Zebřičky - hnízdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2015 14:25
keliška

XXX.XXX.95.174

Dobrý den, potřebovala bych poradit se zebřičkami, přesněji s jejich vejci...
6.3. Jsem po zimě přidělila samce a samice a dala budky.
10.4.Mají v hnízdě 4 vejce, pečlivě se střídají na sezení, ale po 8 dnech přestali sedět, netuším proč?
Ve 12 hodin jsem jim byla dát ptačinec a koukám, že v sousední budce jsou 3 vajíčka, teď jsem se na ně byla podívat a koukám 7 vajec! Jsem šťastná, ale zároveň se obávám když je nevysedí, není 7 hodně?
Ještě poznámka, v kleci mají 3 budky v 1.2samice v 2.1samec nikdy neměl zatím mladé v 3.2 samci. V první budce zahnízdili poprvé teď ve druhé kde se střídá samec s dvěmi samicemi.

30.4.2015 15:44
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Proč jim blbnete hlavu? dejte do voliéry 1.1 nebo 2.2 nebo 3.3 a budete mít mladé, když jim tam pořád nepolezete.

30.4.2015 15:53
mikoc

XXX.XXX.55.238

keliška napsal(a):
10.4.Mají v hnízdě 4 vejce, pečlivě se střídají na sezení, ale po 8 dnech přestali sedět, netuším proč?
Ve 12 hodin jsem jim byla dát ptačinec a koukám, že v sousední budce jsou 3 vajíčka, teď jsem se na ně byla podívat a koukám 7 vajec! Jsem šťastná, ale zároveň se obávám když je nevysedí, není 7 hodně?
Ještě poznámka, v kleci mají 3 budky v 1.2samice v 2.1samec nikdy neměl zatím mladé v 3.2 samci. V první budce zahnízdili poprvé teď ve druhé kde se střídá samec s dvěmi samicemi.

...vy jim tedy dáváte...

30.4.2015 16:17
keliška

XXX.XXX.95.174

keliška napsal(a):

*1.) 2samice... atd. jestli jste pochopili, potřebuju poradit né komentovat.

30.4.2015 20:11
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

To nebylo ve zlém, ale jak sama víte zebry se střídají v sezení na vejcích tak proto je musíte mít po párech, když dáte samečkovi víc samiček bude z lidského hlediska šťastnější, ale nic moc vám neodchovají, protože se budou pořád hašteřit a jen ponesou do několika hnízd vajíčka.

30.4.2015 22:13
keliška

XXX.XXX.95.174

Ještě dotaz není 7vajec moc vím, že se všechna nemusí vylíhnout, ale i tak jak by to zvládali nejvíce jsem zatím odchovala po dvou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík