Křepelka čínská – chtěl bych zkusit chov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2015 16:05
lubka

XXX.XXX.99.35

Zdravím, chtěl bych zkusit chov těchto křepelek, ale nikde jsem nenašel jak mají být ptáci staří aby mohli zasednout, dále, mohu je dát do 4.metrové voliéry k andulkám nebo jiné austrálii? díky Luboš.

21.4.2015 16:34
saty

XXX.XXX.10.1

Zdravím no dát se tam dají měli jsme ve společné voliéře 4x6 metrů 2 páry křepelek problém byl s tím že, když se jedny mladé vylíhli druhý pár nechal svoje vejce a šel ty mláďata taky "vodit"

Pořízené jako mláďata v létě zasedli následující rok na jaře.

Klidně to zkuste ono mám pocit se u křepelek se toho moc zkazit nedá každý pár co se dal do voliéry zasedl a vyvedl mladý i když někdy později.
Jen prodejnost křepelek mě moc neoslovila proto nakonec chov zrušen, ale pře tím je odebíral kamarád pro dravce.

21.4.2015 16:37
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Křepelky zahnízdí už ve stáří jednoho roku, jejich chov není náročný a mohou být celoročně venku. Když mají v zimě závětří s nějakou vrstvou sena tak jsou v pohodě. naopak je to lepší než je dávat někam do tepla. Přestanou tokat a zklidní se a do toku jdou opět až na jaře.

21.4.2015 20:04
eli22

XXX.XXX.181.33

lubka napsal(a):
Zdravím, chtěl bych zkusit chov těchto křepelek, ale nikde jsem nenašel jak mají být ptáci staří aby mohli zasednout, dále, mohu je dát do 4.metrové voliéry k andulkám nebo jiné austrálii? díky Luboš.

Křepelky chovám a odchovávám více než tři roky. Mám je ve voliéře 2 x 2 m, nad nimi kanárky, astrildy rákosní a bourky. Pokud chcete odchovávat v klidu a v pohodě, doporučuji v jedné voliéře chovat pouze jeden pár. Jinak se navzájem při hnízdění ruší. Jeden pár je ok, odchovávají už tak od 8 měsíců.

22.4.2015 14:21
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Po půl roce v pohodě snáší, vysedí... mám je po páru ve voliérách, v kterých jsou andule, zpěváci, nádherní, korely, kakarici, zebry. Naprosto pohodoví čističi dna voliér. Vyzobou zbytky, nenároční. POzor na velikost ok pletiva, když se vylíhnou kuřata. Běžným králičím pletivem proběhnou bez zastavení! Problém je udat odchov. Mí kohoutci nakonec skončí pravidelně jako potrava pro hady..

28.4.2016 20:24
lubka

XXX.XXX.99.35

Tak dneska jsem ve voliéře našel dvě vajíčka, ale na holé zemi(ale neprší na ně) a to jsem jim tam nachystal suchou trávu a hobliny v bedýnce.Jsem zvědav jak dopadne premiérasmajlík -.

29.4.2016 09:12
eli22

XXX.XXX.181.33

lubka napsal(a):
Tak dneska jsem ve voliéře našel dvě vajíčka, ale na holé zemi(ale neprší na ně) a to jsem jim tam nachystal suchou trávu a hobliny v bedýnce.Jsem zvědav jak dopadne premiérasmajlík -.

No uvidíte, můj pár má teď ve voliéře asi 25 vajec . Dneska se je některé chystám posbírat a vyhodit nebo udělat k obědu. Doufám, že až se počasí umoudří, zasednou.

4.5.2016 21:01
andulka9

XXX.XXX.19.49

Asi tak mam 20 vajec a nic kakariki je sežraly k obedu

Přidejte reakci

Přidat smajlík