kubba
napsal(a):
Poraďte někdo jak to samičku penanta odnaučit, začala to dělat po tom co od ní umřel sameček, dělá to i když ma už nového samce s kterým harmonizuje, štípe si ocasní pera a letky na pravém křídle, děkuji za rady Šiman.
Dobrý večer. Okusovanie chvosta a letiek môže byť reakcia napr. na roztoče !
kubba
napsal(a):
Ano také mě to napadlo ale stalo se to hned druhý den co přišla o partnera, tak si myslím ze je to z toho důvodu, jen nevím jak ji to odnaučit, Šiman.
Možno je to iba zhoda náhod, po strate partnera by sa možno ošklbala a nie okúsala letky. Nech je to tak, alebo tak, skúsil by som niečo proti roztočom, napr S 76, alebo Ivomec.
Já se přikláním k názoru, že to bylo úmrtím partnera. Mě to udělala před lety také samice penanta, která měla partnera a odchovali spolu 7 krásných mláďat. V dalším roce jí hráblo a spolu se dvěma mladými samečky se během jednoho dne tak oškubali, že měli peří jen na hlavě, kam si nedosáhli zobákem. Byl jsem s nimi na Veterině, ale asi nevěděli co s tím, dodnes mi nedali nic vědět a to už je pár let zpátky.
aymara55
napsal(a):
Možno je to iba zhoda náhod, po strate partnera by sa možno ošklbala a nie okúsala letky. Nech je to tak, alebo tak, skúsil by som niečo proti roztočom, napr S 76, alebo Ivomec.
S76 používám každý rok při odčervování, což jsem dělal před 3 týdny takže roztoči to asi nebude, takže asi to bude psychické, snad to vyléčí čas, nic jiného asi nevymyslím.
simacek123
napsal(a):
Jestli mas cas, tak si najdi pripravek který se pouziva ve spreji proti skubani na domaci drubez konkretne na slepice. takto jsem odnaucil skubani u korel a to nejen mladych ale i dospelych.
Nevite jak jak se přípravek jmenuje, také mne to zajímá, ale nemohu to ani za boha najít.
Jak nemůžete najit? to je www.vltava.cz sprej proti kanibalizmu drubeze. Nazev -NO BITE,400ml za 209+postovne.
simacek123
napsal(a):
Jak nemůžete najit? to je www.vltava.cz sprej proti kanibalizmu drubeze. Nazev -NO BITE,400ml za 209+postovne.
Zapomel jsi osle www.vltava2000.cz nekteri by nenasli.
kubba
napsal(a):
Poraďte někdo jak to samičku penanta odnaučit, začala to dělat po tom co od ní umřel sameček, dělá to i když ma už nového samce s kterým harmonizuje, štípe si ocasní pera a letky na pravém křídle, děkuji za rady Šiman.
Takéto štípanie si peria je jednoznačne spôsobené stratou partnera. Pred pár rokmi som mal skupinku mladých roziel pennantových. Až na jednu samičku som všetky predal, a vtedy si začala po kúskoch štípať chvost a letky. Každý deň som nachádzal nové kúsky odštípaného peria. Presne ako keď si nervný človek hryzie nechty. Ihneď som zohnal samčeka, aby mala spoločnosť. Zabralo to, prestala si perie hrýzť a pekne sa zaperila. Ale prišla zima, viac času trávili vo vnútornej voliére a problém sa vyskytol znova. Napriek prítomnosti partnera a možnosti ohrýzať čerstvé vetvičky ihličnanov si začala perie znova štípať. Samičku si v takom stave zobral jeden pán, ktorý doma už mal podobne "postihnutého" samčeka pennanta. Ako sa im darí dnes, neviem. Ale moja rada znie: skúste ju premiestniť aj so samčekom do inej voliéry, dať nové bidlá, vetvičky na obhryz a novú hniezdnu búdku. Je pravdepodobné, že na chovnú sezónu s tým prestane a treba len dúfať, že na zimu s tým opäť nezačne. Pomôcť môže aj veľká voliéra a pokiaľ máte zálety, tak vhodné svetelné podmienky a hlavne nesmie byť najmä vnútorná voliéra malá. Samička jednoducho trpí traumou zo straty partnera a treba ju čo najviac rozptylovať, aby si neventilovala psychickú ujmu na vlastnom tele. Prajem veľa zdaru!
Štípání peří je z 90% psychická záležitost. Roztoči to způsobují zcela minimálně. Má to nějaký psychický podnět, v tomto případě ztráta partnera. I když se ale potom situace zlepší, velmi často se stává, že se škubání stane zlozvykem nebo mu peří tzv. zachutná a už se toho nikdy nezbaví. Znám x takových případů, jeden mám doma.
Nejspíš to bude úhynem samce a pokud to bude dělat dál může jí scházet něco ve stravě můj penant si likvidova ocasní pera nevěděla jsem co dělat tak jsem se různě ptala ale nikdo nevěděl co stím až to samec vyřešil sám chytnul šneka a sežral ho tak mu jednou za čas nějakýho šneka dám a svýho peří už si nevšímá.
simacek123
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, proč si myslíte, že by ten sprej mohl v tomto pomoci.
Protože se tam píše:" sprej trvale mění pachový profil v okolí prasat nebo drůbeže a tím dokáže vytvořit uklidňující klima v kotcích nebo drůbežárně."
Nebo s tím máte vlastní zkušenost? Klidně bych ho vyzkoušela jako jednu z posledních možností u našeho škubajícího se mníška. Díky.
eli22
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, proč si myslíte, že by ten sprej mohl v tomto pomoci.
Protože se tam píše:" sprej trvale mění pachový profil v okolí prasat nebo drůbeže a tím dokáže vytvořit uklidňující klima v kotcích nebo drůbežárně."
Nebo s tím máte vlastní zkušenost? Klidně bych ho vyzkoušela jako jednu z posledních možností u našeho škubajícího se mníška. Díky.
Veď váš mníšek partnera nestratil a píšete, zadávateľovi, že je to stratou partnera !
eli22
napsal(a):
To je přeci jedno. Je to psychická záležitost. Jestli je to ztráta partnera, ztráta blízkého, ztráta pozornosti, strach z toho, že už nebude ten hlavní, všechno má jeden základ.
Tiež som bol kedysi presvedčený, že sebapoškodzovanie má papagáj v "hlave", ale nie vždy je to tak. Chce to vtáka pozorovať a keď zistíte, že vták je nepokojný, šklbe so sebou, krídlami mláti o pletivo, tak to nie je psychická záležitosť, ale sú to parazity v perí !
aymara55
napsal(a):
Tiež som bol kedysi presvedčený, že sebapoškodzovanie má papagáj v "hlave", ale nie vždy je to tak. Chce to vtáka pozorovať a keď zistíte, že vták je nepokojný, šklbe so sebou, krídlami mláti o pletivo, tak to nie je psychická záležitosť, ale sú to parazity v perí !
A ešte niečo.
Prečo ten penant, o ktorom píše zadávateľ si okusuje letky a chvost ? Keby to bolo v "hlave" tak si najskôr ošklbe brucho !
eli22
napsal(a):
Jestli pomuze u vas nevim, me se zacali skubat korely jednou to byl samec a pak to zacali provádět na mláďatech.vyskousel sem ruzne a pak dal na radu známého.u me to zabralo a co vic, nikomu nic nevnucuji každý ma svoji hlavu.
simacek123
napsal(a):
Jestli pomuze u vas nevim, me se zacali skubat korely jednou to byl samec a pak to zacali provádět na mláďatech.vyskousel sem ruzne a pak dal na radu známého.u me to zabralo a co vic, nikomu nic nevnucuji každý ma svoji hlavu.
Dobrý večer, příčin je určitě mnoho, ale vím, že když se v chovu škubají slepice, tak se jim do stravy po určitý čas dává obyčejné polévkové koření(MAGI) a světe div se funguje to.A je to skutečně odzkoušeno.Slepice znovu opeří a je po problému.Neříkám, že to u vašeho problému pomůže, ale když to zkusíte, tak vás to nic stát nebude a ptákovi to neublíží. Jarda.
adamajko
napsal(a):
Dobrý večer, příčin je určitě mnoho, ale vím, že když se v chovu škubají slepice, tak se jim do stravy po určitý čas dává obyčejné polévkové koření(MAGI) a světe div se funguje to.A je to skutečně odzkoušeno.Slepice znovu opeří a je po problému.Neříkám, že to u vašeho problému pomůže, ale když to zkusíte, tak vás to nic stát nebude a ptákovi to neublíží. Jarda.
Dobrý večer, samozřejmě magi jsem zkoušela už dávno. Jakož i chrupavky, maso, špek... prostě už všechno. Jenže na zlozvyk tohle už nepomůže. Je to fakt zlozvyk, který se primárně vyvinul z něčeho, co třeba už pominulo, ale zlozvyk přetrvává. A já si skutečně nejsem jista, jestli se dá srovnávat slepice s papouškem, který má často inteligenci malého dítěte.
Pani eli22, píšete rozumný názor o zlozvyku. Papagáje sú inteligentné tvory, u ktorých sa často podceňujú psychosomatické poruchy. Ale aj pán adamajko má pravdu o sliepkach. Najskôr bola sliepka, potom papagáj. Problémy spôsobené nevhodnou stravou sa dajú vyriešiť rovnakým spôsobom u sliepok, aj u papagájov. Perie je z 82 % tvorené bielkovinami, treba to mať na mysli pri kŕmení. U pána kubba a jeho rozely sa na 100 % jedná o psychickú poruchu spôsobenú stratou partnera. Niektoré živočíchy po takejto traume aj hynú, preto im treba venovať zvýšenú starostlivosť.
M&M
napsal(a):
Pani eli22, píšete rozumný názor o zlozvyku. Papagáje sú inteligentné tvory, u ktorých sa často podceňujú psychosomatické poruchy. Ale aj pán adamajko má pravdu o sliepkach. Najskôr bola sliepka, potom papagáj. Problémy spôsobené nevhodnou stravou sa dajú vyriešiť rovnakým spôsobom u sliepok, aj u papagájov. Perie je z 82 % tvorené bielkovinami, treba to mať na mysli pri kŕmení. U pána kubba a jeho rozely sa na 100 % jedná o psychickú poruchu spôsobenú stratou partnera. Niektoré živočíchy po takejto traume aj hynú, preto im treba venovať zvýšenú starostlivosť.
Dobrý den, děkuji za příspěvek, plně s Vámi souhlasím. Myslíte, že bych mohla tedy vyzkoušet ještě ten sprej (proti kanibalismu slepic a prasat)? Aby mu to nějak neublížilo