Prosím, poradte druh papouška, který by byl schopný a nestresovaný, kdybych si ho každý den brala do práce- 15 km a zpět. Jsem celý den v kanceláři, kde se nekouří, ale chodí tam občas lidi pro různé věci či informace. Takže by byl v kleci, ale se mnou 8 hodin.Zbytek dne a o víkendech by byl doma v bytě.Dle toho, co jsem zjistila, by mohla být vhodná pyrura nebo mníšek, ale já bych raději andulku popř. korelu.Děkuji za slušné odpovědi a názory.
nicka
napsal(a):
Prosím, poradte druh papouška, který by byl schopný a nestresovaný, kdybych si ho každý den brala do práce- 15 km a zpět. Jsem celý den v kanceláři, kde se nekouří, ale chodí tam občas lidi pro různé věci či informace. Takže by byl v kleci, ale se mnou 8 hodin.Zbytek dne a o víkendech by byl doma v bytě.Dle toho, co jsem zjistila, by mohla být vhodná pyrura nebo mníšek, ale já bych raději andulku popř. korelu.Děkuji za slušné odpovědi a názory.
Já si myslím, že by to neměl být problém, ale je třeba na to učit papouška od malinka a hlavně, aby ty přesuny měly řád. My to takto praktikovali s mníškem, když jsme chodili k rodičům na návštěvu a seděli jsme venku, kde měl svoji venkovní klec. Sám si pak skočil do přenosky se slovem "šup". U rodičů, kde s námi pobyl v kleci, byl spokojený a pak zase "šup" zpět. Já v tom tedy problém nevidí. Všechny čtyři druhy, co jste popsala jsou vhodné. ALe je třeba je zvykat od mala.
Já si také myslí, že tohle je lepší volba než nechávat mazlíka doma samého, zvykne si a bude rád, že je s vámi. Pokud na něho v práci nebudou vaše návštěvy dělat ťuťu ňuňu tak bude v pohodě. Jedna moje známá dostala v době vážné nemoci pár zebřiček a ty jí dokonce při cestách z bytu na chatu vyvedli mladé v malé kleci v květináči s obilím. Věřily jí a byly v pohodě. To bude váš mazlík určitě také.