Dobrý den, mám dotaz - moje neoféma tyrkysová neustále snáší vajíčka, už celkem 10 ks, zasednout nemá v plánu, vždy dva dny je venku pak den vevnitř v budce a přibude vejce..Už jim radši nedávám ani lísteček zeleného, jen suché a voda...Dvě vajíčka jsem podložil jiné a oplozené jsou - po prosvícení klasický pavouček atd..
Nevím čím to je, je roční. Jsou venku.
Máte s tím zkušenosti, možná se vám to stalo i u jiné austrálie, kdyžtak napište nějaké postřehy.
Plus osobně si myslím, že jde o dvě série (dvě snůšky), když měla asi 4 vejce, tak 5,6 dní žádné nepřibylo..Je to možné takto zasebou?
Ted jsem tam nechal 3 vajíčka.
dík moc
Dobromysl Oregano.
dobromysl.oregano
napsal(a):
Tak jsem včera odebral ostatní vajíčka. Už přestala snášet. Zkusím jí nějakou dobu "nekrmit" a po nějaké době zkusím podávat zase zelené a občas míchanici a uvidím jestli letos ještě normálně zahnízdí..
Kdyby měl někdo postřehy z podobné situace, sem s nimi.. :).
, Pravděpodobně to bude duchem doby...,
Akú múdrosť som napísal ?
Nič z mojej hlavy, iba som skopíroval Vašu odpoved v inom vlákne.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/2957531/neuspesny-chov#a2957564.
opal88
napsal(a):
, Pravděpodobně to bude duchem doby...,
Akú múdrosť som napísal ?
Nič z mojej hlavy, iba som skopíroval Vašu odpoved v inom vlákne.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/2957531/neuspesny-chov#a2957564.
To je sic pravda, ale já se snažil o dvě věci...
zaprvé posunout to téma vpřed...(samotného mě to zajímá)
a zadruhé být vtipný, či se o to pokusit, zvláš´t když je to od nicka zeitgeist -což je "duch doby"...ale to už je vysvětlení toho vtipu, o který jsem se pokoušel a tzn, že je to tím pádem totálně odvtipněné...takže asi tak...
jinak k tomuto tématu.-...nanesla 10 vajec, a nenasedla. zkontroloval jsem jí a byla uplně hubená - myslím tím na prsou a tak...tak jí mam ted doma a snažim se s tim něco delat...dávám benzoanj sodný 3 g / litr a velmi se lepší...čili megabakterie...ale proč nesedla a jen snášela-to se nikdo nepodělil o zkušenost, to je pravda...asi tak...