Kakadu inka, jejich strava

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2015 22:14
papagaj.cz

XXX.XXX.4.201

Zdravim zajimala by mně dobra strava pro inky.

28.3.2015 22:24
domecek

XXX.XXX.128.30

Rano davame nekolik druhu ovoce a zeleniny a odpoledne směs pro kakadu a ary, a dvakrat denne vodu

28.3.2015 22:33
papagaj.cz

XXX.XXX.4.201

A ořechy,.

29.3.2015 11:58
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

domecek napsal(a):
Rano davame nekolik druhu ovoce a zeleniny a odpoledne směs pro kakadu a ary, a dvakrat denne vodu

Dobrý den.
Sleduji různé příspěvky, abych se z některých i poučil. Zaujala mě Vaše odpověď na dotaz krmení kakadu inka. Ani ary ani kakadu nechovám, ale co vím z teorie i zkušeností chovatelů, tak směs semen je naprosto odlišná, hlavně v požadavcich na podíl tuků. Já i žakům dám tučnější než amazoňanům. Míchám si sám, návody na obalech jsou mnohdy zavádějící.
Jestli Vás to nebude obtěžovat odpovědět mně v této diskuzi, myslím, že se poučí i ostatní.

29.3.2015 13:26
akrobat

XXX.XXX.116.252

Moudivláček napsal(a):
Dobrý den.
Sleduji různé příspěvky, abych se z některých i poučil. Zaujala mě Vaše odpověď na dotaz krmení kakadu inka. Ani ary ani kakadu nechovám, ale co vím z teorie i zkušeností chovatelů, tak směs semen je naprosto odlišná, hlavně v požadavcich na podíl tuků. Já i žakům dám tučnější než amazoňanům. Míchám si sám, návody na obalech jsou mnohdy zavádějící.
Jestli Vás to nebude obtěžovat odpovědět mně v této diskuzi, myslím, že se poučí i ostatní.

Ono jsem chodí tolik chovatelů Inků aby se měli z čeho poučit? Ten kdo chová takové Kakady tak určitě nebude žádný amatér. A už vůbec nebude radit tady na této pofiderní diskusi.

29.3.2015 15:45
petikk

XXX.XXX.80.91

akrobat napsal(a):
Ono jsem chodí tolik chovatelů Inků aby se měli z čeho poučit? Ten kdo chová takové Kakady tak určitě nebude žádný amatér. A už vůbec nebude radit tady na této pofiderní diskusi.

svatá pravda.

29.3.2015 20:39
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

akrobat napsal(a):

Vážený "akrobate", slušně jsem požádal o odpověď na otázku z diskuze. Zatím se bohužel neozval ten, co radil, ale Vy a "petikk, "
Jsem ze staré školy, možná trochu naivní. Zkušenost 40 let chovu mě stála nejen peníze, ale i léta. V byznysu se informace zdarma nedávají a zvláště v této diskuzi, kterou jste nazval pofiderní, v čemž máte hodně pravdu. Ale i zde se občas vyjádří osobnosti exotářského chovatelství a těch si velice vážím.
Diskuze je rozprava, výměna názorů. Měla by směřovat k určitému cíli, jinak to není diskuze, ale tlachání. Ano, vyjádřil jste svůj názor, který nikomu nic nepřinesl a tím přispěl k tomu, co jste nazval pofidérní. Kdybyste ty dva řádky nenapsal, vůbec nic by se nestalo.

29.3.2015 21:23
M&M

XXX.XXX.64.72

Moudivláček napsal(a):
Dobrý den.

Dobrý večer, pán Moudivláček! Máte pravdu v potrebe odlišnosti stravy podľa druhov. Aj preto sa kakadu inka vyčlenil z rodu cacatua. Pán domecek kŕmi vhodne. Papagáje v prírode prijímajú oveľa pestrejšiu stravu, ktorej sa väčšina chovateľov snaží priblížiť. Kakadu inka sa v prírode živí drobnými semienkami, bobuľami, plodmi, orechmi, úžitkovým ovocím a pupeňami stromov. Zo zeme vyťahuje aj korienky rastlín a bylín. Pán Vašíček ďalej uvádza, že nevyhnutným doplnkom stravy je ovocie všetkého druhu, zelenina a zelené krmivo. Inky sú neskutočne nádherné a prajem všetkým chovateľom úspešný chov.
Rád si prečítam nejaké postrehy z chovu.

29.3.2015 21:35
M&M

XXX.XXX.64.72

akrobat napsal(a):

Ak teda môžem niečo k inkom, tak určite by sa mali aj ich chovatelia čo poučiť. Tento druh vie byť agresívny a málokto ho odchová rodičmi na bidlo. Máte pravdu, že tento druh patrí do rúk skúseným chovateľom.

29.3.2015 22:00
V.N.

XXX.XXX.2.242

papagaj.cz napsal(a):
Zdravim zajimala by mně dobra strava pro inky.

Dobrý večer...krmení pro "inky" to platí i pro Kakaduy růžové de fa-cto jak pro andulky, jen trošku s přidáním bílé slunečnice, nebo kardi.Tito ptáci nepotřebují olejnatá semena, tak jak například Probosciger aterismus...chovu zdar..

29.3.2015 22:10
V.N.

XXX.XXX.2.242

akrobat napsal(a):

Vážený příteli pokud nazýváte tuto diskuzi "pofidérní" tak proč vůbec vkládáte Váš příspěvek...nota bene...dnes i může koupit "inky" kdejaký...podnikatel, který nemá žádné zkušenosti...s chovem tohoto druhu...zaplatí si chovatele, který tyto zkušenosti má...mimo jiné chov těchto Kakaduů není tak složítý...jen mít na pár peníze a toje cirka 150.000kč za pár...to je celé...chovu zdar...P.S. jiné je to o odchovu hmyzožravého ptactva tam vidím to umění odchovu...

29.3.2015 22:16
V.N.

XXX.XXX.2.242

domecek napsal(a):

Vážený příteli...jak můžete krmit "inky"krmením pro ary...to dost nechápu...tento druh v přírodě se "pase" na plevelných semenech a druh Ara ten baští uplně jinou potravu...chovu zdar...

29.3.2015 22:47
M&M

XXX.XXX.64.72

V.N. napsal(a):
Dobrý večer...krmení pro "inky" to platí i pro Kakaduy růžové de fa-cto jak pro andulky, jen trošku s přidáním bílé slunečnice, nebo kardi.Tito ptáci nepotřebují olejnatá semena, tak jak například Probosciger aterismus...chovu zdar..

Dobrý večer! Tak je. Hodne o type potravy povie zobák. Andulka, ružový kakadu aj inka majú tvar zobáka rovnaký, zatiaľ čo kakadu palmový má zobák ako ara, aj preto v minulosti nazývaný kakadu arový. Má zobák ako ara, prijíma potravu skoro ako ara. P.s.: Máte pekne vyfarbené rhodocorythy.

29.3.2015 22:55
V.N.

XXX.XXX.2.242

M&M napsal(a):
Dobrý večer! Tak je. Hodne o type potravy povie zobák. Andulka, ružový kakadu aj inka majú tvar zobáka rovnaký, zatiaľ čo kakadu palmový má zobák ako ara, aj preto v minulosti nazývaný kakadu arový. Má zobák ako ara, prijíma potravu skoro ako ara. P.s.: Máte pekne vyfarbené rhodocorythy.

Dobrý večer, starý název Kakadu arový vystihuje i jakou potravu přijimá...děkuji...cituji " o type potravy povie zobák. Andulka, ružový kakadu aj inka majú tvar zobáka rovnaký, zatiaľ čo kakadu palmový má zobák ako ara"...toto si neuvědomuje hodně chovatelů...nebo nechovatelů...?

29.3.2015 23:15
M&M

XXX.XXX.64.72

Ja rád zodpovedám prípadné otázky, lebo dobrá odpoveď môže niekoho posunúť ďalej, teda aj mňa. Nemám čas byť negatívny.

2.4.2015 10:21
Bobas

XXX.XXX.20.205

Přidejte reakci

Přidat smajlík