Agoši růžohrdlí - liché kusy v hejnu - poradte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2015 10:40
lahwacccc1

XXX.XXX.220.142

Zdravím,
prosím necháváte liché kusy co zbyly po spárování v celém hejnu ? nebo je lepší odchytnout.

popřípadě jak to děláte, mám hodně kusů podobných barev a na kroužky ve velké voliéře nejde moc vidět, díky za rady.

24.3.2015 11:31
sunflowersman

XXX.XXX.254.206

Dobrý den.

Pokud je voliéra velká a je v ní ptáků opravdu dost, většinou se nějaká agresivita vůči lichým kusům nebo od lichých kusů roztříští v hejnu. Problém spíše nastává, když chováte jen několik málo párů v menší voliéře s více lichými kusy.

Při hnízdění je možné již odebrat liché kusy. V noci chovné páry zalezou do budek a můžete liché kusy sebrat za tmy. Chce to však trochu cviku, aby jste spíše ptáky nevylekal a neutloukli se. Poslední roky jsem liché kusy normálně nechával a nedocházelo ke komplikacím.

M. Štěpán.

24.3.2015 11:42
lahwacccc1

XXX.XXX.220.142

Díky za info, mám velkou voliéru s výletem, mám tam cca 30 ptáků a vypadá to tak na 12 - 13 párů, zatím staví hnízda a jedni už sedí, zatím nedochází k potičkám, jednoho jedince jsem už dříve oddělil, dělal tam rozbroje, tak snad to bude dobrý, díky.

24.3.2015 12:05
simacek123

XXX.XXX.142.1

Zadnou vedu vtom nedelam, odstranim pouze liche co jsou agresivni, ale když je mate uz nejakou dobu spolu liche nevadi.Nechavam je tam a jsou to dva ruzaci a jeden skraboskovy.tez na vic.Ale jestli je chcete odstranit, delal jsem to tak ze jsem si nektere poznacil textilni fixou pro snazsi rozeznani a ty pak můžete prez den odchytit.

24.3.2015 22:03
opal88

XXX.XXX.238.248

simacek123 napsal(a):
Zadnou vedu vtom nedelam, odstranim pouze liche co jsou agresivni, ale když je mate uz nejakou dobu spolu liche nevadi.Nechavam je tam a jsou to dva ruzaci a jeden skraboskovy.tez na vic.Ale jestli je chcete odstranit, delal jsem to tak ze jsem si nektere poznacil textilni fixou pro snazsi rozeznani a ty pak můžete prez den odchytit.

Dobrý večer. Na Vašej fotke máte spolu ružákov aj s škraboškami, za nimi hniezdne búdky. Takto im dávate možnosť na medzidruhové kríženie. Lepšie by bolo, keby ste mal chovné kŕdle rozdelené podla druhov.

25.3.2015 02:37
houmr

XXX.XXX.168.73

Dobrý večer, moje zkušenost se týká fišeráků, ale třeba to někomu pomůže. Loni jsem měl u 3 párů jednoho lichého samce, který se po zahnízdění připojil k dominantnímu páru a svědomitě samici krmil. Pářit se však od něj nenechala. Po vylétnutí mladých se lichý samec spároval s mladou samičkou, kterou pomáhal odkrmit.

25.3.2015 06:23
simacek123

XXX.XXX.142.1

opal88 napsal(a):
Dobrý večer. Na Vašej fotke máte spolu ružákov aj s škraboškami, za nimi hniezdne búdky. Takto im dávate možnosť na medzidruhové kríženie. Lepšie by bolo, keby ste mal chovné kŕdle rozdelené podla druhov.

Nedavam jim moc sance na krizeni-jelikoz uz jsou tak sparovane.Ale jak jich bude letos vic tak je stejne rozhodim, Chovam ptactvo dlouho a dobře vim co a jak ale diky za vas zajem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík