janekk
napsal(a):
Dobry den otvíráte nebo odkrýváte budky mladým když jsou horka?
Zalezi na chovanem druhu, u vzácných a drahych papousku bych to asi neriskl, vcera jsem sundal strisky bez obav u mladat která jsou uz castecne operena, jedna se o kakariki, andule a agose.Delam to uz nejake roky a uhyn zadny.
simacek123
napsal(a):
Zalezi na chovanem druhu, u vzácných a drahych papousku bych to asi neriskl, vcera jsem sundal strisky bez obav u mladat která jsou uz castecne operena, jedna se o kakariki, andule a agose.Delam to uz nejake roky a uhyn zadny.
Děkuji za odpověd právě aby se nepřehřáli tak jsem jim to sundal ale na noc zas nasazuju.
corvuscorax
napsal(a):
Jak vás taková myšlenka vůbec napadla? myslíte, že v přírodě mají ptáci v dutinách kmenů klimatizaci?
Zdravím, myslím, že tento příspěvek se vám skutečně "podařil". Ale když už jsme u těch přírodních dutin, tak ony jsou skutečně jakousi klimatizační jednotkou. Potom je nutné si uvědomit, že v přírodě výsledek hnízdění rodičovského páru závísí na správné volbě podmínek. Zdaleka ne každé hnízdění bývá úspěšné.
Pro zadavatele. Záleží na teplotě. Mám dlouhodobě ověřeno, že do teploty 35 st. problémy nejsou. Když se mi v zařízení začala šplhat teplota k této hranici, choval jsem ptáky v půdních prostorách, sice pod izolovanou, nicméně pod rozpálenou střechou, mobilizoval jsem své schopnosti, aby mi teplota tuto hranici nepřesáhla.
Jestliže vám teplota v hnízdním prostoru půjde nahoru, otevření víka budky asi moc nepomůže. Na to se musí pamatovat už při stavbě voliér. Že lze ptáky v budce "uvařit", je nabíledni. Pamatuji se na vyprávění jednoho chvatele z jihu Moravy, jak takto "uvařil" hnízdo ambonů v zařízení, které se podobalo skleníku. Mrzelo ho to. Cena jednoho ptáka přesahovala tehdy roční plat a navíc by to byl patrně první odchov u nás.
janekk
napsal(a):
Dobry den otvíráte nebo odkrýváte budky mladým když jsou horka?
Ano já to řeším pootevřením kontrolního otvoru, trochu čerstvého vzduchu udělá ptáčatům dobře.Pouze se ujistím že jsou i po otevření krmena.Takto to při vedrech dělám již několik sezon a žádný problém.
ivik3
napsal(a):
Ano já to řeším pootevřením kontrolního otvoru, trochu čerstvého vzduchu udělá ptáčatům dobře.Pouze se ujistím že jsou i po otevření krmena.Takto to při vedrech dělám již několik sezon a žádný problém.
Tak to su rád že nejsem sám děkuji za příspěvky a at se daří a roste to bez uhynů krásný den všem.