Papoušek na doma - do práce. a zpět - jaký bez újmy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2015 20:24
nicka

XXX.XXX.151.4

Prosím, poradte druh papouška, který by byl schopný a nestresovaný, kdybych si ho každý den brala do práce- 15 km a zpět. Jsem celý den v kanceláři, kde se nekouří, ale chodí tam občas lidi pro různé věci či informace. Takže by byl v kleci, ale se mnou 8 hodin.Zbytek dne a o víkendech by byl doma v bytě.Dle toho, co jsem zjistila, by mohla být vhodná pyrura nebo mníšek, ale já bych raději andulku popř. korelu.Děkuji za slušné odpovědi a názory.

8.4.2015 05:06
simacek123

XXX.XXX.142.1

Nejvhodnejsi je plisova hracka, dnes je k mami i s imitaci reci. Ptak není věc pro rozmary majitele.

8.4.2015 09:41
eli22

XXX.XXX.181.96

nicka napsal(a):
Prosím, poradte druh papouška, který by byl schopný a nestresovaný, kdybych si ho každý den brala do práce- 15 km a zpět. Jsem celý den v kanceláři, kde se nekouří, ale chodí tam občas lidi pro různé věci či informace. Takže by byl v kleci, ale se mnou 8 hodin.Zbytek dne a o víkendech by byl doma v bytě.Dle toho, co jsem zjistila, by mohla být vhodná pyrura nebo mníšek, ale já bych raději andulku popř. korelu.Děkuji za slušné odpovědi a názory.

Já si myslím, že by to neměl být problém, ale je třeba na to učit papouška od malinka a hlavně, aby ty přesuny měly řád. My to takto praktikovali s mníškem, když jsme chodili k rodičům na návštěvu a seděli jsme venku, kde měl svoji venkovní klec. Sám si pak skočil do přenosky se slovem "šup". U rodičů, kde s námi pobyl v kleci, byl spokojený a pak zase "šup" zpět. Já v tom tedy problém nevidí. Všechny čtyři druhy, co jste popsala jsou vhodné. ALe je třeba je zvykat od mala.

8.4.2015 10:25
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Já si také myslí, že tohle je lepší volba než nechávat mazlíka doma samého, zvykne si a bude rád, že je s vámi. Pokud na něho v práci nebudou vaše návštěvy dělat ťuťu ňuňu tak bude v pohodě. Jedna moje známá dostala v době vážné nemoci pár zebřiček a ty jí dokonce při cestách z bytu na chatu vyvedli mladé v malé kleci v květináči s obilím. Věřily jí a byly v pohodě. To bude váš mazlík určitě také.

8.4.2015 11:45
qixi

XXX.XXX.147.147

Čím väčší kontakt zo zvieraťom, tým lepšie.
Zo začiatku bude vyplašený, ale nakoniec si na to zvykne a dokonca bude na to čakať - že kedy pôjdeme?

8.4.2015 13:00
stewe5

XXX.XXX.158.122

Zvykne si, muj kamarad ma zaka, je s Prahy a každý vikend jezdi do Krkonos na chatu, papoucha nemá ani v prepravce, jezdi na operadle sedadla vedle nej

Přidejte reakci

Přidat smajlík