Čínské křepelky – chování kouhoutka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2015 14:52
helena.

XXX.XXX.66.189

Dobrý den jedna moje křepelka se chová dost podivně mám společně tři samice a jedna(stříbrná)veme do zobáčku hmyz a nechá si ho od těch dvou vzít(nemá snahu ho žrát)když už ani jedna z těch dvou nechce teprve pak ten hmyz sežere a taky u toho dost zvláštně pípá.Připomíná mi to chování kohouta nevíte někdo proč to může dělat podle zbarvení by to měla být samice.

4.6.2015 21:22
eli22

XXX.XXX.181.33

helena. napsal(a):
Dobrý den jedna moje křepelka se chová dost podivně mám společně tři samice a jedna(stříbrná)veme do zobáčku hmyz a nechá si ho od těch dvou vzít(nemá snahu ho žrát)když už ani jedna z těch dvou nechce teprve pak ten hmyz sežere a taky u toho dost zvláštně pípá.Připomíná mi to chování kohouta nevíte někdo proč to může dělat podle zbarvení by to měla být samice.

Takto se opravdu chovají kohoutci. Zkuste dát fotku. U stříbrných lze ovšem pohlaví rozeznat docela dobře. Mimochodem, dělá vám to jinak dobrotu, chovat 3 samice pohromadě? Odchovávají? Já je chovám pouze v páru.

5.6.2015 07:31
helena.

XXX.XXX.66.189

No zatím mám pouze samice samečka jsem měla už dohodnutýho od chovatele a tři dny před vyzvednutím se u chovatele něčeho lekl naletěl do stěny voliéry a bylo po něm tak musím počkat než se vylíhne jinej nebo najít někoho jiného s kohoutkem navíc.

5.6.2015 08:59
eli22

XXX.XXX.181.96

Aha, no to byste pak mohla mít problém při hnízdění, samičky by se mohly rušit, křepelky se běžně chovají v párech. Pokud ovšem nemáte dost velkou voliéru a sdostatkem úkrytů. Jinak kdybyste byla někde poblíž Písku, mám teď na prodej krásného samečka, bude mu 7 týdnů

5.6.2015 12:52
helena.

XXX.XXX.66.189

Moc děkuji za nabídku ale žiju 7 km za Kašperskýma horama a vlastní auto nemám.Voliéru mám snad dostačující 5m a něco délka 2 a půl m hloubka a 2 výška je tam akorát pár penantů(díky bohu neagresivních)jeden korelák a pár holubů.Brzo je tam dám akorát musim ucpat všechny škvíry.

5.6.2015 16:51
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Křepelky jsou monogamní slečno nebo paní a můžete být ráda, že máte slepičky.Ty jsou na jaře vzácné, přebývají spíše kohouti.

5.6.2015 17:40
eli22

XXX.XXX.181.33

corvuscorax napsal(a):
Křepelky jsou monogamní slečno nebo paní a můžete být ráda, že máte slepičky.Ty jsou na jaře vzácné, přebývají spíše kohouti.

Pravda, pravda.Ale je otázkou, zda paní skutečně má jen samičky, protože popisované chování ukazuje spíš na samečka.

6.6.2015 09:28
helena.

XXX.XXX.66.189

Dneska se pokusím vložit foto když mi zbyde čas ale měly be to být všechno holky ani jedna nemá bílou kresbu na hlavě a za den se mi oběvila v koutku klícky kde zatím jsou tři vajíčka.
Pokud seženu kohoutka asi ho nechám aby si vybral podle sebe a zbylé dvě samice dám stranou pokud bude agresivní na sedící samičku dám ho k těm dvoum samičkám.Nevíte někdo jak to vypadá když se spárují?

6.6.2015 10:32
eli22

XXX.XXX.181.96

helena. napsal(a):
Dneska se pokusím vložit foto když mi zbyde čas ale měly be to být všechno holky ani jedna nemá bílou kresbu na hlavě a za den se mi oběvila v koutku klícky kde zatím jsou tři vajíčka.
Pokud seženu kohoutka asi ho nechám aby si vybral podle sebe a zbylé dvě samice dám stranou pokud bude agresivní na sedící samičku dám ho k těm dvoum samičkám.Nevíte někdo jak to vypadá když se spárují?

Jak to myslíte, bílou kresbu na hlavě? na hlavě nic nemají. Páření probíhá normálně.

6.6.2015 11:02
helena.

XXX.XXX.66.189

Všude jsem četla a na obrázcích viděla kohoutky s takovou bílou kresbou pod zobákem předtím jsem to napsala špatně a ani jedna křepelka co mám takovou kresbu nemá.

6.6.2015 13:38
eli22

XXX.XXX.181.96

helena. napsal(a):
Všude jsem četla a na obrázcích viděla kohoutky s takovou bílou kresbou pod zobákem předtím jsem to napsala špatně a ani jedna křepelka co mám takovou kresbu nemá.

Pod krkem to jo, to je u stříbrných správně. U některých mutací to pak není tak zřejmé, ale u stříbrných by to měl ukazatel být. Ještě koukněte, jestli nemají hnědé pod ocáskem, vzadu zespoda. Samci to hnědé mají.

10.6.2015 09:33
helena.

XXX.XXX.66.189

Krepelku jsem chytla a nic hnedeho tam neni omlouvam se ya hacky a carky mam pokazenou klavesnici.

10.6.2015 17:28
eli22

XXX.XXX.181.33

helena. napsal(a):
Krepelku jsem chytla a nic hnedeho tam neni omlouvam se ya hacky a carky mam pokazenou klavesnici.

V tom případě to samičky jsou.Pokud se teda jedna chová tak jak se chová, jak píšete, tak potom to lze vysvětlit jen tím, že třeba více uznává ty druhé a chce se jim zavděčit

12.6.2015 21:24
honyk

XXX.XXX.39.19

eli22 napsal(a):
V tom případě to samičky jsou.Pokud se teda jedna chová tak jak se chová, jak píšete, tak potom to lze vysvětlit jen tím, že třeba více uznává ty druhé a chce se jim zavděčit

To divné chování (nabízení potravy) se projevuje když kohoutek i slepička krmí svá kuřátka. Před hnízděním někdy nabízí sousta kohoutek slepičce. Pokud to dělá slepička, ukazuje to, že by chtěla kuřátka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík