Máme takto poloochočená dvě mláďata, pohlaví zatím nevím. Ale samec ani samice se nijak zvlášť nebojí, přestože jsou kupovaní jako dospělí. Občas si na nás i sednou.
Jako malá jsem měla kanárka, normálně koupeného ze zverimexu, pouštěla jsem ho po pokoji a po několika letech se najednou přestal bát, pral se s mou rukou a nakonec se nechal na prstě nosit. Nejdřív se chtěl vždy poprat, to ho hrozně bavilo a pak nastoupil :) Vůbec nemají rádi hlazení, nejsou jako papoušci, vzájemně se nečistí ani nemazlí, možná jste si to pokazila tím hlazením. Dokrmovaný zvonohlík se klidně nechal nosit na prstě i samostatný, myslím, že to nebude krotší než kanár. Nyní sice naši kanáři nejdou na ruku, ale rozhodně se nebojí a bez problémů hopkají kolem nohou i po posteli, na které leží syn. Jsou nesmírně zvědaví a učenliví.
My jsme měli taky kanáry koupené z obchodu, naučili se volnému proletu po bytě, vraceli se do klece, seděli na počítači a sledovali jak píšu.Určitě si zvyknout.Ten dokrmovaný, jak měl hlad, vysoukal se ze šuplíku kde jsem ho měla v provizorním hnízdě, rozkročil se, začal pískat a dožadoval se krmení.Sám mi vlezl do dlaně a otíral si hlavu o palec, já ho nehladila sama od sebe.Jak měl ale nacpané volátko, úplně otočil.Rychle se vrátil do šuplíku, zalezl do krabičky, vtiskl se do rohu, přitiskl křídla k sobě a ani se nehnul.Když vyrostl a přijímal potravu sám, dala jsem ho do klece a choval se, jak když ho nikdy nikdo nedokrmoval.Odchovala jsem takto drozda, ten za mnou lítal po bytě, seděl na rameni.Je mi jasné, že kanár není papoušek, papoušky jsme měli a mám, ale přece jenom jsem si myslela, že po dokrmování od vylíhnutí se bude chovat jinak.
Mirkama
napsal(a):
My jsme měli taky kanáry koupené z obchodu, naučili se volnému proletu po bytě, vraceli se do klece, seděli na počítači a sledovali jak píšu.Určitě si zvyknout.Ten dokrmovaný, jak měl hlad, vysoukal se ze šuplíku kde jsem ho měla v provizorním hnízdě, rozkročil se, začal pískat a dožadoval se krmení.Sám mi vlezl do dlaně a otíral si hlavu o palec, já ho nehladila sama od sebe.Jak měl ale nacpané volátko, úplně otočil.Rychle se vrátil do šuplíku, zalezl do krabičky, vtiskl se do rohu, přitiskl křídla k sobě a ani se nehnul.Když vyrostl a přijímal potravu sám, dala jsem ho do klece a choval se, jak když ho nikdy nikdo nedokrmoval.Odchovala jsem takto drozda, ten za mnou lítal po bytě, seděl na rameni.Je mi jasné, že kanár není papoušek, papoušky jsme měli a mám, ale přece jenom jsem si myslela, že po dokrmování od vylíhnutí se bude chovat jinak.
Vidím, že jste stejný blázen jako já :) také jsem dokrmovala drozdy. Je to zvláštní, že se dokrmený kanárek začal bát, ale možná je to o individuální povaze. Ten zvonohlík také nešel na prst vždy, jen občas a muselo se na něj pomalu, rozhodně za námi nelétal.