domecek
napsal(a):
Rano davame nekolik druhu ovoce a zeleniny a odpoledne směs pro kakadu a ary, a dvakrat denne vodu
Dobrý den.
Sleduji různé příspěvky, abych se z některých i poučil. Zaujala mě Vaše odpověď na dotaz krmení kakadu inka. Ani ary ani kakadu nechovám, ale co vím z teorie i zkušeností chovatelů, tak směs semen je naprosto odlišná, hlavně v požadavcich na podíl tuků. Já i žakům dám tučnější než amazoňanům. Míchám si sám, návody na obalech jsou mnohdy zavádějící.
Jestli Vás to nebude obtěžovat odpovědět mně v této diskuzi, myslím, že se poučí i ostatní.
Moudivláček
napsal(a):
Dobrý den.
Sleduji různé příspěvky, abych se z některých i poučil. Zaujala mě Vaše odpověď na dotaz krmení kakadu inka. Ani ary ani kakadu nechovám, ale co vím z teorie i zkušeností chovatelů, tak směs semen je naprosto odlišná, hlavně v požadavcich na podíl tuků. Já i žakům dám tučnější než amazoňanům. Míchám si sám, návody na obalech jsou mnohdy zavádějící.
Jestli Vás to nebude obtěžovat odpovědět mně v této diskuzi, myslím, že se poučí i ostatní.
Ono jsem chodí tolik chovatelů Inků aby se měli z čeho poučit? Ten kdo chová takové Kakady tak určitě nebude žádný amatér. A už vůbec nebude radit tady na této pofiderní diskusi.
akrobat
napsal(a):
Ono jsem chodí tolik chovatelů Inků aby se měli z čeho poučit? Ten kdo chová takové Kakady tak určitě nebude žádný amatér. A už vůbec nebude radit tady na této pofiderní diskusi.
Vážený "akrobate", slušně jsem požádal o odpověď na otázku z diskuze. Zatím se bohužel neozval ten, co radil, ale Vy a "petikk, "
Jsem ze staré školy, možná trochu naivní. Zkušenost 40 let chovu mě stála nejen peníze, ale i léta. V byznysu se informace zdarma nedávají a zvláště v této diskuzi, kterou jste nazval pofiderní, v čemž máte hodně pravdu. Ale i zde se občas vyjádří osobnosti exotářského chovatelství a těch si velice vážím.
Diskuze je rozprava, výměna názorů. Měla by směřovat k určitému cíli, jinak to není diskuze, ale tlachání. Ano, vyjádřil jste svůj názor, který nikomu nic nepřinesl a tím přispěl k tomu, co jste nazval pofidérní. Kdybyste ty dva řádky nenapsal, vůbec nic by se nestalo.
Moudivláček
napsal(a):
Dobrý den.
Dobrý večer, pán Moudivláček! Máte pravdu v potrebe odlišnosti stravy podľa druhov. Aj preto sa kakadu inka vyčlenil z rodu cacatua. Pán domecek kŕmi vhodne. Papagáje v prírode prijímajú oveľa pestrejšiu stravu, ktorej sa väčšina chovateľov snaží priblížiť. Kakadu inka sa v prírode živí drobnými semienkami, bobuľami, plodmi, orechmi, úžitkovým ovocím a pupeňami stromov. Zo zeme vyťahuje aj korienky rastlín a bylín. Pán Vašíček ďalej uvádza, že nevyhnutným doplnkom stravy je ovocie všetkého druhu, zelenina a zelené krmivo. Inky sú neskutočne nádherné a prajem všetkým chovateľom úspešný chov.
Rád si prečítam nejaké postrehy z chovu.
akrobat
napsal(a):
Ak teda môžem niečo k inkom, tak určite by sa mali aj ich chovatelia čo poučiť. Tento druh vie byť agresívny a málokto ho odchová rodičmi na bidlo. Máte pravdu, že tento druh patrí do rúk skúseným chovateľom.
papagaj.cz
napsal(a):
Zdravim zajimala by mně dobra strava pro inky.
Dobrý večer...krmení pro "inky" to platí i pro Kakaduy růžové de fa-cto jak pro andulky, jen trošku s přidáním bílé slunečnice, nebo kardi.Tito ptáci nepotřebují olejnatá semena, tak jak například Probosciger aterismus...chovu zdar..
akrobat
napsal(a):
Vážený příteli pokud nazýváte tuto diskuzi "pofidérní" tak proč vůbec vkládáte Váš příspěvek...nota bene...dnes i může koupit "inky" kdejaký...podnikatel, který nemá žádné zkušenosti...s chovem tohoto druhu...zaplatí si chovatele, který tyto zkušenosti má...mimo jiné chov těchto Kakaduů není tak složítý...jen mít na pár peníze a toje cirka 150.000kč za pár...to je celé...chovu zdar...P.S. jiné je to o odchovu hmyzožravého ptactva tam vidím to umění odchovu...
domecek
napsal(a):
Rano davame nekolik druhu ovoce a zeleniny a odpoledne směs pro kakadu a ary, a dvakrat denne vodu
Vážený příteli...jak můžete krmit "inky"krmením pro ary...to dost nechápu...tento druh v přírodě se "pase" na plevelných semenech a druh Ara ten baští uplně jinou potravu...chovu zdar...
V.N.
napsal(a):
Dobrý večer...krmení pro "inky" to platí i pro Kakaduy růžové de fa-cto jak pro andulky, jen trošku s přidáním bílé slunečnice, nebo kardi.Tito ptáci nepotřebují olejnatá semena, tak jak například Probosciger aterismus...chovu zdar..
Dobrý večer! Tak je. Hodne o type potravy povie zobák. Andulka, ružový kakadu aj inka majú tvar zobáka rovnaký, zatiaľ čo kakadu palmový má zobák ako ara, aj preto v minulosti nazývaný kakadu arový. Má zobák ako ara, prijíma potravu skoro ako ara. P.s.: Máte pekne vyfarbené rhodocorythy.
M&M
napsal(a):
Dobrý večer! Tak je. Hodne o type potravy povie zobák. Andulka, ružový kakadu aj inka majú tvar zobáka rovnaký, zatiaľ čo kakadu palmový má zobák ako ara, aj preto v minulosti nazývaný kakadu arový. Má zobák ako ara, prijíma potravu skoro ako ara. P.s.: Máte pekne vyfarbené rhodocorythy.
Dobrý večer, starý název Kakadu arový vystihuje i jakou potravu přijimá...děkuji...cituji " o type potravy povie zobák. Andulka, ružový kakadu aj inka majú tvar zobáka rovnaký, zatiaľ čo kakadu palmový má zobák ako ara"...toto si neuvědomuje hodně chovatelů...nebo nechovatelů...?
Ja rád zodpovedám prípadné otázky, lebo dobrá odpoveď môže niekoho posunúť ďalej, teda aj mňa. Nemám čas byť negatívny.
Pro inky, šalamouny, rúžáky...nejlepší krmivo http://ipapousek-cech.cz/caloris_store/detail.html?category=velci-papousci&idf=P00022.