Úhyn alexandra malého

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2015 20:08
damča

XXX.XXX.200.28

Prosím poradíte mi dnes nám zemřel Alexandr malý měli jsme ho od chovatele necelý měsíc doma vše bylo pořádku Toník byl čilý ještě dopoledne si vzal piškotek ale už byl takový smutný nelítal pak už ani neseděl na bidýlku silně oddychoval a pořád spal nakonec umřel veterinář mi řekl že možná mrtvička nebo srdíčko ale to se mi nezdá u tak mladého ptáčka. co by se mu mohlo stát vylučování měl pořádku. A má někdo zkušenost s náhradou jak to bývá třeba ve zverimexu? děkuji za rady.

9.4.2015 05:01
simacek123

XXX.XXX.142.1

damča napsal(a):
Prosím poradíte mi dnes nám zemřel Alexandr malý měli jsme ho od chovatele necelý měsíc doma vše bylo pořádku Toník byl čilý ještě dopoledne si vzal piškotek ale už byl takový smutný nelítal pak už ani neseděl na bidýlku silně oddychoval a pořád spal nakonec umřel veterinář mi řekl že možná mrtvička nebo srdíčko ale to se mi nezdá u tak mladého ptáčka. co by se mu mohlo stát vylučování měl pořádku. A má někdo zkušenost s náhradou jak to bývá třeba ve zverimexu? děkuji za rady.

Je to normalni jev, casem sem tam něco uhyne, komu verit veterinar ma svoji verzi.Nahrada asi zadna, jedine koupit nového.

14.5.2016 21:09
speciallista

XXX.XXX.142.1

Dobrý den, taky máme doma Toníka, alex.malý, od včera je smutný, pořád přivírá oči, apatický, vůbec se hlasově neprojevuje, což není normální, sedí na bidýlku načepýřený, nejeví zájem o okolí.Máme ho doma asi 4 roky, dostali jsme ho jako dvouletého.Trus je normální, potravu přijímá.Dal jsem mu kousek jablka, normálně ho snědl.Máme strach, aby nám neuhynul jako ve výše popsaném případě.Prosím poraďte někdo, jak u pomoct.děkuji.

14.5.2016 21:13
bartrand

XXX.XXX.203.180

speciallista napsal(a):
Dobrý den, taky máme doma Toníka, alex.malý, od včera je smutný, pořád přivírá oči, apatický, vůbec se hlasově neprojevuje, což není normální, sedí na bidýlku načepýřený, nejeví zájem o okolí.Máme ho doma asi 4 roky, dostali jsme ho jako dvouletého.Trus je normální, potravu přijímá.Dal jsem mu kousek jablka, normálně ho snědl.Máme strach, aby nám neuhynul jako ve výše popsaném případě.Prosím poraďte někdo, jak u pomoct.děkuji.

Není vyhublý? Vystouplá hrudní kost?

14.5.2016 21:22
speciallista

XXX.XXX.142.1

bartrand napsal(a):
Není vyhublý? Vystouplá hrudní kost?

Ne, není.Co by to znamenalo?

14.5.2016 21:25
speciallista

XXX.XXX.142.1

speciallista napsal(a):

A připadá mi, že pije víc, než normálně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2016 21:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

speciallista napsal(a):

Navštívit veterinárního lékaře, který se zabývá exotickým ptactvem?

nebo můžete zkusit zaříkávání, chřestidlo a sušenou kozí hlavu pověsit nad klec...

14.5.2016 21:56
speciallista

XXX.XXX.142.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Navštívit veterinárního lékaře, který se zabývá exotickým ptactvem?

nebo můžete zkusit zaříkávání, chřestidlo a sušenou kozí hlavu pověsit nad klec...

Děkuji za konstruktivní radu...Znáte veterináře na Klatovsku, který se zabývá ptactvem?Jestli ano, moc rád se o něm dozvím.Jinak tady každej léčí jenom psy, kočky a králíky.
Zaříkávání a chřestidlo už začínám provozovat, akorát mi chybí ta tvoje sušená hlava.Mám pochybnosti, jestli náhodou není hovězí.

14.5.2016 22:00
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

speciallista napsal(a):

Bartrand se ptal, jestli není vyhublý. Asi měl na mysli škrkavky. Ale vystpouplá prsní kost, to už je pozdě a příčina může být úplně jiná. Měl jsem začervené papoušky, kteří nebyli hubení a přesto po podání preparátu uhynuli a střevo bylo plné škrkavek.
A v případě, že je pták vyhublý a apatický je podání prostředku na odčervení mnohdy cestou k úhynu. Může dojít k ucpání střeva ochromenými škrkavkami. Je třeba řešit situaci s přdedstihem. Na papouškovi je poznat, že není ve své kůži. Jaksi mu chybí "správný lesk v oku".
Není jednoduchá rada. Měl jsem kdysi pár penantů. Nikdy je neodčervoval. Roky ve stejné voliéře. Samice se mně nezdála. Odčervil jsem stříkačkou do volátka. Plno škrkavek. Samce jsem neodčervoval po celé další roky. Žili spolu a odchovávali. Voliéru jsem nijak nedesinfikoval jen beton uvnitř vymetl a ve výletu vyměnil drť na zemi. To není návod. Co chov, to jiné podmínky a jiné řešení.

milda 33

14.5.2016 22:24
milda 33

XXX.XXX.142.32

Někteří doporučují kápnout do zobáku něco kyseleho třeba citron ale už nevim kuli čemu a proč.

15.5.2016 08:44
eli22

XXX.XXX.181.33

milda 33 napsal(a):
Někteří doporučují kápnout do zobáku něco kyseleho třeba citron ale už nevim kuli čemu a proč.

Kyselé ničí patogenní bakterie, dávám v létě do vody pravidelně Acidomid E.

milda 33

15.5.2016 08:56
milda 33

XXX.XXX.142.32

Díky za info.

15.5.2016 09:00
KaVe

XXX.XXX.45.15

damča napsal(a):

Dobrý den, bohužel pravdou bude že pták měl v organismu jakýkoliv patogen, který si přinesl sebou z původního prostředí. Změna prostředí pro jeho organismus znamenala zátěž (stres, změna krmení). To že uhynul do jednoho měsíce to jen potvrzuje - je to běžná doba karantény, během které by měly proběhnout u nového majitele zdravotní testy (parazité a j.), pokud tyto testy neprovedl původní majitel před prodejem. Pokud nemáte sepsanou kupní smlouvu s prodávajícím je náhrada téměř vyloučena i když podle NOZ je obecná záruční doba na skryté vady mezi občany 6 týdnů od převzetí plnění. Tím ovšem nevylučuji možnost nákazy nebo otravy u Vás.

Přidejte reakci

Přidat smajlík