zjirka
napsal(a):
Dobrý den,
před časem tady proběhla zpráva, že bude obnovena burza v Brně, tentokrát na výstavišti.
Nevíte někdo něco bližšího. (od kolika hodin, parkování, vstupné, výkup)
Děkuji za upřesňující informace. Jirka.
Dobrý den,
v úvodu sekce okrasného ptactva je inzerát k této akci a jsou tam i webovky, kde je toho více včetně fotek. Ale klidně Vám rád odpovím na danou otázku-
začátek akce je 9hod-13hod
parkování přímo u pavilonu za poplatek nebo okolo Bvv zdarma
vstupné dospělák 40kč, děti 30kč, ZTP zdarma
výkup tam samozřejmě bude hned u vstupu do pavilonu G2
Mimo jiné bude k vidění výstava bonsaí a také ukázka malé suché japonské zahrady
Těšíme se na Vaši návštěvu Jirka
Zdravím, Burza na výstavišti má potenciál stát se nejen burzou největčí v republice, ale troufám si tvrdit, že i ve Střední Evropě.Pořadatelé mají zajištěn luxusní příjezd na burzu, na výstaviště přijedete takřka z dálnice ze všech možných směrů, žádné bloudění po městě.přijedete autem až k hale, kde se vystavuje a prodává.Veškeré parkování na zpevněných cestách, převážně asfalt.Hala gigantických rozměrů a další jsou k dispozici, klimatizované, v zimě vytápěné a kvalitně osvětlené.Pořadatelé chystají různé doprovodné programy, takže můžete s klidem vzít celou rodinu a věřte, že se bude na co dívat.
Za mě držím pořadatelům palce ať vydrží.Milan M.
Burza co do velikosti uvaděna pořadateli by mohla být velká ale prodávat součastně v jedne hale okrasné ptactvo, holuby, kraliky, myši, drubež a ostatní je si myslím trochu neslučitelné.Okrasne ptactvo by se mělo prodavat vždy samostatně kvuli nemocem.Tak uvidíme jak se to chovatelum bude líbit.
Dobrý den. Pro vyjasnění. Vše není v jedné hale. Jsme si samozřejmě vědomi, že nelze spojovat vše do jedné haly. Nyní budou mimo halu na volné ploše králíci, drůbež.. a vše co není vhodné spojovat do jedné haly s ptactvem. Do budoucna budou jednotlivé druhy odděleny v samostatných prostorách.
bonsai
napsal(a):
Zdravím, Burza na výstavišti má potenciál stát se nejen burzou největčí v republice, ale troufám si tvrdit, že i ve Střední Evropě.Pořadatelé mají zajištěn luxusní příjezd na burzu, na výstaviště přijedete takřka z dálnice ze všech možných směrů, žádné bloudění po městě.přijedete autem až k hale, kde se vystavuje a prodává.Veškeré parkování na zpevněných cestách, převážně asfalt.Hala gigantických rozměrů a další jsou k dispozici, klimatizované, v zimě vytápěné a kvalitně osvětlené.Pořadatelé chystají různé doprovodné programy, takže můžete s klidem vzít celou rodinu a věřte, že se bude na co dívat.
Za mě držím pořadatelům palce ať vydrží.Milan M.
To by ale nesměla začínat v 9 hodin!
faunafarmabrno
napsal(a):
Dobrý den. Pro vyjasnění. Vše není v jedné hale. Jsme si samozřejmě vědomi, že nelze spojovat vše do jedné haly. Nyní budou mimo halu na volné ploše králíci, drůbež.. a vše co není vhodné spojovat do jedné haly s ptactvem. Do budoucna budou jednotlivé druhy odděleny v samostatných prostorách.
Takže, v případě deště, králíci, drůbež a ostatní zmoknou-zlatý KM, HO, BV
lojza
napsal(a):
Takže, v případě deště, králíci, drůbež a ostatní zmoknou-zlatý KM, HO, BV
Dobrý den. Není nutné být na dešti, pokud někdo řekne, že prezentace bude na volné ploše. V Kroměříži někteří chovatelé jsou na volné ploše, ale v podstatě pod střechou. To samé lze zajistit v Brně. Uvědomme si možnosti areálu Veletrhů Brno!
Samostatné prostory míníte exoticke ptactvo v jedne hale a drubež a kralici v jine hale nebo nadělané koje neboli rozdělená hala na sekce ptactvo a další sekce zbytek a přepažene-rozdělené nějakým paravanem .V Kroměříži jsou prodejci na volné ploše ale pod střechou takže projdu celou burzu v suchu. Doufam že se vam vše dobře podaří a nebude s toho jen někdo chtít zbohatnout na vstupnem, parkovnem ktere nebude levné možna drahší než vstupné. Ať se daří.
pokorny
napsal(a):
To by ale nesměla začínat v 9 hodin!
Zdravím,
Tak se mě zdá, nebo mám aspoň takový pocit, že pokud burza exotického ptactva nazačíná nejlépe ve 4hod. ráno tak jsou Vaši ptáci neprodejní? Čím pozdější hodina tím menší předpoklad prodeje tak to chápu z Vašeho příspěvku
Jsou ale i tací chovatelé kteří se nebojí prodávat svoje odchovy klidně od 9hod i když už je na ptactvo dobře vidět.Doba kdy se chodilo s čelovkama na hlavě je snad minulost
Lidi, přátelé a chovatelé. Já jsem jenom rád a děkuji tímto pořadatelům za vznikající novou burzu. Pokud se to v Brně chytne a bude mít burza uroveň, čemuž věřím, již jenom kuli tomu že to bude v prostorách výstaviště, pojedu rád i těch 300 km. Měli bychom všichni tuto akci vítat a né hned kritizovat a napadat .
Už se tu několikrát probíralo kdy začínat a nezačínat burzu, ve Zwolle a ve Straubingu začíná burza také d 9 hodina nikomu to nevadí, Já sám patřím povahou mezi skřivany a brzké vstávání mi nedělá problém, ale připadne mi ujeté, když přijíždíme na burzu v Přerově na 6 hodinu a někteří se vrací už domů. Uvědomme si, že se možná rozšíří chovatelství o další mladé chovatele, kteří se přijdou na burzu podívat v doprovodu s rodiči a vyškemrají si nějakou andulku nebo zebřičku a třeba u toho zůstanou po celý život jako mnozí z nás. Tak nemručte už dopředu, když je první burza až zítra.
corvuscorax
napsal(a):
Už se tu několikrát probíralo kdy začínat a nezačínat burzu, ve Zwolle a ve Straubingu začíná burza také d 9 hodina nikomu to nevadí, Já sám patřím povahou mezi skřivany a brzké vstávání mi nedělá problém, ale připadne mi ujeté, když přijíždíme na burzu v Přerově na 6 hodinu a někteří se vrací už domů. Uvědomme si, že se možná rozšíří chovatelství o další mladé chovatele, kteří se přijdou na burzu podívat v doprovodu s rodiči a vyškemrají si nějakou andulku nebo zebřičku a třeba u toho zůstanou po celý život jako mnozí z nás. Tak nemručte už dopředu, když je první burza až zítra.
Je zítra Brno ? poveze někdo ? Rosele pestré přírodní letošní.
HL82
napsal(a):
Je zítra Brno ? poveze někdo ? Rosele pestré přírodní letošní.
Burza v Brně na BVV je, info třeba tady:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2511596/brno-burza-nedele-5-cervence-2015-na-vystavisti-9-00-13-00-hod-fauna-farma-trhy-brno/
Přemýšlím, jestli nevezmu na prodej letošní odchov křepelek čínských .
lojza
napsal(a):
Tak, jak to vypadalo, pořadatelé se nechválí jako minule, kolik bylo lidí atd.Děkuji za slušné odpovědi.
Bylo málo lidí, myslím, že to bylo zapříčiněno i velkým teplem. Jina hala super Asi 40 stupnů. Nicméně nic jsem neprodal, koupil jsem nějaké fiřeráky 5ks z nich jeden lutino a vše za 1000 jsem spokojen. V zimě to tam ovšem bude luxus a věřím, že když je to na hlavních tepnách Moravy a že se tu budou lidé sjíždět. Otázka která burza to odsere a bude upadat, nebo jestli Brno vydrží.
Čekal jsem, že to už bude větší akce. Už je to přece jen několikáté trhy a lidí stejně jako při prním zazájení. Snad se Brno ještě chytne. Výstaviště má na pořádání této akce super zázemí, jen ty lidi se nějak nehrnou. Zatím se to s burzou v Přerově či Hodoníně nedá ani zdaleka srovávat. Něco na prodej tu bylo, ale obsazena byla cca 1/3 polic. Později se kolem přepravek motal zhruba stejný počet prodávajících jako potenciálních kupců. Ostatní stánkaři hádám taky noc neutržili.
Hjub1307

XXX.XXX.133.74
honyk
napsal(a):
Čekal jsem, že to už bude větší akce. Už je to přece jen několikáté trhy a lidí stejně jako při prním zazájení. Snad se Brno ještě chytne. Výstaviště má na pořádání této akce super zázemí, jen ty lidi se nějak nehrnou. Zatím se to s burzou v Přerově či Hodoníně nedá ani zdaleka srovávat. Něco na prodej tu bylo, ale obsazena byla cca 1/3 polic. Později se kolem přepravek motal zhruba stejný počet prodávajících jako potenciálních kupců. Ostatní stánkaři hádám taky noc neutržili.
Musím bohužel souhlasit. Byla to celkem bída. Bral jsem s sebou více peněz a doufal, že nakoupím. Byl však velmi slabý výběr...
Přátelé. Nevím jak na jiných burzách ale byl jsem na posledních dvou burzách na Kladně a naprostá neúčast. Prázdné stoly a jen několik chovatelů jdoucích si dokoupit krmivo. Jsou prázdiny a to je obvykle velmi slabá účast i na jinak velmi navštěvovaných burzách. Výstaviště v Brně je hodně dobré místo na burzy. Samozřejmě záleží jen na nás jestli tam začneme jezdit s odchovy. Potom se burza chytne.