Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2015 22:37
michalcod

XXX.XXX.9.129

Dobrý den.
Rozhoduji se mezi koupí Neofemy a Aymarem
Panelákový byt, chtěli bychom pár, jako mazlivé na ochočenî.
Porovnejte mi tyto prosím z v co nejvíce ohledech.
Hlučnost, jednoduchost ochočení, péče o ně atd atd...
Děkuji všem předem.
Michal.

15.4.2015 20:54
martin.tlucna

XXX.XXX.187.202

michalcod napsal(a):
Dobrý den.
Děkuji všem předem.
Michal.

AYMARA.

15.4.2015 22:09
forpus

XXX.XXX.169.210

michalcod napsal(a):
Dobrý den.
Děkuji všem předem.
Michal.

Dobrý den, už jsem Vám myslím podával vysvětlení k dvojici aymara x papoušíček. Kdybyste se rovnou zeptal i na neofému, dozvěděl byste se, že podobně jako většina australských papoušků vyjma andulky a korely se do bytu nehodí. Potřebují na vzduch, nejlépe kombinovaná voliéra, prolet. Už se to tady probíralo stokrát, běžte do historie diskuse.

16.4.2015 08:30
nosfi

XXX.XXX.169.163

Neofému jsem nikdy neměla, takže neporadím se srovnáním. Aymara je můj druhý ptáček po andulce. Oproti ní je přes den o hodně tišší, ráno si zapípá a občas nás volá, když slyší, že si povídáme v kuchyni, ale jinak s ní v bytě problém nemáme. Andulka skřehotala vždycky i přes den. Co se týče úklidu, andulka si často protahovala křídla a vyfukovala z klece ven slupky prosa, to náš aymara nedělá. Určitě už jste si přečetl, že aymaří trus se nedá tak snadno sebrat, musí se utřít ubrouskem, obsahuje hodně vody. To je asi jediná nevýhoda, ale kdo je zvyklý chovat jiné druhy, než andulku, nemá s tím problém.
Náš aymara je ráda s námi, dotýká se, obírá zobákem atd. Když je venku, chce sedět na rameni a všechno sledovat, pohladit se nechá přes klec a občas venku, ale to musí být v místnosti klid. Brali jsme si samici starou tři měsíce z klece, kde byla s ostatními ptáky, hned první den si vzala jablko z ruky a za týden seděla na prstě. Trochu problém měla v začátcích letu, ale teď už to zvládá bravurně. Pouštíme jí 2x za den, někdy víc. Je to malý ptáček a brzy se unaví, potřebuje se prospat nebo napít, takže mívá dvířka klece otevřená, aby se mohla vrátit. Víkend zvládne s novými hračkami sama (brzo dostane partnera). S párováním prý nebývají problémy.

Jediné, co bych poradila v případě aymarů: zkuste jim dá do klece "ptačí stan" pokud ne hned budku, rádi spí v bezpečí schovaní.

16.4.2015 14:17
michalcod

XXX.XXX.9.129

Děkuji moc za Vaše rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík