Mládě kakariki - poradte, problém s mládětem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2015 21:13
valekchov

XXX.XXX.142.185

Dobrý večer dnes se mi narodilo prvni mladě kakarika kolem sedmé raní...vše bylo v pohodě...když jsem přijel z práce ve tři odpoledne mládě bylo mrtvé a bylo vidět jako kdyby bylo uklované... nikdy jsem ještě neměl takový problém.Může to být tím že samička má mladé poprvé.? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti.? děkuji moc za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2015 21:50

Dobrý večer.Nikdo nemá žádnou skušenost ?.Já mám ten samej problém s Pyrurama.

7.5.2015 21:59
valekchov

XXX.XXX.142.185

Tady se řeší s prominutim kraviny které se daji v klidu dohledat na netu nebo v literature a kdyz prijde na chovatelskou radu či zkušenost je to bída...

7.5.2015 22:30
29bm

XXX.XXX.57.163

Loni jsem měl podobný problém samice zlikvidovala 4 mladé, myslel jsem si, že při druhém hnízdění to bude už ok, ale zlikvidovala i další, potom jsem pár rozhodil, samečka mám protože s jinou samičkou vyvádí mladé (dnes jsem je kroužkoval), samička pošla.Jsou to hormony a domnívám se, že se s tím moc udělat nedá, maximálně dát vajíčka pod nějaké chůvy. Já bych vyměnil samičku.

7.5.2015 22:31
machin

XXX.XXX.85.127

Jedna rada, má li samička mladé poprvé, je lepší ji nenarušovat hnízdění, mohla mladé jen zašlápnout, nerušte a vyčkej te, většinou mrtvé odšoupne do rohu budky a může být i na hnízdění ještě mladá, může za to třeba zvědavý samec atd...Dávejte vhodné krmivo, nerušte je a kontrolu proveďte po týdnu(oba rodiče musí být mimo budku).Mladému páru může klapnout třeba, až třetí hnízdění.Nespěcha, nerušit a počkat!

8.5.2015 07:16

Dobré ráno.Mě to první mládě vyhodili zhnízda a druhé sem po dvou dnech co se mělo vylíhnout
vubec nenašel.Druhej pár mě před vylíhnutím nedosedí, rozhrabe hnizdo i s vejci a už nesedí.
No nebude to sranda dát do kupy páru která bude odchovávat.
S pozdravem Bártik.

8.5.2015 07:22
valekchov

XXX.XXX.142.185

No a já mám ode dneška ještě jednu pěknou věc...korela mi snesla vejce v rohu klece..ale zatim sedi a vajicko je teplé...jelikož mam mála dvířka nedostanu tam budku abych ji mohla dat na zem...vlozil jsem tam košíček na ovoce s pylinami...tak snad se zadaří...

8.5.2015 07:42
simacek123

XXX.XXX.142.1

Jeden kakarik zadny kakarik, Kazdy kdo chce slozit dobre pary musí mit vice jedincu, ja jsem z dvaceti paru po letech slozil 9 a i tam se objevi problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík