Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2015 05:38
janekk

XXX.XXX.34.132

Dobry den otvíráte nebo odkrýváte budky mladým když jsou horka?

6.6.2015 08:48
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Jak vás taková myšlenka vůbec napadla? myslíte, že v přírodě mají ptáci v dutinách kmenů klimatizaci?

6.6.2015 09:10
janekk

XXX.XXX.37.127

corvuscorax napsal(a):
Jak vás taková myšlenka vůbec napadla? myslíte, že v přírodě mají ptáci v dutinách kmenů klimatizaci?

Ta myšlenka mě napadla protože asi mám budky ve voliérách a né vlese na stromě.Nechápu proč všechno přirovnávat k volně žijícím papouškům.

6.6.2015 09:24
bubanek

XXX.XXX.191.18

V prirode maj papousci budky v dutinach stromu a casto ve stinu. Tudiz tam nemaji takove horko. Nicmene vika budek nesundavam. Resim to tak, ze kropim voliery a jejich okoli vodou.

6.6.2015 12:43
simacek123

XXX.XXX.142.1

janekk napsal(a):

Zalezi na chovanem druhu, u vzácných a drahych papousku bych to asi neriskl, vcera jsem sundal strisky bez obav u mladat která jsou uz castecne operena, jedna se o kakariki, andule a agose.Delam to uz nejake roky a uhyn zadny.

6.6.2015 13:09
janekk

XXX.XXX.41.153

simacek123 napsal(a):
Zalezi na chovanem druhu, u vzácných a drahych papousku bych to asi neriskl, vcera jsem sundal strisky bez obav u mladat která jsou uz castecne operena, jedna se o kakariki, andule a agose.Delam to uz nejake roky a uhyn zadny.

Děkuji za odpověd právě aby se nepřehřáli tak jsem jim to sundal ale na noc zas nasazuju.

6.6.2015 16:01
simacek123

XXX.XXX.142.1

janekk napsal(a):
Děkuji za odpověd právě aby se nepřehřáli tak jsem jim to sundal ale na noc zas nasazuju.

I tak to lze resit, prijemny den at se dari.

6.6.2015 19:12
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Nesmíte se hned urážet, ale snad je lepší zastínit voliéru a občas postříkat vodou půdu pod budkami, než otevírat budky. Myslím, že si brát příklad z přírody je lepší než si dělat co sám uznám za vhodné a pak se ptát co s tím. Všechny hnízdní stromy nejsou ve stínu to si buďte jistý.

7.6.2015 12:27
saroun

XXX.XXX.89.202

corvuscorax napsal(a):

Zdravím, myslím, že tento příspěvek se vám skutečně "podařil". Ale když už jsme u těch přírodních dutin, tak ony jsou skutečně jakousi klimatizační jednotkou. Potom je nutné si uvědomit, že v přírodě výsledek hnízdění rodičovského páru závísí na správné volbě podmínek. Zdaleka ne každé hnízdění bývá úspěšné.
Pro zadavatele. Záleží na teplotě. Mám dlouhodobě ověřeno, že do teploty 35 st. problémy nejsou. Když se mi v zařízení začala šplhat teplota k této hranici, choval jsem ptáky v půdních prostorách, sice pod izolovanou, nicméně pod rozpálenou střechou, mobilizoval jsem své schopnosti, aby mi teplota tuto hranici nepřesáhla.
Jestliže vám teplota v hnízdním prostoru půjde nahoru, otevření víka budky asi moc nepomůže. Na to se musí pamatovat už při stavbě voliér. Že lze ptáky v budce "uvařit", je nabíledni. Pamatuji se na vyprávění jednoho chvatele z jihu Moravy, jak takto "uvařil" hnízdo ambonů v zařízení, které se podobalo skleníku. Mrzelo ho to. Cena jednoho ptáka přesahovala tehdy roční plat a navíc by to byl patrně první odchov u nás.

7.6.2015 16:30
ivik3

XXX.XXX.132.186

janekk napsal(a):

Ano já to řeším pootevřením kontrolního otvoru, trochu čerstvého vzduchu udělá ptáčatům dobře.Pouze se ujistím že jsou i po otevření krmena.Takto to při vedrech dělám již několik sezon a žádný problém.

7.6.2015 16:42
janekk

XXX.XXX.32.225

ivik3 napsal(a):
Ano já to řeším pootevřením kontrolního otvoru, trochu čerstvého vzduchu udělá ptáčatům dobře.Pouze se ujistím že jsou i po otevření krmena.Takto to při vedrech dělám již několik sezon a žádný problém.

Tak to su rád že nejsem sám děkuji za příspěvky a at se daří a roste to bez uhynů krásný den všem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík