Ahoj dokrmujeme 28-26 denní alíky. Máme je od 20.tého dne, dokrmujeme kaší nutribird přes den po 5tihodinách, v noci delší pauza. Ze začátku v pohodě, krásně trávili... v neděli se ten mladší nafoukl - špatně tráví ? kůži má prošedlou, je prošedlý.. ale normálně kajdí. Davala jsem Fyz. roztok místo kaše, aby vytrávil. Vole se mu vyprazdňuje. čím to může být ? Poradíte něco? JInak jeste jsem v sobotu změnila nutribird z 21 na 19 ( ten první mi došel ). V inkubátoru mají 30 st a 46 vlhkost... Poradíte?
Čím to může být to netuším, nicméně teplota v inkubátoru na takto velké alexe je zbytečně hrozně vysoká, dokrmování po 5hodinách se mě zdá málo, měl by být krmený po 4h a noční pauza 6až7h.
Dále je potřeba kontrolovat hlavně hustotu a teplotu kaše, jelikož většina problémů bývá hlavně z tohoto důvodu.
Vase příznaky odpovídali při krmení sondou do volátka, někdy stačilo ji rychleji třeba vytáhnout a mohlo dojít k mírnému poškození v krku ptáčete a nastali vámi zmiňované příznaky. Jinak co se týče doby krmení to nejde stanovit hodinami, ty mohou být pouze hrubě orientační, kdy se interval mezi krmením může značně lišit. Nejlepší je mládě nakrmit aby mělo plné vole (né tvrdé) tak že raději méně a další krmení provést až když je zase skoro prázdné až téměř prázné. Doba do další dávky se liší na hustotě krmení (to není pokaždé stejně namíchané) jednotlivé dávce zkonzumované papouškem a také prostředí.