Martin-rosely
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat kdy cca poprvé začínají hnízdit rozely penant.
Mám je od podzimu minulého roku 2014.Už lezou do budky a neustále se krmí a dokonce tam měli i dvě vejce, ale ty po čase zlikvidovali.
Děkuji za odpověd.
Když jse potrebuji něco dozvědět napisu vice info, takhle je to na H...
Martin-rosely
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat kdy cca poprvé začínají hnízdit rozely penant.
Mám je od podzimu minulého roku 2014.Už lezou do budky a neustále se krmí a dokonce tam měli i dvě vejce, ale ty po čase zlikvidovali.
Děkuji za odpověd.
Penanti bez problemu odchovají uz v 1 roce ale je lepsi je nechat hnízdit od stari 2 let, mlade samicky snaseni vycerpava a bere jim s tela vapnik, pritom jsou ještě sami ve vyvinu...ja jsem jednou rocnimu paru zapomel zavrit boudu a najednou slysim z budky pipani a tam 4 mladata
Dobry den
bavil sem se s jedním chovatelem a on mi říkal ze pokud ty mé rozely penant jsou podzim 14, tak by mely zahnízdit ne teď na jaře, ale až později jakoby když hnízdí podruhé za rok, tak že nějak kolem cca červenec-srpna.
Chci se tedy zeptat i na více názorů od ostatních chovatelů, co na tom je pravdy.Já jsem jim budku zavřel a tak teď nevím jestli jí otevřít nebo až příští rok.
Děkuji za odpověď.
Martin.
Dobrý den,
prosím o potvrzení pohlaví.Modrý penant by měl být sameček a červený penant by měla být samička.Tak jestli je tomu tak.
Děkuji.
Dobrý den posílám jiné fotky a prosím o radu ohledně pohlaví.Bylo mi řečeno od chovatele že modrý je samec a červený samička, ale prosím ještě o jiné názory.Doufám že to půjde podle těch fotek poznat.
Děkuji.
Cau skus ich odfotit kludne i pojednom hlavne sa snaz fotit hlavu zboku cize z jednej strany zosikma to dost na fotkach skresluje
. inak pani ja som penantom dal budku maju do nej stali pristup a sadli mi az 2 rok zastavam nazor ze prirode netreba branit ani prikazovat nech sa rozhodne sama.
Martin-rosely
napsal(a):
Dobrý den posílám jiné fotky a prosím o radu ohledně pohlaví.Bylo mi řečeno od chovatele že modrý je samec a červený samička, ale prosím ještě o jiné názory.Doufám že to půjde podle těch fotek poznat.
Děkuji.
Ten modrej mi připadá na samce.
a zkuste ptáky pozorovat samec je komunikativnější(teda moji popískavají i na mě samice na mě prdí)a samci jsou schopni většinou vypískat a vydat daleko víc různorodých zvuků než samice ty mají omezenější pískací slovník ale nevím jestli je to tak u všech toto je pouze moje zkušenost.
helena.
napsal(a):
Ten modrej mi připadá na samce.
a zkuste ptáky pozorovat samec je komunikativnější(teda moji popískavají i na mě samice na mě prdí)a samci jsou schopni většinou vypískat a vydat daleko víc různorodých zvuků než samice ty mají omezenější pískací slovník ale nevím jestli je to tak u všech toto je pouze moje zkušenost.
Tak to mate pravdu ten modry by mel byt samec protoze je vetsi nez ta cervena samicka a hlavne vydava vice zvuku az nekdy pekne rve A chtel sem se jeste zeptat, jestli tu budku mam nechat zavrenou kdyz jsou nar. podzim 2014 nebo jim ji mam otevrit?
Dekuji za rady.