Astrildovití - druhy pro začátečníky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

xemix

22.5.2015 22:43
xemix

XXX.XXX.211.177

Zdravím, chtěl bych si pořídit nějakého ptáčka, nikdy před tím jsem žádný cizokrajný druh a ani papoušky neměl, chovám jen holuby. Uvažoval jsem do budoucna a papušek se dožívá okolo 20-ti let a navíc řve a co já vím co bud dělat a kde budu za 20 let. Tak uvažuji nad astrildy. Vím, že jich je hodně druhů tak bych chtěl poradit, které druhy jsou pro mě = začátečníky, kteří ptačka nikdy neměli? V knihkupetství jsem viděl knihu Astrildovití ptáci, je dobrá?

Děkuji.

23.5.2015 08:27
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Dobrý deň,
kniha Astrildovití ptáci (Pavel Pavlovec, Michal Vít) je posledná publikácia, ktorá vyšla v češtine a v nej sa uvádza pri jednotlivých druhoch či sú vhodné pre začiatočníkov alebo pokročilých. Pri výbere druhu sú dôležité podmienky v ktorých ich budete chovať a ktoré im môžete poskytnúť. Domestikované druhy sú vhodné pre začiatočníkov.

24.5.2015 22:02
Prook

XXX.XXX.211.213

Dobrý den, mám stejný dotaz jako xemix. Knihu i astrildovitých si kupovat nebudu, ale chci se zeptat. Jaké druhy jsou vhodné pro začátečníky? Já znám jen zebřičky, chůvičky a rýžovníky. Díval jsem se, že jich je okolo 130 druhů. Napište mi prosím, nějaký výpis druhů pro začátečníky.
Děkuji smajlík

24.5.2015 23:36
ayman

XXX.XXX.163.87

Stříbrozobka zpěvná, pásovník dlouhoocasý, astrild rákosní, astrild bělolící.

25.5.2015 17:49
eli22

XXX.XXX.181.33

Já jsem začínala s astrildem rákosním. Přes léto venku ve voliéře, ale v zimě musí být uvnitř, já je mám v bednovce od října do května při cca 15 stupních. Jako začátečník jsem měla dva odchovy, oba ve voliéře venku. Teď jsem přidala kanárky, a ty jsou taky boží.

25.5.2015 21:46
Prook

XXX.XXX.211.178

Děkuji za reakce. Díval jsem se a líbí se mi chůvička japonská. Měl bych jednu otázku ohledně jejího chovu: Četl jsem, že chůvičky potřebují hnízdo kvůli spaní. A jak jim teda zamezit další snůšky? Já bych jim to hnízdo vzal ať to nemají kam snášet, nechal bych je tak 2-3x ročně zasednout a konec. Jak se to teda dělá? Nechá se jim tam hnízdo na spaní a nějak se jim zatrhnou snůšky? Nebo se jim prostě vytáhne hnízdo? A kde potom budou spát?

25.5.2015 22:34
ayman

XXX.XXX.115.80

To jsem taky někde četl, ale je to blbost, spí normálně na bidýlku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík