Společný chov – vaše zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2015 15:30
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na několik věcí.

1- Jestli bych mohl k andulkám a korelám dat na dno voliéry křepelky japonské

2- Můžu chovat v jedné volieře společně - Pap. Nádherný
- Pap. Červenokřídlý
- Pap. Horský
- Pap. Královský

Voliera je jako okrasná a s odchovy nepočítám budky dávat nebudu

3- Potom v jedné volieře - Rosela Pestrá
- Rosela Pennantova

Voliera je taky jako okrasná a budky dávat nebudu

4- Potom jedna voliera - Alexandr Malý
- Alexandr Rudohlavý

Voliera bez budek pouze okrasná

Předem děkuji za postřehy a zkušenosti
odsuzování a kritiku si nechte o tu nestojím.

17.4.2015 16:16
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Prosím o odpověď...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2015 16:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krepelky ano vic bych neriskoval nebo same samice samci jsou agresivni v dobe toku ikdyz nemaj budky

17.4.2015 16:42
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Děkuju za odpověď

Ale myslel sem to tak že každý bod je jedna voliera

-andulky korely krepelky

-papoušek nádherný, královský kouřový, červenokřídlý

-rosela pennantova, pestrá

-alexandr malý a rudohlavý.

17.4.2015 17:12
loufan

XXX.XXX.155.190

Krom těch rozel, by to mohlo fungovat. Pokud budou voliery dost velké, můžete klidně dát i budky. Vše záleží na velikosti volier.

17.4.2015 17:12
simacek123

XXX.XXX.142.1

Pane blazen, nebydte blazen a chovejte jen druhy spolecne které jdou, je toho celkem dost ale vse z mirou.Clanku je tez dosti k precteni a zamysleni.

17.4.2015 17:42
Rapl666

XXX.XXX.143.26

loufan napsal(a):
Krom těch rozel, by to mohlo fungovat. Pokud budou voliery dost velké, můžete klidně dát i budky. Vše záleží na velikosti volier.

Tak budky bych nedával protože je tam riziko mezidruhového křížení jak u rozel tak u papouška nádherného.

17.4.2015 17:43
Rapl666

XXX.XXX.143.26

simacek123 napsal(a):
Pane blazen, nebydte blazen a chovejte jen druhy spolecne které jdou, je toho celkem dost ale vse z mirou.Clanku je tez dosti k precteni a zamysleni.

Právě proto se ptám jestli je to možné abych nelitoval.

17.4.2015 18:04
amazonik

XXX.XXX.49.182

Mal som vo voliere 3,2 horsky,2,2 cervenokridly mali budky horaky odchovali, cervenokridle jeden par vyliahli ale nekrmili, dalsi rok som tam mal 3,2 rosela pestra a 4,4 korela odchov pestre 12 ks/vsetky 3 samice odchovali/ a korely 14ks druhy krat nezahniezdily vpolera vnutro 7x2,5 a vylet 3x3m.

17.4.2015 18:17
Rapl666

XXX.XXX.143.26

No vidim to tak ze asi dam do jedne voliery andule korele krepelky japonske na dno a zbytek asi po paru zvlast.

17.4.2015 19:01
compete

XXX.XXX.106.228

Dobrý den,
Chovám ve společné voloéře 6x2x2 m 1,1královský,1,1 červenokřídlý,2,1 horský,1,1 rosela pestrá a andule. Odchov u rosel, horský a andule. Řekl bych, že je to hodně individuální jedinec od jedince. Nejvíc problémů dělají andule. U králováků trochu nesoulad páru a červenokřidlý nově složený pár.
Tak ať se daří.

17.4.2015 19:03
helena.

XXX.XXX.66.189

simacek123 napsal(a):

Řekla bych že poradit někomu aby choval jen druhy které spolu chovat jdou je dosti divná rada spousta lidí mi tvrdila že penanty nemůžu chovat spolu s jinými ptáky a stejně je bez problémů chovám nezáleží na druzích ale na jedincích.

17.4.2015 19:12
simacek123

XXX.XXX.142.1

Rapl666 napsal(a):
Právě proto se ptám jestli je to možné abych nelitoval.

Nejlepe je chov po druhu andulky jdou s korelou i křepelkami, drobotina je většinou spolecensky druch.U vetsich jako rozely a pod je dobře chov jednotlive, trva velmi dlouho nez clovek vysleduje chovani nektereho jedince a i pak je denní kontrola nutna.Udelal jsem si tez jednu okrasnou voliéru před okny na potechu.Zatim je tam druhym rokem rozela a kouraci.oba pary nasedli jiz sedi ale samci si porad chrani svoje uzemi.je to vse o case a souladu paru.

17.4.2015 19:44
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Dekuju za rady a simacek123 mate moc peknu volieru.

19.4.2015 04:12
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Zdravim, jeste mam takovy dotaz jak se pocita prostor pro 1 par papousku... aby to nebylo preplacane.

Dekuju za odpovedi.

19.4.2015 06:51
simacek123

XXX.XXX.142.1

Rapl666 napsal(a):
Zdravim, jeste mam takovy dotaz jak se pocita prostor pro 1 par papousku... aby to nebylo preplacane.

Dekuju za odpovedi.

Dekuji, ještě musim dodělat strechu ale az vyvedou mlade.Jinak co se tyce prostoru je lepe vetsi prostor a to nejenom z duvodu proletu ale ve vetsim prostoru a to plati vseobecne je udrzeni cistoty lepsi. Jinak asi tak, voliéra napr.pro rozely, kourovy. je idealni delka 3metry sire 1m, pro korely spevave, staci delka 2metry.pro kralovske a pod.delka 4m sire 1,5m.vyska je u vetsin volier 2m. U mensich druhu spolecneho chovu se pocita v prumeru 1m krychlového na par., vse i s odchovem mladych.

19.4.2015 12:28
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Nemate za co..Andulky a korely ve voliere +/- 6 delka 4 hlubka 2 vyska venek a zalet 6x3x2 (dxsxv).

20.4.2015 17:22
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Tak konecne rozhodnuti budu jen andulky a korely a na dno krepelky japonske akorat nevim kolik paru od kazdeho... voliera 6x4x2 (dxsxv) venek a to same vnitrek... prosim o radu.

5.5.2015 19:01
jaja500

XXX.XXX.116.252

Chtěl bych se zeptat kdybych chtěl chovat roselu pestrou jak velka musi byt voliera?

5.5.2015 22:09
budulíný

XXX.XXX.53.50

Rapl666 napsal(a):

- Pap. Červenokřídlý
- Pap. Horský
- Pap. Královský

- Rosela Pennantova

- Alexandr Rudohlavý

Vážený, neposlouchejte žádné rady co s čím dávat.Chovejte vše jednotlivě a budete mít klid a ptáci také.
Najděte si staré diskuse na toto téma. Jeden agresivní jedinec a máte po ostatních. Korelu a andulku dát můžete, ale i to pokaždé nevyjde.Ostatní ani nezkoušejte.Mám voliery 6x2x3 a vím o čem píši.Chovám ptactvo skoro šedesát let.

6.5.2015 05:03
simacek123

XXX.XXX.142.1

budulíný napsal(a):
Vážený, neposlouchejte žádné rady co s čím dávat.Chovejte vše jednotlivě a budete mít klid a ptáci také.
Najděte si staré diskuse na toto téma. Jeden agresivní jedinec a máte po ostatních. Korelu a andulku dát můžete, ale i to pokaždé nevyjde.Ostatní ani nezkoušejte.Mám voliery 6x2x3 a vím o čem píši.Chovám ptactvo skoro šedesát let.

Plne s vami souhlasim, po nekolikati letech marného souziti neceho s necim je lepe chovat kazde zvlast, ale toto téma se bude opakovat i letos několikrát a proto co ric?kazdy strujce svého stesti.A jednou na to prijde každý.

21.5.2015 23:42
Hapalainen

XXX.XXX.4.83

Chovám asi šest let společně králováky, kakariki, andulky, korely, horáky a nádherňáky.
Přes zimu vyndavám vrátka mezi volierami, takže mi vznikne jedna veliká, kde jsou
všichni společně a zcela bez problémů.Na jaře dávám budky a rozdělím dvířky volieru
na pět kojí.V jedné mám společně horáky, kralováky a korely.Horáci mi bez problémů
vyvádí mladé společně s korelami.Vedle zase s korelami nádherňáci.Ti ale dokud se
neusadí v budce nedovolí zahnízdit ani korelám.Jakmile si samice vybere budku, už si
korel nevšímá.Kakariki jsou potvory, ti musí být při hnízdění zvlášť a raději odděluji i anduly.
Ty proto, že ostatní ptáky otravují.Pod papoušky mám zdrobnělé holanďanky a ty jsou
zcela bez problémů, a běžně dávám do všech kójí voliery japonské křepelky.
Vlastně kromě kóje s andulkami, protože ty se na křepelkách stále vozily jako na koních
a otravovaly je.Ostatní ptáci se jich vůbec nevšímají.Na zimu křepelky dávám do
klecí v zateplené místnosti, jinak by přestaly nést.

23.5.2015 15:10
simacek123

XXX.XXX.142.1

Hapalainen napsal(a):
Chovám asi šest let společně králováky, kakariki, andulky, korely, horáky a nádherňáky.
Přes zimu vyndavám vrátka mezi volierami, takže mi vznikne jedna veliká, kde jsou
všichni společně a zcela bez problémů.Na jaře dávám budky a rozdělím dvířky volieru
na pět kojí.V jedné mám společně horáky, kralováky a korely.Horáci mi bez problémů
vyvádí mladé společně s korelami.Vedle zase s korelami nádherňáci.Ti ale dokud se
neusadí v budce nedovolí zahnízdit ani korelám.Jakmile si samice vybere budku, už si
korel nevšímá.Kakariki jsou potvory, ti musí být při hnízdění zvlášť a raději odděluji i anduly.
Ty proto, že ostatní ptáky otravují.Pod papoušky mám zdrobnělé holanďanky a ty jsou
zcela bez problémů, a běžně dávám do všech kójí voliery japonské křepelky.
Vlastně kromě kóje s andulkami, protože ty se na křepelkách stále vozily jako na koních
a otravovaly je.Ostatní ptáci se jich vůbec nevšímají.Na zimu křepelky dávám do
klecí v zateplené místnosti, jinak by přestaly nést.

Ano toto je snad jedina moznost která dovoli mit mimo hnizdni sezonu pohromadě i několik druhu a tim vznikne jakasi spolecna voliéra z ruznymi druhy ptactva.

13.9.2015 22:09
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Rapl666 napsal(a):

- Pap. Červenokřídlý
- Pap. Horský
- Pap. Královský

- Rosela Pennantova

- Alexandr Rudohlavý

Chov v boxech po páru se mi moc nelíbí mám radši chov kde v jedné voliéře jsou alespoň dva druhy.odchovy pouze andule a korele. U ostatnich jen pro radost a pestrost. proto ty bláznivé kombinace.

Jinak dekuji za rady Blazen.

14.9.2015 10:33
Hapalainen

XXX.XXX.39.58

Rapl666 napsal(a):
Chov v boxech po páru se mi moc nelíbí mám radši chov kde v jedné voliéře jsou alespoň dva druhy.odchovy pouze andule a korele. U ostatnich jen pro radost a pestrost. proto ty bláznivé kombinace.

Jinak dekuji za rady Blazen.

Uvědomte si, že ptáci jsou živí tvorové a když je chováte v zajetí, měl byste jim dát
podmínky co nejvíc podobné jejich přirozenosti.Hnízdění je jedna ze základních
přirozeností, takže nedávání budek bych si ještě rozmyslel.Kromě toho se také
připravíte o radost z mláďat.
Pozor taky na chov křepelek a jiné drůbeže.Před zařazením do voliéry rozhodně
postříkat třeba biokillem a přesvědčit se jestli nemají čmelíky.Chovy křepelek a
okrasné drůbeže bývají napadeny poměrně často a zavléci si tuhle havěť do chovu
papoušků nikomu nepřeju.

14.9.2015 10:57
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Děkuji za reakci.akorát se bojím že v dnešní době kdy se chovatelství věnuje jen pár lidí tak nebudu schopen každoročně prodat veškerý odchov.co potom přebytky.

14.9.2015 16:29
simacek123

XXX.XXX.142.1

Rapl666 napsal(a):
Děkuji za reakci.akorát se bojím že v dnešní době kdy se chovatelství věnuje jen pár lidí tak nebudu schopen každoročně prodat veškerý odchov.co potom přebytky.

Jestli uvazujete takhle, tak pak bych na vasem miste nic nedelal ani nechoval, kladete otázku co potom-neprodate.kdybych takhle uvazoval před vice jak tricety lety nemel bych radosti ani starosti, sice vse hned neprodate ale casem ano.zalezi co budete chovat a co odchovate, samozrejme neprodate takove odchovy které jdou většinou spatrit na kazde burze.Tez zalezi na kvalite a ne na kvantite.

14.9.2015 20:04
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Tak andulky a korely z důvodů že mám na voliéry omezení prostor 6 x 3 vnitřek a 6 x 4 venek. což je trošku problém protože andulek a korel je plno a na jine si zatím netroufám.

16.9.2015 16:27
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Kolik párů andulek a korel by jste dali do voliery 6 x 3 vnitřek a 6 x 4 venek.

19.9.2015 07:54
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Taky kolik párů do voliery 6 x 3 vnitřek a 6 x 4 venek, pro sýkory, stehlíky, konipásky a podobně ?

19.9.2015 09:22
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Rapl666 napsal(a):
Kolik párů andulek a korel by jste dali do voliery 6 x 3 vnitřek a 6 x 4 venek.

Vložte foto uvedenej voliéry...

19.9.2015 09:32
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Mam zatim pouze navrh o tom ze volieru mam nepadlo ani slovo. Ptam se dopredu mam rad ve vecech poradek a raci 2 roky planuju jak neco po...rat.

19.9.2015 09:43
Rapl666

XXX.XXX.143.26

A jinak proc tu resit druhe a navic ta eurofauna je pro znameho je to tam jasne napsane.

19.9.2015 09:48
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Rapl666 napsal(a):
A jinak proc tu resit druhe a navic ta eurofauna je pro znameho je to tam jasne napsane.

Navrhujem Vám písanie nekonečných seriálov pre známych i neznámych televíznych divákov/konzumentov/spotrebiteľov.

19.9.2015 09:58
Rapl666

XXX.XXX.143.26

rastislavmpavelka napsal(a):
Navrhujem Vám písanie nekonečných seriálov pre známych i neznámych televíznych divákov/konzumentov/spotrebiteľov.

To proc.

19.9.2015 11:22
lupus4

XXX.XXX.22.20

Rapl666 napsal(a):
Mam zatim pouze navrh o tom ze volieru mam nepadlo ani slovo. Ptam se dopredu mam rad ve vecech poradek a raci 2 roky planuju jak neco po...rat.

Než vyřídíte stavební povolení (na uvedené rozměry) tak máte dost času na studium problematiky kolik a čeho kam
a teď čekám další vaše "podivení"

19.9.2015 12:29
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Ja sem zil v presvedceni ze stavba do 25 m² nepotrebuji povoleni. A bude to devostavba samozdrejme zateplena a vse jak ma byt. Zalet 6x3 a stavba bude celkove 6x4 a to je 24 m².. jak to je teda ted s povolenim.

19.9.2015 16:41
lupus4

XXX.XXX.14.7

mám na voliéry omezení prostor 6 x 3 vnitřek a 6 x 4 venek.
tj.6 x 7 je 42

pak napíšete, že výlety budou jen 1m?
tak jak ?
najděte si taky něco sám - dle st. zákona pro chov. účely je to bez povolení a za splnění dalších podmínek (dle druhu pozemku, .2m od hranice pozemku atd...) jen do 16m2.

19.9.2015 19:38
Rapl666

XXX.XXX.143.26

Aha tak dekuju za vysvetleni.

19.9.2015 21:07
Rapl666

XXX.XXX.143.26

A zapomel sem zminit ze venkovni vyletove voliery nebudou na betonovem zaklade ale na zamecke dlazbe. Betonovy zaklad bude jen pod zaletem...

Přidejte reakci

Přidat smajlík