povedať, či firma na výrobu klietkových mriežok /prochov.com/ funguje, príp. kontakt na p. T. Zavřela. Niekoľko krát som tam písal na meil objednávku, avšak žiadna odozva a ani tel kontakt nemá uvedený. Potrebujem súrne http://www.prochov.com/klecove-mrizky-69x46-5cm/klecov%C3%A1-m%C5%99%C3%AD%C5%BEka-69x46,5cm-mc4-detail.

chovatelondra

27.9.2015 07:14
chovatelondra

XXX.XXX.254.40

Dobrý den. O jakých rozměrech okna byla nevíte? A nemáte náhodou i fotku? Děkuji.

3.10.2015 20:51
hyty

XXX.XXX.75.79

Do jaké výšky umístit okna do zimoviště při výšce stropu 2,3m?díky za reakci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík