Mozte mi poradit s vypoctom?16.3. dala prve vajco,18 druhe,20 tretie,22stvrte,24 piate..25 jedno rozbila a od 26 ozaj ze poctivo sedi.odkedy mam ratat inkubaciu?je to papagaj spevavy..presvecovat nechcem lebo je zima 2 stupne snezi atd..tak by som pockal do posledneho dna podla vypoctu ale neviem kde zacat.dakujem
Ja som myslel ze dalsie kolo..to by bolo asi zle...chcem sa opytat na krmenie ako take celkovo..slnecnicu vyzobu hned a cakaju kym im ju nedosypem..proso nehavaju uplne posledne az sa mi zda ze vobec ho nejedia..po zemi je ho dost co vyhadzuju alebo ja neviem co stym robia.neviem ci su tlsty nerozoznam to..ale chcem skusit ze ich neham iba stym prosom co sa tyka zrna..ze ci to vyzobu nakoniec alebo co..zelene miesanku ovocie vsetko maju dennodenne..zeleninu vobec neberu..alebo neaky system krmenia nastolit lebo ja som im vzdy nasypal do plna a dosypaval po dvoch dnoch.ale nie je to dobre..diky.
13 den sedi..nemam presvietene..6 ks ohrieva..moje prve..uvidime..jednemu sa potesim samec vzorne krmi..
lajbix
napsal(a):
Ja som myslel ze dalsie kolo..to by bolo asi zle...chcem sa opytat na krmenie ako take celkovo..slnecnicu vyzobu hned a cakaju kym im ju nedosypem..proso nehavaju uplne posledne az sa mi zda ze vobec ho nejedia..po zemi je ho dost co vyhadzuju alebo ja neviem co stym robia.neviem ci su tlsty nerozoznam to..ale chcem skusit ze ich neham iba stym prosom co sa tyka zrna..ze ci to vyzobu nakoniec alebo co..zelene miesanku ovocie vsetko maju dennodenne..zeleninu vobec neberu..alebo neaky system krmenia nastolit lebo ja som im vzdy nasypal do plna a dosypaval po dvoch dnoch.ale nie je to dobre..diky.
Obdobie hniezdenia nie je správnou dobou na učenie papagájov vhodnej diéte (rozumej optimálnej kŕmnej dávky). To si nechajte až na jeseň. V každom prípade nie je dobré, že žerú len slnečnicu, ale stále je to lepšie, ako by žrali len samotné proso. Znáška je pre samičku najvyčerpávajúcejšie obdobie v roku a musí mať veľa energie.
Nie je prekvapivé, že papagáje spevavé neberú ovocie, ale napriek tomu im ho treba podávať, naučia sa ho brať. Ploskochvosté papagáje (ako napr. rozely, barnardy, papagáje kráľovské, ale aj papagáje spevavé) spravidla neprijímajú ovocie tak ochotne ako papagáje južnej Ameriky, ale dajú sa naň naučiť. Skôr uprednostňujú ovocie s drobučkými semienkami alebo kôstkami - ako sú maliny, ríbezle, černice, čerešne a pod. No jabĺčka a mrkvu žerú s radosťou. Rovnako tak aj tvrdý syr.
Spevákom podávajte naklíčené krmivo, hlavne pšenicu a slnečnicu. Tým im dodáte vitamíny a samičke na znáške podporíte trávenie.
P.s.: Kolega mirdas Vám radí dobre, treba im dopriať pokoj a nechať hniezdenie na nich.
Zdravim..dnes som sa dockal presvietenia..samica bola vonku..mala tam 7 vajec...jedno bolo o dost mensie ako ostatne..ale po presvieteni mam pocit ze to je vsetko zle..v troch bolo vidiet cievny system ale bol podla mna divny..zilky boli ako keby prerusene uplne v jednej hranici akoby odseknute a isli priamo..ked pozeram obrazky oplodnenych vajec tie zilky idu vselijak krivolako ale tieto boli uplne rovne ako pravitko..sedi 2 tyzdne uz..dve som uplne odpisal nehal som jej 5 a pockam co bude..