michalcod
napsal(a):
Zajímalo by mne jaká dáváte svým papouškům jména.
Je mi jasné, že chovatelé asi ne, ale my, co si budeme pořizovat nebo již máme papouška(y) na doma jako mazly, tak by to mohlo být zajímavé téma.
A možná i jako inpirace.
Docela by mne zajímalo, které papoušky jste si zvolil, po bohaté diskuzi...zda ukakané aymary nebo papoušíčky šedokřídlé?
Zatím jsem v uplně posledním rozhodování.
Přikláním se k Aymarům z důvodu "maličkosti " Papoušíčků
Můj laický názor je, že Papoušíčkové chtějí více létat než Aymarové a při otevřené ventilaci se bude Aymara hůře dostávat ven a na vždy mi odletět.
Jsou to pro někoho asi hloupé názory, ale zkouším to vymyslet do nejmenších detailů a co nejlepších kompromisů.
michalcod
napsal(a):
Zajímalo by mne jaká dáváte svým papouškům jména.
Je mi jasné, že chovatelé asi ne, ale my, co si budeme pořizovat nebo již máme papouška(y) na doma jako mazly, tak by to mohlo být zajímavé téma.
A možná i jako inpirace.
U nás i když máme chov, páry mají svoje jména, např. Kuba s Kačenou, Sam s Hanou, Bob s Májou...atd.
Měla to být Korí, ale je to nakonec obyčejná Korina nebo Korča, ono se to tak nějak samo semele. :).
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Já mám anduláka, který se jmenuje klasicky Ferda nebo Ferdíček. Sice to sem nepatří, nicméně mám taky slepice Ludmilu a Krákoru. Překvapil mě žako jménem Žanda. To máte nejspíš z jednoho pořadu na Dvojce, nemýlím-li se. V dětství se k nám zatoulala kavka a než jsme ji vrátili majitelům, říkali jsme jí Karel.
Chovám a přesto má většina z našich papoušků jména. Jaká? Záleží na tom, který den se k nám dostali - mrknu do kalendáře, kdo má ten den svátek..a je to .. Venda, Vašek, Olinek, Viola a tak podobně. Možná divné, ale praktické - kalendář rozhoduje za mě a přece je nebudu každý den zdravit.. ahoj ptáci, jak se máte ptáci? Takové neosobní, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
oldpavel
napsal(a):
Aymary mám Bobíka a Bobinku. Korely Pepík a Lorinka, Eman a Perlinka. Rosely Béďa a Polynka. Pyrury Bohouš a Viktorka, Amazonci Ferda a Rozárka.
Jména úplně jako když přivedu ráno vnuka do školky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
exotchov
napsal(a):
Svet se zblaznil,a bude zblbnut jeste vice.
A to horší teprve přijde!!
Zemanka

XXX.XXX.174.203
Já sice nemám papouška(y) ale mám pár kanárků.
Kluk je Quido a holka Poppy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
A přichází.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!