Zlomený zobák - andulka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2015 14:03
jupa111

XXX.XXX.142.18

Dobrý den, andulka z voliéry má ulomený zobák, asi tak polovinu, ta půlka zobáčku je zcela ulomená, visel na foto jen na vlásku.Je to mladičká andulka, bud vypadla z budky, nebo ji rodiče předčasně vyhnali-už tam samička začala snášet vajíčka.Ale ona byla jen jediná, jiné mládě neměli.Ale i tak ji asi špatně krmily, volátko neměla nikdy nijak moc nakrmené, narozdíl od mladších mládat z vedlejší budky.Andulička je bílá, ráno jsem ji našla na dně voliéry, celou zakrvácenou..Bud ji napadli ostatní andulky, nebo nevím co se stalo..KAŽDOPÁDNĚ PŮLKU ZOBÁČKU NEMÁ..Potravu sama nepřijímá, ale ani se zobáčkem potravu nepřijímala, byla krmena, je o dost menší a mín opeřená, než andulky, které jsou mladšínež ona..Zatím ještě nikdy mi žádné mládě andulky nenapadli, ona je tady jediná bílá, je možné, že ji napadli pro její bílou barvu?Zobáček už nekrvácí a krmím dokrmovací směsí, kterou jsem tu náhodou měla po úhynu samičky pro mladé andulky.Už to nevypadá tak hrozně jak na foto, dokonce si už trošku probírala i peříčka..je možné, že takový kus zobáčku doroste?Zatím ji asi budu krmit směsí a předkládám máčený piškot, ale ten zatím nežere..Je taky vystresovaná, sama v malé domácí kleci..ale jinak se zdá být v pořádku..Máme ve voliéře jen tak pár andulek pro radost..

13.4.2015 14:07
jupa111

XXX.XXX.142.18

Ještě dodám, ten kousek zobáčku co je na fotu upadl, takže má zobák nevím k čemu přirovnat, třeba jako hýl smajlík

13.4.2015 18:38
simacek123

XXX.XXX.142.1

No co chcete delat, asi tezko bude prijimat dostatek potravy a bude slaba nebo casem uhyne.Ja bych to resil utracenim, je to drasticke ale dle mého lepsi nez trapeni.

13.4.2015 20:07
jupa111

XXX.XXX.142.18

Já ji právě zatím krmím tou dokrmovací směsí a pěkně čilá..Je mi ji líto utratit, slyšela sem že časem zobáček doroste, ale tak si právě říkám, jestli jí opravdu doroste, tak že bych ji zatím krmila..jsem na mateřské takže ji krmit můžu, ale právě se taky bojím, jestli ji jen neprodlužuji trápení..už dokonce i šplhá po kleci a přidržuje se tím zbytkem zobáčku..
Pokud by zobáček nedorostl, tak je mi jasné, že by se už napořád trápila..

13.4.2015 20:27
eli22

XXX.XXX.181.33

jupa111 napsal(a):
Já ji právě zatím krmím tou dokrmovací směsí a pěkně čilá..Je mi ji líto utratit, slyšela sem že časem zobáček doroste, ale tak si právě říkám, jestli jí opravdu doroste, tak že bych ji zatím krmila..jsem na mateřské takže ji krmit můžu, ale právě se taky bojím, jestli ji jen neprodlužuji trápení..už dokonce i šplhá po kleci a přidržuje se tím zbytkem zobáčku..
Pokud by zobáček nedorostl, tak je mi jasné, že by se už napořád trápila..

Mně se ta andulka nezdá celkově. Připadá mi na skokana. Ale je to jen domněnka.

13.4.2015 20:47
jupa111

XXX.XXX.142.18

Jak se pozná skokan:je ještě mladá, terpve měla vylétat z hnízda, ale letky má, byla na foto trochu mokrá utírala jsem ji krev..je to špatně vyfocené..Ale doufám že to snad skokan nebude.. nemám žádnou novou andulku, mám ve veliéře jen 4 páry..Její matka je žlutá straka, necelé 2 roky, poprvé hnízdila, ale špatně krmila, další 3 vajíčka nebyla oplozená.Jak se zanese do chovu tahle nemoc?to bych teda nereda Máme je jen tak pro radost..

13.4.2015 21:38
kouřak

XXX.XXX.162.239

Zdravím, zobak dozrůstá velmi pomalu mám v chovu 4 letou samičku Horáka a má zobak od
Mladete cvakly(spicku vrchní části) udělal ji to jeji otec a do dnes nedorostl.Ale můj papouch
Sam bašti a v ničem ho to neomezuje.Vy skokana(francouzské pelichani) pravděpodobně
Nemáte to by neměl na křídlech ty dlouhá brka(letky).Přenáší se to bud novím ptakem, nebo to může být dědičné.V případě vaší andulky bych volil taky utracení, andulek pro radost máte dost
A ona by na Vás byla zřejmě závislá celý svůj "život".

Lexa777

29.7.2020 19:31
Lexa777

XXX.XXX.202.5

Nemusí se utrácet ten zobák jí doroste. Zatím ji krmte že stříkačky nejlépe mleté ovoce a minerální vodu pro andulky která je ve zverimexech. A pak jí to doroste dobu fakt nevím ale vím že doroste hodně štěstí🐦

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2020 19:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím že po pěti letech už je vyřešeno...

29.7.2020 22:07
Mohy

XXX.XXX.246.222

Nic proboha neutrácejte, měli jsme papouška nádherného, taky měl jen "půlku" zobáku a žil dlouhý leč trochu omezený život. Papoušci jsou ptáci učenliví a přizpůsobiví, určitě si na to navykne a bude normálně žít. Jen pozor na agresivní jedince z hejna, taková andulka by se proti nim špatně bránila.

29.7.2020 22:27
euw

XXX.XXX.162.125

Lexa777 napsal(a):
Nemusí se utrácet ten zobák jí doroste. Zatím ji krmte že stříkačky nejlépe mleté ovoce a minerální vodu pro andulky která je ve zverimexech. A pak jí to doroste dobu fakt nevím ale vím že doroste hodně štěstí🐦

Prečo "vyhrabávate" roky staré diskusné vlákna a reagujete na ne? Len oblbujete ľudí , ktorí si nevšimnú dátum a zbytočne si dávajú námahu s písaním rád na bezpredmetné diskusie!

Přidejte reakci

Přidat smajlík