Hnízdní sezona – již vám zasedli?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2015 11:34

Jsem začínající chovatel a rád bych věděl, zda Vám již zasedli amazoňané. Mám páru amazoňanú modročelých ve věku - samec 8 let a samice 5 let. Pářitse jsem je nevidél, ale do budky již chodí. Předem děkuji za slušné odpovědi a s přáním pěkného dne přeji zdárné odchovy.

6.4.2015 16:02
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsem začínající chovatel a rád bych věděl, zda Vám již zasedli amazoňané. Mám páru amazoňanú modročelých ve věku - samec 8 let a samice 5 let. Pářitse jsem je nevidél, ale do budky již chodí. Předem děkuji za slušné odpovědi a s přáním pěkného dne přeji zdárné odchovy.

Jen stručně. Záleží, kde jsou chovaní, teplota, budou tam asi celý rok. Věk na odchov mají, ale větší forma později. Jsou AM menší nebo větší forma? Některé ptáky jsem pářit neviděl a oplozená snůška byla. Způsob Vašeho chovu, jak často je pozorujete, osobně, kamera, znáte jen Vy a na Vaši otázku Vám mohou mnozí v dobré víře odpovědět, ale vzhledem k Vašim podmínkám třeba úplně špatně.
Bez ohledu na výše uvedené řeknu: Chodí - li do budky, nechte je, nic neměňte, do 4 týdnů uvidíte. Vším jsem si jako začátečník v chovu amazoňanů, ač ostatní chovám 40 let prošel.

8.4.2015 14:56
Žanetka

XXX.XXX.157.235

Nádhera at se vám daří.

8.4.2015 15:04
qixi

XXX.XXX.147.147

zoom napsal(a):
Moje prvni korelky.

Kráásne, gratulujem.!

8.4.2015 22:41
M&M

XXX.XXX.12.254

Je dobre, že navštevujú búdku. K znáške môže dôjsť v priebehu nasledujúcich mesiacov. Mne ešte nezasadli, ale slniečko ich už prebúdza.

14.4.2015 18:26
zoom

XXX.XXX.156.224

Dnes už desetideni věčně hladove korelky.

14.4.2015 22:53
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

zoom napsal(a):
Moje prvni korelky.

Amazoňané a korely - nebe a dudy.

15.4.2015 05:11
simacek123

XXX.XXX.142.1

Moudivláček napsal(a):
Amazoňané a korely - nebe a dudy.

Presne tak, zase jeden... s korelama, nechapu co chce predvadet.

15.4.2015 11:06

Vy dva jste chytří jak rádia :-D.

15.4.2015 15:30
simacek123

XXX.XXX.142.1

Bohuzel nejsem takovy blb, abych fotil korely a sazel foto do diskuze amazonan. Takze si nalad spravnou stanici.

15.4.2015 17:54
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Tak se také ozvu. Hodil jste nás dva vzájemně neznámé diskutující do jednoho pytle.
Tak, když jste tak chytrý, napište co nepravdivého jsem sdělil. Jaké jsou Vaše opačné zkušenosti, pak se Vám omluvím.
Možná došlo k omylu a máme stejný názor, což z Vaší odpovědi nevyplývá. Zde mnozí odsuzují, ale nevyjde z nich ani vzdech. Dokažte, že nemám pravdu.
Stručně. Jenodušší přispěvatelé nemají poučování rádi, jak mně zde jeden napsal, ale chtějí jen diskutovat, vyjádřit svůj názor, já říkám chtějí tlachat.
Korela má jiný areál zaměpisného rozšíření, jiný stupeň "domestikace" než amazoňan, nehledě k jiným potravním nárokům. Kdo to nechápe, měl by více studovat druhy, které chová a pak odpovídat, že je někdo chytrý.
Jestli máte chovatelskou čest, tak odpovíte. Uvidíme, co jste zač. Jestli s odpovědí máte problém, změňte si svoji registraci a zase pište: "Vy dva jste chytří.".

15.4.2015 20:33

Vážně vás tak žerou ty 2 fotky co se chtěl někdo pochlubit s korelama? Hnízdní sezona je název diskuze. Někdo to nepochopil, že se dále jedná o jiný druh tak hurá do něho. Vaše zkušenosti vám nikdo nebere na ty jsem neřekl ani půl slova smajlík

15.4.2015 20:44
zoom

XXX.XXX.156.224

Jestli je hnizdni sezona jenom o amazonanech tak to jste asi nepochopil co to je.Někdo ma radost z zebřiček když se mu podaři odchovat a ja mam radost z korel ktere začli tuhle chovnou sezonu uspěšně.

15.4.2015 20:59
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

zoom napsal(a):
Jestli je hnizdni sezona jenom o amazonanech tak to jste asi nepochopil co to je.Někdo ma radost z zebřiček když se mu podaři odchovat a ja mam radost z korel ktere začli tuhle chovnou sezonu uspěšně.

A to je právě ono... :) nechci vířit vodu, ale zatímco vy se můžete pochlubit krásnými čtyřmi mláďaty, pánové kritizující vaše fotky se mohou akorát radit, proč jim jejich amazoňané nenesou (stručně řečeno)... Přeji ať Vám korelky všechny vyletí a rostou do krásy a mnoho dalších podobných úspěchů. Mnoho lidí by mohlo takový, pro někoho malicherný odchov, závidět... Mnoho štěstí...

15.4.2015 21:15

Naprosto souhlasím

15.4.2015 21:16
zoom

XXX.XXX.156.224

Pane venco moc vam děkuji za podporu a jsem rad že to aspon někdo pochopil co to je chovna sezona.

15.4.2015 22:00
mhm2

XXX.XXX.20.104

Venca Škvor napsal(a):
A to je právě ono... :) nechci vířit vodu, ale zatímco vy se můžete pochlubit krásnými čtyřmi mláďaty, pánové kritizující vaše fotky se mohou akorát radit, proč jim jejich amazoňané nenesou (stručně řečeno)... Přeji ať Vám korelky všechny vyletí a rostou do krásy a mnoho dalších podobných úspěchů. Mnoho lidí by mohlo takový, pro někoho malicherný odchov, závidět... Mnoho štěstí...

Nevím jak můžete srovnávat odchov amazoňana s korelou amazoňané to je už jiná liga docílit odchovu je složitější čekáte podle druhu 3 až 7 let na první odchov. Možná proto nestojí chovatelé amazoňanů ve frontě u výkupu.

16.4.2015 08:52
Hodonak

XXX.XXX.126.173

mhm2 napsal(a):
Nevím jak můžete srovnávat odchov amazoňana s korelou amazoňané to je už jiná liga docílit odchovu je složitější čekáte podle druhu 3 až 7 let na první odchov. Možná proto nestojí chovatelé amazoňanů ve frontě u výkupu.

Možná je pro mladého nadšence a začátečníka radost z těch mladých korel větší, jak pro zkušeného chovatele odchov amazoňana... A i ten chovatel "vzácných" a "lepších" druhů začínal s andulkou, korelou... a určitě si vzpomene na ten pocit, když měl první odchov. A název vlákna je - HNÍZDNÍ SEZÓNA... K tomu i fotka těch korel patří. Takže si myslím, že nějaké zesměšňování, a podobně, není na místě.

16.4.2015 12:41
mhm2

XXX.XXX.20.129

Hodonak napsal(a):
Možná je pro mladého nadšence a začátečníka radost z těch mladých korel větší, jak pro zkušeného chovatele odchov amazoňana... A i ten chovatel "vzácných" a "lepších" druhů začínal s andulkou, korelou... a určitě si vzpomene na ten pocit, když měl první odchov. A název vlákna je - HNÍZDNÍ SEZÓNA... K tomu i fotka těch korel patří. Takže si myslím, že nějaké zesměšňování, a podobně, není na místě.

Já jsem s andulkami nezačínal moji první byli čapkáči a mám je pořád, ale také půjdou pryč a nahradí je amazoňané. Uznávám že ten kdo založil tohle vlákno měl napsat chovná sezóna amazoňanů. Znám chovatele kteří nechovají velké ptáky, protože nemají mláďata hned a nemohou utíkat brzo do výkupu. Jestli je to mladý chovatel tak mu přeji hodně štěstí v chovu.

16.4.2015 14:54
ivik3

XXX.XXX.234.133

KEMPES si založi vlákno a táže se na amazoňany, tak proč mu vysvětlujete že máte radost z chovu korel? Vůbec Vás nechápu. Přitom založit si vlákno o hnízdní sezoně korel je jednoduché a všichni budou spokojeni.Chovu zdar.

16.4.2015 17:40
qixi

XXX.XXX.147.147

Ak by to to vlákno bolo iba pre amazonanov v hniezdnej sezone, tak by tu asi nebolo nič...
Ale, ja sa tiež pochválim skromne, mojimi andulkami.

17.4.2015 17:41
sozda1

XXX.XXX.209.58

Jestli to nebude tím, že amazoňané hnízdí později než austrálie kterou mnozí nechají snášet i když ještě mrzne.

17.4.2015 19:00
qixi

XXX.XXX.147.147

sozda1 napsal(a):
Jestli to nebude tím, že amazoňané hnízdí později než austrálie kterou mnozí nechají snášet i když ještě mrzne.

Určite sa dočkáme malých amazoňankov, netreba sa ponáhlať, príroda vie, kedy je čas.
U mňa, v chodbe nemrzlo, nemusíte plakať.

17.4.2015 20:30
monunka

XXX.XXX.148.92

Amazonane zacinaji hnizdit od unora do cervna, kazda samice to ma jinak. Vetsina ptaku nechce byt pri pareni videna, takze si pockaj az budou sami. Doprejte jim co nejvice klidu, pokud ho mit nebudou tak z toho nic nebude. Samice jsou plodne od 3 let samci vetsinou od 5 ti a vice let.

19.4.2015 22:21
Nevěřícně Koukáme

XXX.XXX.159.151

zoom napsal(a):
Moje prvni korelky.

Jsou krásné.

19.4.2015 22:26
Nevěřícně Koukáme

XXX.XXX.159.151

Hodonak napsal(a):

To je pravda, měl jsem amazoňay, žaky...vlké papoušky a není to jednoduché, krmiva, čas, vše kolem nich. Korela chocholatá je malé Kakadů.Dnes mám raději meší papoušky než velké narovinu.A ti co se povyšují že mají ptáky za...cca hodně penízků...a někteří je mají v maléch klecách ty velké papoušky tudíš když se jim zebrala svoboda aspoň velké klece si velcí ptáci i malí zaslouží. I malí pták potěší.

19.4.2015 22:33
Nevěřícně Koukáme

XXX.XXX.159.151

Sednout mohou až v květnu dle krmiva...a naklíčenéch zrnin venku, ve venitřních částích kde je teplota stále kolem 20C + i více už mohou dávnot mět mladé. Jinak je to na nich a na vás co a čím je krmíte. I když ste zde zadal otázku na Amazoňany vadí vám že sem dá někdo Korele myslím že ne... Papoušek jako papoušek ne?...

19.4.2015 22:34
Nevěřícně Koukáme

XXX.XXX.159.151

qixi napsal(a):
Ak by to to vlákno bolo iba pre amazonanov v hniezdnej sezone, tak by tu asi nebolo nič...
Ale, ja sa tiež pochválim skromne, mojimi andulkami.

Andulky také již mi sedí, pěkné jen tak dál.

20.4.2015 09:40

Děkuji za odpovědi ohledně amazoňanů. Odpovědi ohledně jiných papoušků mi nevadí a je zbytečné se kolem toho hádat. Samozřejmě budu rád pokud chovatelé amazoňanů budou i nadále informovat o tom, jak probíhá hízdní sezona. Amazoňany mám ve sklepě, teplota zde neklesá v zimě pod 10 stupňů. V současné době se teplota pohybuje kolem 14-15 stupnů. Vnitřní zálet má 4 krát 1 m. Venkovní 7krát 1m. Od začátku března mají přes den otevřený vstup do venkovního prostoru.

20.4.2015 13:21
53franta

XXX.XXX.215.220

Zdravím: moji alexandři rudohlavý mají 4.kousky...přeji pěkné odchovy...

20.4.2015 18:37
horooo

XXX.XXX.31.20

U mne 5 korel z 6vajec vylíhlých,5 kakariku z 8 vajec, mnohobarvý sedí 6 vajec, rozely žlutohlavé 2 vajca, penanti se páří ostošest tak vajíčko očekávám v brzké době, neofemy tyrk.2 vajíčka tak snad bude vše ok chovu zdar Tomáš Dřevohostice.

20.4.2015 20:28
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

Já mám 5 vylíhlých bourků, a každým dnem čekám na líhnutí korel. Zpěváci a kakariky sedí jak přibití... Chovu zdar!

20.4.2015 20:36
bathory

XXX.XXX.218.115

20.4.2015 22:12
Nevěřícně Koukáme

XXX.XXX.159.151

Děkuji za odpovědi ohledně amazoňanů. Odpovědi ohledně jiných papoušků mi nevadí a je zbytečné se kolem toho hádat. Samozřejmě budu rád pokud chovatelé amazoňanů budou i nadále informovat o tom, jak probíhá hízdní sezona. Amazoňany mám ve sklepě, teplota zde neklesá v zimě pod 10 stupňů. V současné době se teplota pohybuje kolem 14-15 stupnů. Vnitřní zálet má 4 krát 1 m. Venkovní 7krát 1m. Od začátku března mají přes den otevřený vstup do venkovního prostoru.

To je vše pěkné i že jste je již vypustil do venkovní klece to sednou trochu později, koncem května už tam musí bej něco znát ale......i třeba něco už se líhnout.
Ve sklepě jste měl určitě světlo a teplo + možnost přitopení to je škoda no... už mohlo bejt veselejc ve sklepních částech jste jim měl dát + 23C ale pustil jste je ven nic se neděje.Tak vyčkat a krmivo určitě pestré i naklíčené papáju, pomeranč, hrozny, mrkev, pampelišku, směsky pro středně velké papoušky atd. A tím otevřením jste jim stopl třeba páření a tok a krmení ? nechtíc ale snad to dopadne dobře pak hodte foto mladéch 2- 3 prcků " Rčení důben ještě tam budem -0 i když naštěstí počasí vypadá krásně +15 C jak ale kde a v jaké lokaci ? "

20.4.2015 22:15
Nevěřícně Koukáme

XXX.XXX.159.151

bathory napsal(a):
Dneska 5 ks aymařích prcků

Nádhera....super

20.4.2015 22:38
stewe5

XXX.XXX.158.122

Ja mam 12 dni stare papousky rudobriche 4 kusy, penanti blaznej, cekam do tydne vajíčka..ostatni jsou ještě mladi ale velka spokojenost s rudobrichyma

21.4.2015 14:15
popo3

XXX.XXX.9.87

Tak ja tiež len andule sice už sú pár dní z budky ale radost z nich mam.

21.4.2015 21:52
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Vážně vás tak žerou ty 2 fotky co se chtěl někdo pochlubit s korelama? Hnízdní sezona je název diskuze. Někdo to nepochopil, že se dále jedná o jiný druh tak hurá do něho. Vaše zkušenosti vám nikdo nebere na ty jsem neřekl ani půl slova smajlík

Vážený,
Vás se dotklo, že jsem napsal: "Korely amazoňani nebe a dudy." Byl jsem první, kdo na příspěvek KEMPES odpověděl věcně a slušně. Pak následovala směs odpovědí s prezentací odchovů, která se vymkla původnímu dotazu, ne nadpisu. Správně píšete, že nadpis Hnízdní sezóna někdo nepochopil, že se jedná o dotaz hnízdní sezóny amazoňanů, jak vyplývá z dalšího textu tazatele. Domnívám se, že si rozumíme.
A těm dalším kritikům, kteří si myslí, že se zde někdo nadřazuje chovatelům obyčejnějších ptáků mohu sdělit, že chovám obyčejné zebřičky, rýžovníky, holoubky, pásovníky, rozely a další a mám radost z každého odchovaného jedince bez ohledu na jeho cenu.
Na této diskuzi jsou mnohem větší "hrůzy" než toto malé nedorozumění.

23.4.2015 20:38
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Vážený,
Vaši odpovědi na dotaz ohledně hnízdní sezony amazoňanů, která vyvolala smršť reakcí, které mnohé s Vaším dotazem nesouvisely, si cením. Domnívám se, že máte nejen dobré, ale až příliš dobré podmínky chovu, jen mějte trpělivost a výsledek se jistě dostaví.

Po zkušenostech s osobním napadáním na této diskuzi, kde se mísí dotazy začátečníků s názory praktiků a odborníků, a pro laika je se v tom těžko orientovat, by nebylo špatné rozdělit diskuzi na dvě části. Na část odbornou a část běžných chovatelských a laických dotazů. Myslím, že by se tím diskuze zpřehlednila. Kam by se kdo zapoji, by záleželo jen na něm.
Ale tato připomínka není pro Vás, je pro administrátora, snad si ji všimne.

24.4.2015 07:49
qixi

XXX.XXX.147.147

Moudivláček napsal(a):
Vážený,
Vaši odpovědi na dotaz ohledně hnízdní sezony amazoňanů, která vyvolala smršť reakcí, které mnohé s Vaším dotazem nesouvisely, si cením. Domnívám se, že máte nejen dobré, ale až příliš dobré podmínky chovu, jen mějte trpělivost a výsledek se jistě dostaví.

Po zkušenostech s osobním napadáním na této diskuzi, kde se mísí dotazy začátečníků s názory praktiků a odborníků, a pro laika je se v tom těžko orientovat, by nebylo špatné rozdělit diskuzi na dvě části. Na část odbornou a část běžných chovatelských a laických dotazů. Myslím, že by se tím diskuze zpřehlednila. Kam by se kdo zapoji, by záleželo jen na něm.

samozrejme, každý by chcel odpovede, len od odborníkov a tá "bežná laická " časť by bola prázdna.Takže, by to nakoniec skončilo tak, ako to je teraz, a nemyslím si, že je to zlé.
Veď každý má svoju hlavu a každý si posúdi, aká odpoveď, je odbornejšia.
A vy by ste do ktorej "časti patrili?

25.4.2015 15:25
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

qixi napsal(a):
samozrejme, každý by chcel odpovede, len od odborníkov a tá "bežná laická " časť by bola prázdna.Takže, by to nakoniec skončilo tak, ako to je teraz, a nemyslím si, že je to zlé.
Veď každý má svoju hlavu a každý si posúdi, aká odpoveď, je odbornejšia.
A vy by ste do ktorej "časti patrili?

Odpovídám, do obou, ale v každé bych volil jinou formu odpovědi, samozřejmě pravdivé.

25.4.2015 18:05
kkki

XXX.XXX.32.5

Moudivláček napsal(a):
Vážený,

Takže moderka nebo nemoderka? A pokud potřebujete psát adminovi, tak pište přímo jemu, což také lze.K.

25.4.2015 21:28
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Je smutné, že pár obyčejných dotazů, následně agrese, dělení chovatelů na "Vyšší level" a "Andulkáře" dokáže rozhádat krásnou diskusi o tom, jak nám papouši hnízdí, a dělají radost. Dnes jsem se bavil při práci na dvorku dvořením kakariků,. nádherných, pokusama o páření želv, a snahou fenky Bestie kopulovat na sluníčku s plyšovým mědvědem.. prostě jaro je tady!

27.4.2015 19:49
shorty102

XXX.XXX.202.2

Alexandri malý se krmí 2 páry od jednoho se mají líhnout
horáci mají 5 vajec
rubina mají 8 vajec
korely 5 vajec

penanti hrabu v budce
alexandr vousaty se pařil
čínan se dnes taky pařil šance na oplozené vejce 50 na 50%
jináč další páry mám mladé.

27.4.2015 22:11
filipverner

XXX.XXX.210.44

Horáci sedí každou dobou se budou líhnout 6 vajec
Královští lezou do budky.

28.4.2015 00:14
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Alexové malý, vzhledem i druhem! smajlík

28.4.2015 20:42
qixi

XXX.XXX.147.147

kubrt11 napsal(a):
Alexové malý, vzhledem i druhem! smajlík

3.5.2015 14:44
janus

XXX.XXX.105.106

Toto je nas par, videli jsme je se parit a lezou do budky tak uvidime.

6.5.2015 13:39
V.N.

XXX.XXX.2.242

Venca Škvor napsal(a):

A o tom je chovatelství...jestli odchovám korely, amazonany, ary, aratingy je jedno jaký druh je to radost...z odchovu...chovu zdar.

6.5.2015 20:01
olgasvarhova

XXX.XXX.213.74

Do mě se také pustili a přitom mi přišlo, že si příspěvky pořádně nepřečetli, jednalo se také o amazoňany, holt rejpalové budou vždy a všude.

6.5.2015 20:11
olgasvarhova

XXX.XXX.213.74

Dnes mě ráno vzbudili Ti moji, pářili se.Tak uvidím jak se to bude vyvíjet, jsou oba 11.

6.5.2015 20:43
josska

XXX.XXX.34.146

zoom napsal(a):
Moje prvni korelky.

Odchovat Albína korely je taky umeni skuste to a uvidíte vylíhne se vam pet mladých a zůstane jedno takže kazda snůška potesi ale jenom chovatele ať se daří

Přidejte reakci

Přidat smajlík