Zaujimajú ma vaše názory či je lepšie kŕmiť spôsobom naplniť misky s väčším množstvom krmiva na viac dní dopredu alebo radšej kŕmiť každý deň také množstvo koľko zkonzumujú za 1 deň?
Doteraz som kŕmil každý deň toľko koľko zkonzumujú za 1 deň. Ako sa začínajú liahnuť mladé neviem či im mám dávať toľko aby mali stále pred sebou krmivo. Bojím sa keby im dám málo že nebudú mať čím kŕmiť mladé.
Ak by ste mohli poradiť ako to riešia iný chovatelia. Jedná sa o rozely, alexandre, amazoňany.
Rozhodně lepší způsob krmení je podle mě krmit každý den. Já navíc krmím celý rok klíčeným takže by to ani jinak nešlo. Co se týče množství tak to musíte časem vychytat, když zbude tak ubrat a naopak.
Když jsou v budkách mladí tak radši dávám víc a když něco zbude tak slepice se o to postarají.
Nemyslím, že tato odpověď od chovatele, který tvrdí, že je chovatel starší generace, je uspokojivá.V každém případě, pokud krmíte každý den, uvidíte, kolik krmení ptáci vemou a může se předejít problémům, pokud ptáci nevemou.to co, vždy.Vždy je třeba sledovat, zda mají chuť k jídlu, či nikoliv.K.
kkki
napsal(a):
Nemyslím, že tato odpověď od chovatele, který tvrdí, že je chovatel starší generace, je uspokojivá.V každém případě, pokud krmíte každý den, uvidíte, kolik krmení ptáci vemou a může se předejít problémům, pokud ptáci nevemou.to co, vždy.Vždy je třeba sledovat, zda mají chuť k jídlu, či nikoliv.K.
K radám jak často a kolik krmení vyslovím pouze svůj svůj názor. Vše se během chovné sezony
a vnější teploty mění.
Kdo nemá čas, neměl by n á r o č n ě j š í exoty chovat. Krmit na dva dny i více nebo provozovat chov na dálku, jak bylo kdysi propagováno i u králíků a pod lze. Ale má to smysl?
Ptáky chovám ze záliby, která je dost drahá, ale těší mě a i výsledky se dostavují.25 let nevím co je to dovolená. Nedovedu si představit, že bych před večerem nezkontoloval voliéry. Jistě to lze zařídit, zajistit zástup, případně zaplatit, ale pak to už není koníček. Co je cílem ví nejlépe každý sám.
Nevím jak dlouho chováte papoušky, ale je snad logické krmit denně a předkládat čerstvé krmení, hlavně měkké míchanice.Vždy krmím ráno a pak během dne doplňuji, kde je sežráno, většinou kde jsou mladý.Je třeba si uvědomit, že se staráme o živé tvory, které máme uzavřené ve volierách a proto jim dávám veškerý volný čas a snažím se jim předložit co nejpestřejší krmivo.Kdo chová ptáky na dálku tím, že nakrmí na týden a pak tam nejde není chovatel.