Alexandr rudohlavý a vousaty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2015 11:59
kiti

XXX.XXX.38.5

Potřeboval bych poradit Alex. r. mě snášejí vajíčka z bidla na zem přitom mají na výběr kmenovou i s osb desek budku, do obou jsem jim dal i podkladek a vousáči to dělají také. Nemá někdo nějakou radu.Přidávám i nějakou fotku mých voliér.Dík všem za nějaký poznatky.

25.4.2015 22:47
alex66

XXX.XXX.204.8

Mám oba druhy už asi deset let a s tímto problémem jsem se u nich nikdy nesetkal takže těžko radit. U mě nebyl problém ani s budkami z překližky nebo kmenovými.Když vám snáší tak je vidět že se chtějí rozmnožovat ale na těch budkách jim něco vadí. Nemáte příliš velké vletové otvory ? Já mám u rudohlavých 7 cm a vousáčů 8 cm. Nebo ještě zkuste budky umístit na jiné místo než je máte. Jinak mě nic nenapadá.
A nenapsal jste jestli budky navštěvují nebo je ignorují úplně.

26.4.2015 08:21
kiti

XXX.XXX.38.5

Samice od vousače je v budce skoro celý den a u rudohlavý jsem zatím nespozoroval navstevu budek.Vletový otvory mají taky 7 a 8 cm jako podestýlku mají hobliny a drcenou kukuřici.

26.4.2015 09:11
ros

XXX.XXX.212.101

kiti napsal(a):
Potřeboval bych poradit Alex. r. mě snášejí vajíčka z bidla na zem přitom mají na výběr kmenovou i s osb desek budku, do obou jsem jim dal i podkladek a vousáči to dělají také. Nemá někdo nějakou radu.Přidávám i nějakou fotku mých voliér.Dík všem za nějaký poznatky.

Zkuste jim nechat budku pouze v záletu a budky z venkovních výletů odstraňte. Netvrdím, že to pomůže, ale ony můžou do budek chodit, jenže při každém vyrušení můžou vylézat a tím pádem to vejce pustí venku. Uvnitř by měly mít větší klid. Mám taky oba druhy a jakou budku dostali do takové vlezli. Nedával jsem jim na výběr. Jednou měli dřevěnou, pak jsem po čase změnil za plastové z odpadové roury a nemám žádný problém, hnízdí dál bez problémů. Nechte jim jen jednu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík