Dobrý den jedna moje křepelka se chová dost podivně mám společně tři samice a jedna(stříbrná)veme do zobáčku hmyz a nechá si ho od těch dvou vzít(nemá snahu ho žrát)když už ani jedna z těch dvou nechce teprve pak ten hmyz sežere a taky u toho dost zvláštně pípá.Připomíná mi to chování kohouta nevíte někdo proč to může dělat podle zbarvení by to měla být samice.
helena.
napsal(a):
Dobrý den jedna moje křepelka se chová dost podivně mám společně tři samice a jedna(stříbrná)veme do zobáčku hmyz a nechá si ho od těch dvou vzít(nemá snahu ho žrát)když už ani jedna z těch dvou nechce teprve pak ten hmyz sežere a taky u toho dost zvláštně pípá.Připomíná mi to chování kohouta nevíte někdo proč to může dělat podle zbarvení by to měla být samice.
Takto se opravdu chovají kohoutci. Zkuste dát fotku. U stříbrných lze ovšem pohlaví rozeznat docela dobře. Mimochodem, dělá vám to jinak dobrotu, chovat 3 samice pohromadě? Odchovávají? Já je chovám pouze v páru.
Křepelky jsou monogamní slečno nebo paní a můžete být ráda, že máte slepičky.Ty jsou na jaře vzácné, přebývají spíše kohouti.
Dneska se pokusím vložit foto když mi zbyde čas ale měly be to být všechno holky ani jedna nemá bílou kresbu na hlavě a za den se mi oběvila v koutku klícky kde zatím jsou tři vajíčka.
Pokud seženu kohoutka asi ho nechám aby si vybral podle sebe a zbylé dvě samice dám stranou pokud bude agresivní na sedící samičku dám ho k těm dvoum samičkám.Nevíte někdo jak to vypadá když se spárují?
helena.
napsal(a):
Dneska se pokusím vložit foto když mi zbyde čas ale měly be to být všechno holky ani jedna nemá bílou kresbu na hlavě a za den se mi oběvila v koutku klícky kde zatím jsou tři vajíčka.
Pokud seženu kohoutka asi ho nechám aby si vybral podle sebe a zbylé dvě samice dám stranou pokud bude agresivní na sedící samičku dám ho k těm dvoum samičkám.Nevíte někdo jak to vypadá když se spárují?
Jak to myslíte, bílou kresbu na hlavě? na hlavě nic nemají. Páření probíhá normálně.
helena.
napsal(a):
Všude jsem četla a na obrázcích viděla kohoutky s takovou bílou kresbou pod zobákem předtím jsem to napsala špatně a ani jedna křepelka co mám takovou kresbu nemá.
Pod krkem to jo, to je u stříbrných správně. U některých mutací to pak není tak zřejmé, ale u stříbrných by to měl ukazatel být. Ještě koukněte, jestli nemají hnědé pod ocáskem, vzadu zespoda. Samci to hnědé mají.
helena.
napsal(a):
Krepelku jsem chytla a nic hnedeho tam neni omlouvam se ya hacky a carky mam pokazenou klavesnici.
V tom případě to samičky jsou.Pokud se teda jedna chová tak jak se chová, jak píšete, tak potom to lze vysvětlit jen tím, že třeba více uznává ty druhé a chce se jim zavděčit
eli22
napsal(a):
V tom případě to samičky jsou.Pokud se teda jedna chová tak jak se chová, jak píšete, tak potom to lze vysvětlit jen tím, že třeba více uznává ty druhé a chce se jim zavděčit
To divné chování (nabízení potravy) se projevuje když kohoutek i slepička krmí svá kuřátka. Před hnízděním někdy nabízí sousta kohoutek slepičce. Pokud to dělá slepička, ukazuje to, že by chtěla kuřátka.