Dobrý večer dnes se mi narodilo prvni mladě kakarika kolem sedmé raní...vše bylo v pohodě...když jsem přijel z práce ve tři odpoledne mládě bylo mrtvé a bylo vidět jako kdyby bylo uklované... nikdy jsem ještě neměl takový problém.Může to být tím že samička má mladé poprvé.? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti.? děkuji moc za radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer.Nikdo nemá žádnou skušenost ?.Já mám ten samej problém s Pyrurama.
Loni jsem měl podobný problém samice zlikvidovala 4 mladé, myslel jsem si, že při druhém hnízdění to bude už ok, ale zlikvidovala i další, potom jsem pár rozhodil, samečka mám protože s jinou samičkou vyvádí mladé (dnes jsem je kroužkoval), samička pošla.Jsou to hormony a domnívám se, že se s tím moc udělat nedá, maximálně dát vajíčka pod nějaké chůvy. Já bych vyměnil samičku.
Jedna rada, má li samička mladé poprvé, je lepší ji nenarušovat hnízdění, mohla mladé jen zašlápnout, nerušte a vyčkej te, většinou mrtvé odšoupne do rohu budky a může být i na hnízdění ještě mladá, může za to třeba zvědavý samec atd...Dávejte vhodné krmivo, nerušte je a kontrolu proveďte po týdnu(oba rodiče musí být mimo budku).Mladému páru může klapnout třeba, až třetí hnízdění.Nespěcha, nerušit a počkat!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobré ráno.Mě to první mládě vyhodili zhnízda a druhé sem po dvou dnech co se mělo vylíhnout
vubec nenašel.Druhej pár mě před vylíhnutím nedosedí, rozhrabe hnizdo i s vejci a už nesedí.
No nebude to sranda dát do kupy páru která bude odchovávat.
S pozdravem Bártik.