Kroužkování australských papoušků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2015 19:18
strejdapepin

XXX.XXX.129.130

Zdravím Vás chovatelé.
Chtěl bych se Vás zeptat jak řešíte kroužkování Australských papoušků? Loni jsem kroužkoval papoušky Horské a druhý den byli mrtvý. Letos jsem okroužkoval ten odchov a druhý den mrtvý. V současné době se mě líhnou papoušci Červenokřídlí a Princezky. Nerad bych přišel o odchov. Mám tedy problém jestli mám okroužkovat odchov dokud to půjde plnými kroužky, nebo je nechat být a okroužkovat je půlenými kroužky. A čekat co se bude dít. Máte někdo taky takový problém? Je mi jasné, že budoucí majitelé budou koukat třeba divně, že mají papoušci půlené nebo dělené kroužky. Ale řikám si, že je to taková jistota. Tak nevím. Děkuji Vám za Vaše názory. Radek.

18.5.2015 21:20
simacek123

XXX.XXX.142.1

strejdapepin napsal(a):
Zdravím Vás chovatelé.
Chtěl bych se Vás zeptat jak řešíte kroužkování Australských papoušků? Loni jsem kroužkoval papoušky Horské a druhý den byli mrtvý. Letos jsem okroužkoval ten odchov a druhý den mrtvý. V současné době se mě líhnou papoušci Červenokřídlí a Princezky. Nerad bych přišel o odchov. Mám tedy problém jestli mám okroužkovat odchov dokud to půjde plnými kroužky, nebo je nechat být a okroužkovat je půlenými kroužky. A čekat co se bude dít. Máte někdo taky takový problém? Je mi jasné, že budoucí majitelé budou koukat třeba divně, že mají papoušci půlené nebo dělené kroužky. Ale řikám si, že je to taková jistota. Tak nevím. Děkuji Vám za Vaše názory. Radek.

Pulene krouzky uz nejsou ono ale zalezi na kazdem, poradim jeden figl který se mi osvedcil:nasadil jsem krouzky a nohu mladete i s krouzkem jsem napatlal jejím trusem, udelal jsem kolem krouzku jakousi kulicku, zabralo to.

18.5.2015 22:40
speciallista

XXX.XXX.142.1

Někdy samice po okroužkování mláďata zabije.Stalo se mi to u pap.zpěvavých.Druhý den po okroužkování byla všechna ptáčata uklovaná.V takovém případě radši nekroužkuji.Lepší odchov bez kroužku něž žádný.Pak je člověku líto, že na ty ptáčata vůbec sahal.Trik s trusem neznám, za zkoušku to stojí.

19.5.2015 13:28
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Mě to dělávala samice penanta, že po nakroužkování zabila mladé.Kroužkoval jsem je kroužky, které jsem přepůlil hranou pilníku na nehty a začistil okraje. Nikomu kupujícímu to nevadilo, protože to nebyl švindl, kroužky byly stejné s rokem líhnutí.

19.5.2015 19:14
zoom

XXX.XXX.156.224

Možna zaleži i na barvě skuste jim dat zelene.

Přidejte reakci

Přidat smajlík