Eklektus-vyškubávání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2015 16:21
Most9

XXX.XXX.48.155

Ahojky, před 9ti lety jsem zachránila samičku Eklekta ze zverimexu.Byla v hrozném stavu.Dostala se z toho, ale vyškubávání jí zůstalo. Je milá, mazlivá, upovídaná, ale stále se vyškubává.Myslíte, že by i po 9ti letech přijala samečka?Strašně se upnula na mě, ale jak je vidět, chce se pářit, což jí dát nemůžu. Je mi jí moc líto a chtěla bych jí pomoct, poraďte.Olča

13.4.2015 18:02
eli22

XXX.XXX.181.33

Most9 napsal(a):
Ahojky, před 9ti lety jsem zachránila samičku Eklekta ze zverimexu.Byla v hrozném stavu.Dostala se z toho, ale vyškubávání jí zůstalo. Je milá, mazlivá, upovídaná, ale stále se vyškubává.Myslíte, že by i po 9ti letech přijala samečka?Strašně se upnula na mě, ale jak je vidět, chce se pářit, což jí dát nemůžu. Je mi jí moc líto a chtěla bych jí pomoct, poraďte.Olča

Těžko říci. Já mám to samé s mníškem. Je to samička dokrmená, upnutá na mě. Po pořízení páru pyrur se začala škubat. Je to už dva roky, škube se pořád, protože se škubání stalo zlozvykem (jako když si někdo třeba kouše nehty). Zkusili jsme koupit samečka, ale je to snad ještě horší. Samečka napadá a bojuje s ním o naši (moji ) přízeň. Snažíme se o postupné sbližování už 3/4 roku. Respektují se, ale to je tak vše. Přitom každý jedinec se chce pářit, ale k sobě nejdou.

14.4.2015 17:13
Most9

XXX.XXX.48.155

Ahojky, děkuji za příspěveki.Je to ale s nima trápení co? Už bych to víckrát neudělala, zbytečně se pak trápí-chudinky.Ikdyž jim dáme co jde, stejně je to příroda a ta chce své.Držím pěsti, aby se to nezhoršovalo.

14.4.2015 21:04
david8814

XXX.XXX.147.174

Most9 napsal(a):

Zdravím já se touto problematikou zabývám a už jsem mohu říci že nějaké papoušky dal do pořádku.
Právě Eklekti na to společně z Žakama asi trpěj nejvíce nápad máte dobrý ale jestli s Eklektama nemáte zkušenosti v chovu tak bych vám to neradil protože samice jsou hodně dominantní a dát je spolu asi neuděláte moc dobře.
Protože na seznamování potřebují hodně prostoru aby měly kam případně schovat.
Jestli vám mohu poradit tak to raději nedělejte protože se může stát že by jste mohla jedno z nich najít mrtvého.Přidám fotky jak se mě podařilo taky samičku Eklektuse dát do pořádku.

15.4.2015 09:30
Most9

XXX.XXX.48.155

Ahojky, děkuji za informace.Mohla bych poprosit o informaci, jak z toho Báru tedy dostat?Mám strach, že už to má jako zlozvyk a ten teda fakt nevím jak odnaučit. Moje Barča má už jen ocásek a křídla- na ty už si taky začíná šahat. Moc prosím o pomoc, informace...Děkuju i za Barušku- jsou to ale naši mazlíčci. Nedala bych jí za nic.Ikdyž je oškubaná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík