PŘIDEJTE SE.....
Zabýváte se někdo korelami víc než pro výkup?
1,0 přírodní 1F dominantní stříbrný / bělohlavé X 0,1 bělohlavá tmavá.
svobodapetr
napsal(a):
PŘIDEJTE SE.....
Zabýváte se někdo korelami víc než pro výkup?
1,0 přírodní 1F dominantní stříbrný / bělohlavé X 0,1 bělohlavá tmavá.
1,0 pastelface / bělohlavé X 0,1 přírodní 1F dominantní stříbrná.
svobodapetr
napsal(a):
1,0 pastelface / bělohlavé X 0,1 přírodní 1F dominantní stříbrná.
1,0 přírodní 1F dominantní stříbrný / bělohlavé X 0,1 bělohlavá 1F dominantní stříbrná.
svobodapetr
napsal(a):
1,0 přírodní 1F dominantní stříbrný / bělohlavé X 0,1 bělohlavá 1F dominantní stříbrná.
1,0 přírodní X 0,1 přírodní.
svobodapetr
napsal(a):
1,0 přírodní X 0,1 přírodní.
1,0 pastelface 1F dominantní stříbrný / bělohlavé X 0,1 přírodní / bělohlavé.
svobodapetr
napsal(a):
1,0 pastelface 1F dominantní stříbrný / bělohlavé X 0,1 přírodní / bělohlavé.
1,0 bělohlavý X 0,1 pastelface / bělohlavé.
svobodapetr
napsal(a):
1,0 bělohlavý X 0,1 pastelface / bělohlavé.
1,0 přírodní / žlutolící X 0,1 žlutolící perlová skořice.
svobodapetr
napsal(a):
1,0 přírodní / žlutolící X 0,1 žlutolící perlová skořice.
1,0 přírodní X O,1 přírodní.
svobodapetr
napsal(a):
1,0 přírodní X O,1 přírodní.
1,0 bělohlavý plavý X 0,1 přírodní / plavé.
svobodapetr
napsal(a):
1,0 bělohlavý plavý X 0,1 přírodní / plavé.
1,0 pastelface / lutino X 0,1 pastelface lutino.
svobodapetr
napsal(a):
1,0 pastelface / lutino X 0,1 pastelface lutino.
1,0 přírodní / bělohlavé, ino X 0,1 pastelface lutino.
1,0 pastelolící dom. stříbrný 1F x 0,1 bělohlavá dom. stříbrná 1F plavá.
Moje albino holky: Arinka * 2013 a Izmir *2014
obě po rodičích: 1.0 šedý bělohlavý / lutino + 0.1 skořicová perlová lutino / bělohlavé
Arinka je první albino korela z mého odchovu.
Chovám i další barevné mutace, ale albino je moje nejoblíbenější. Uvažuji však do budoucna o rozšíření o pastelface nebo silver mutace, které jsou také velmi nádherné. Korely ale nechovám ani pro výstavy ani pro výkup, pouze jako mazlíky, pro hobby chovatele a hlavně pro radost :).
Opravdu hezké mutace korel. Jen je hold škoda, že někteří chovatelé (bežnější mutace) bez rozmyslu nasypou do výkupu. Nicméně chtěl bych se zeptat. V nové exotě byla mutace korel emerald. Osobně se mi tato barva líbí, ale asi není jen tak k mání, nebo nemáte typ na chovatele co by odchovy prodával?
Děkuji za případné slušné odpovědi.
blek
napsal(a):
Opravdu hezké mutace korel. Jen je hold škoda, že někteří chovatelé (bežnější mutace) bez rozmyslu nasypou do výkupu. Nicméně chtěl bych se zeptat. V nové exotě byla mutace korel emerald. Osobně se mi tato barva líbí, ale asi není jen tak k mání, nebo nemáte typ na chovatele co by odchovy prodával?
Děkuji za případné slušné odpovědi.
Dobrý den, dle mých informací, je v Čr, jen jeden kus v barvě, jinde v Evropě ( dle mých informací ) není !, je to mutace rozšířená v USA stejně jako mutace creamface.
Koho zajímají barevné korelky, mám na stránkách galerii fotek-
http://superparrot.webnode.cz/chovne-pary/.
Něco málo z mého chovu. Jsem na dovolené a poslední info je, že jsou už z budky.
Zdravím, mám v plánu chov korel. Mám volieru 2x2x3 -š.d.v. a v něm andulky- 4 páry cca už 2 roky...bud je přidám k andulkám- což něvím, jestli je tam jen tak mužu přidat. ...a nebo mám možnost je dát samotné 1-2 páry korel vedle do menší voliery. ..kterou mám stejně v plánu vybudovat. ..velikostně2mx2 a hloubka jen cca 80cm. ... Je to pro korely dostačující? Nebo spíše risknout a hodit je k andulkám?
díky za rady.
Nový pár na 2016. ( letošní mláďata, samec můj odchov, samice koupená ).
Dobrý deň. Chcel by som vas poprosiť aká je to mutácia. Perličky mu zostanú alebo po prepereni zmiznú. Za kvalitu fotky ospravedlňujem. Dakujem.
alex73
napsal(a):
Dobrý deň. Chcel by som vas poprosiť aká je to mutácia. Perličky mu zostanú alebo po prepereni zmiznú. Za kvalitu fotky ospravedlňujem. Dakujem.
Dobrý den, krásné perlové lutino, pokud to je samice perlování zůstane, ale pokud to je samec tak perlování zmizí ( tzn. geneticky zůstane perlové lutino, ale vyzuálně bude lutino ( žlutý ) ).
docid
napsal(a):
Perlová skořice a nějaký šedý samec. Ta fotka je hodně špatná, nejde z ní nic vyluštit.
Děkuji a tady je ještě jedna fotka samce.
svobodapetr
napsal(a):
Dobrý večer, je to buď žlutolící nebo pastelovolící ( pastelface ) samec - osobně si myslím že je to pastelovolící. Pokud perlová samice neštěpí do bělohlavých, doporučuji vyměnit samici za bělohlavou...
Dobrý večer myslel jsem si že je to pastelface ještě bych se chtěl zeptat jaké bych mohl očekávat mladé z bělohlavou samicí teď mají straky děkuji.
Martys
napsal(a):
Dobrý večer myslel jsem si že je to pastelface ještě bych se chtěl zeptat jaké bych mohl očekávat mladé z bělohlavou samicí teď mají straky děkuji.
Mutace pastelface je mutací recesivní ale vůči bělohlavým DOMINANTNÍ, proto se doporučuje kombinace pastel X bělohlavá, odchov by tedy měl být 100%pastelface ale v praxi se stává že v hnízdě se sem tam oběví i bělohlavé mládě. Eště dodám že běl. protějšek by měl být co nejtmavší, aby barva líce lépe vynikla. Přeji spoustu úspěchů.
jan Šoltys
napsal(a):
Mutace pastelface je mutací recesivní ale vůči bělohlavým DOMINANTNÍ, proto se doporučuje kombinace pastel X bělohlavá, odchov by tedy měl být 100%pastelface ale v praxi se stává že v hnízdě se sem tam oběví i bělohlavé mládě. Eště dodám že běl. protějšek by měl být co nejtmavší, aby barva líce lépe vynikla. Přeji spoustu úspěchů.
Honzo, dovolím si tě poopravit, ANO máš pravdu pastelface je k standartním šedým korelám ( jakékoliv mutace ) recesivní, ANO máš pravdu pastelface je ke korelám v bělohlavé řadě ( jakékoliv mutace ) dominantní. ALE ! aby byl odchov pouze pastelový ( od rodiču pastelface x bělohlavá ), musel by být rodič mutace pastelface homozygotní ( což znamená čistý neštěpící ), což je ale u mutace pastelface velký problém, ( i při páření pastelface / bělohlavé X pastelface / bělohlavé ) odchovaná mláďat jsou sice z 75 % pastelface, ale z těch 75% až 90% mládat pastelface dále štěpí na bělohlavé. Tím chci říct že je velmi problematické vyčistit bělohlavou štěpitelnost z pastelface mutace a dosáhnout tak homozygotního ( neštěpícího ) pastelface korely. Takže odchov od rodiču pastelface X bělohlavá je cca 50% mládat pastelface a 50% mládat bělohlavých.
! pastelface muže štěpit na bělohlavé, kdežto bělohlavé NEMUZE nikdy štěpit na pastelové !
svobodapetr
napsal(a):
Honzo, dovolím si tě poopravit, ANO máš pravdu pastelface je k standartním šedým korelám ( jakékoliv mutace ) recesivní, ANO máš pravdu pastelface je ke korelám v bělohlavé řadě ( jakékoliv mutace ) dominantní. ALE ! aby byl odchov pouze pastelový ( od rodiču pastelface x bělohlavá ), musel by být rodič mutace pastelface homozygotní ( což znamená čistý neštěpící ), což je ale u mutace pastelface velký problém, ( i při páření pastelface / bělohlavé X pastelface / bělohlavé ) odchovaná mláďat jsou sice z 75 % pastelface, ale z těch 75% až 90% mládat pastelface dále štěpí na bělohlavé. Tím chci říct že je velmi problematické vyčistit bělohlavou štěpitelnost z pastelface mutace a dosáhnout tak homozygotního ( neštěpícího ) pastelface korely. Takže odchov od rodiču pastelface X bělohlavá je cca 50% mládat pastelface a 50% mládat bělohlavých.
! pastelface muže štěpit na bělohlavé, kdežto bělohlavé NEMUZE nikdy štěpit na pastelové !
Děkuji za rady s mutací pastelface nemám skušenost a jsem celkem prekvapen i z ceny co píše pán v předchozí diskuzi koupil jsem je letos od kamaráda za běžnou cenu přírodních korel
Martys
napsal(a):
Děkuji za rady s mutací pastelface nemám skušenost a jsem celkem prekvapen i z ceny co píše pán v předchozí diskuzi koupil jsem je letos od kamaráda za běžnou cenu přírodních korel
Není to moc známá a rozšířená mutace, je dost chovatelu, kteří ani netuší že nějaká taková mutace vůbec existuje. Je to jen zpusobeno tím, že korely zde v Čr platí jen za "kus" do výkupu, není zde moc chovatelu, kteří by se zabbývali mutacemi u korel.Pokud hodláte zachovat mutaci jako je samec, tak doporučuji bělohlavý protějšek... viz vysvětlení výše.
svobodapetr
napsal(a):
Není to moc známá a rozšířená mutace, je dost chovatelu, kteří ani netuší že nějaká taková mutace vůbec existuje. Je to jen zpusobeno tím, že korely zde v Čr platí jen za "kus" do výkupu, není zde moc chovatelu, kteří by se zabbývali mutacemi u korel.Pokud hodláte zachovat mutaci jako je samec, tak doporučuji bělohlavý protějšek... viz vysvětlení výše.
Pokusím se ho spárovat s bělohlavou i když nerad trhám páry a mladé kterém jsem od nich odchoval letos jsou tedy štěpáci na pastelface a perlové ?
Dobrý den pánové,
od páru kdy je samec straka a samice bílá mám tady toto mladé. Ostatní jejich mladé mají klasicky barevná líčka, můžete mi říct o co se jedná? Díky.
Hezký den, já jsem od Olomouce, jedu v neděli na malou burzu do Přerova, budu prodávat na stole. Nějaké fotky mám u svého profilu.Letošní...
rybar
napsal(a):
Dobrý den pánové,
od páru kdy je samec straka a samice bílá mám tady toto mladé. Ostatní jejich mladé mají klasicky barevná líčka, můžete mi říct o co se jedná? Díky.
Ešte raz som sa vrátil k tejto téme pretože je tu prekrásna paleta mutácií a ich kombinácií. Zaujala ma okrem iného táto korelka a ak tu ešte chodí pán čo dal túto fotku, prosil by som ho o informáciu či mám slabý displej alebo to mláďa inak vizuálne bielohlave, má žlté perie v inak bielom kridelnom zrcátku. Ďakujem.
Dobrý večer, četl jsem si co napsal autor a díval se na foto, ale žádný náznak žlutého peří v zrcátku jsem neviděl.Podle mě to je bělohlavý samec, otec je jen šedá straka/usuzuji/, že ostatní mláďata mají barevná líčka.Možná se pletu, ale tak bych to tipnul.
Jinak přeji mnoho zdaru do nové sezony