adelahyskova

XXX.XXX.59.223
Potrebuju pomoct škubesi peřy a nwm co mám ztím dělat jsem první chovatelka papouška takže začatečník dávam mu všechno co potřebuje kdiš mu dávam bil večne ve volieře ale to sem dostala od známych z duvodu že se stěhovaly dávam mu ovoce pouštím ho z klece doma abi me neuletěl papoušek se jmenuje Alexandr maly a kdiš lita pobaraku v pokoji ume tak večne vidáva křiklavé zvuky a bojí se me jmenuje se Rozárka jeto samice má pul roku a už nwm co pak mám dělat potřebuju poradit.
Mám dojem že přestane mluvit uplne víc si bude povidat ze samcem než z člověkem voto jde.
adelahyskova
napsal(a):
Potrebuju pomoct škubesi peřy a nwm co mám ztím dělat jsem první chovatelka papouška takže začatečník dávam mu všechno co potřebuje kdiš mu dávam bil večne ve volieře ale to sem dostala od známych z duvodu že se stěhovaly dávam mu ovoce pouštím ho z klece doma abi me neuletěl papoušek se jmenuje Alexandr maly a kdiš lita pobaraku v pokoji ume tak večne vidáva křiklavé zvuky a bojí se me jmenuje se Rozárka jeto samice má pul roku a už nwm co pak mám dělat potřebuju poradit.
Nauc se psat, a porid mu Bohouska.
JÁ SEM SE NEPTALA na psaní ptala jsem se na papouška a přestante me tu dirigovat ohle psáni jetli se vám to nelibi tak sem nepište já nejsem natohle zvědava jen se zajimam o tehle druh a kdýš jeto potřeba zjistit oněm víc
adelka00123456
napsal(a):
JÁ SEM SE NEPTALA na psaní ptala jsem se na papouška a přestante me tu dirigovat ohle psáni jetli se vám to nelibi tak sem nepište já nejsem natohle zvědava jen se zajimam o tehle druh a kdýš jeto potřeba zjistit oněm víc
Ahoj, bud v klidu...pan simacek123 rejpe do vseho a do vsech a ke vetsine tematum nema odpoved k tematu ale jen aby napsal nakou poucku nebo neco strasne chytreho..takze v pohode
Dobrý den, jak moc se škube, má holá místa?Bylo by dobré dát lepší foto, případně detail toho postiženého místa.Pro škubání může mít více důvodů, od roztočů počínaje až po psychické problémy.
S pozdravem Jarda
PS:To, že někdo neumí pravopis neznamená, že je automaticky vyloučen z diskuze.Hodně z vás bylo kritiky, ale na otázku jste se ani nepokusili odpovědět.
Adamajko
Tady nejde o kritiku pravopisu, ale o celý obsah prosby. Vám se to zdá věrohodné? Mě to připadá jak opravdu provokace.
Jak víte já jsem jen začátečník s jednou korelkou a proto tady hodně čtu kdo co, jak, proč a tím se učím vyhýbat se problémům proto já nemohu poradit jen studuji kdo co poradí.
Dája.
No věčne kdiš mu dám najest tak se kolem sebe motá škube si peři a snažim se muto nak omezit no ale už nwm jak koupila jsem mu proty čmelyky na peři ztoho je zlikvidovaný no mezitim se roztancuje a pod krkem si ho škube na brichu na zádech na ocasu mám dojem že přijde o peřý uplně a jinak dekuju že ste my pomohl :)
adelka00123456
napsal(a):
No věčne kdiš mu dám najest tak se kolem sebe motá škube si peři a snažim se muto nak omezit no ale už nwm jak koupila jsem mu proty čmelyky na peři ztoho je zlikvidovaný no mezitim se roztancuje a pod krkem si ho škube na brichu na zádech na ocasu mám dojem že přijde o peřý uplně a jinak dekuju že ste my pomohl :)
Dobrý večer, tak jak to vidím já, bylo by lepší zajít k veterináři, protože podle popisu problému to nejspíš vypadá na nějaké kožní onemocnění, nebo na nějaké parazity.Ale je to jenom můj názor, proto by bylo nejlepší zajít za odborníkem.
S pozdravem Jarda.
adelka00123456
napsal(a):
Když takto reagujete, není k tomu co dodat. Jestli jste dítě, tak další můj text nečtěte, jestli jste plnoletá, přemýšlejte nad ním.
Proč se vůbec ptáte? Svou reakcí si zavíráte dveře k solidním odpovědím. Nenapadlo Vás se alespoň omluvit ? Po Vaší reakci už dobrou radu asi nedostanete.
O škubání toho je napsáno mnoho, ale jestli jste na tom se čtením jako se psaním, tak těžko něco zjistíte. Jeden to zde napsal, že příčiny jsou různé, jeho radu si znovu přečtěte. Řešení škubání je složité a není pro zbrklého člověka.
Mám obavu, že Vy problém i při sebelepší radě nevyřešíte. Musíte začít u sebe a i u papouška to pak snad půjde.
Dája6
napsal(a):
Adamajko
Tady nejde o kritiku pravopisu, ale o celý obsah prosby. Vám se to zdá věrohodné? Mě to připadá jak opravdu provokace.
Jak víte já jsem jen začátečník s jednou korelkou a proto tady hodně čtu kdo co, jak, proč a tím se učím vyhýbat se problémům proto já nemohu poradit jen studuji kdo co poradí.
Dája.
Na Vaši smířlivou slušnou reakci odpovídám, že se nedomnívám, že jde o provokaci, ale o všeobecný tristní jev anonymní počítačové generace. Kdyby pod každým příspěvkem byla zjistitelná identita autora, mnozí by diskutovat přestali, bylo by jim hamba. Úroveň vzdělání českých dětí v posledních letech klesá, jsou na to srovnávací materiály. Tazatelka adelahyskova je toho dokladem.
Moudivláček.
Dobrý den pane,
ano máte pravdu. Mě nevytáčí ani tak to pokud někdo neumí správně psát česky, ani já to na 100% neumím, ale slušné psaní a chováni se dá naučit a to si človíček nese celí život v sobě. Pokud postrádá základy slušnosti tak ano to mě opravdu vytáčí a nepomůže ani to, že je to třeba cizinec nebo duševně postiženy, každý v sobě neseme slušnost a každý ji musí umět použít pokud to dokáže a rodina mu v tom je nápomocna tak i společnost.
Uf zase mimo téma předem se omlouvám, ale napsat jsem to musela.
Dája.