Kanár odchovaný z ruky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2015 19:51
oleander

XXX.XXX.117.8

Neví někdo o někom kdo by byl ochoten při odchovu mláďat kanárů přivyknout ho na lidskou ruku? S už dospělýma je ochočení nejisté, takto by to bylo snad více méně na jistotu...

6.6.2015 23:01
marketag

XXX.XXX.21.208

Máme takto poloochočená dvě mláďata, pohlaví zatím nevím. Ale samec ani samice se nijak zvlášť nebojí, přestože jsou kupovaní jako dospělí. Občas si na nás i sednou.

7.6.2015 11:17
oleander

XXX.XXX.117.8

marketag napsal(a):
Máme takto poloochočená dvě mláďata, pohlaví zatím nevím. Ale samec ani samice se nijak zvlášť nebojí, přestože jsou kupovaní jako dospělí. Občas si na nás i sednou.

A máte v úmyslu jedno mláďátko prodat? A odkud prosím eventuelně jste?

Děkuji.

7.6.2015 11:52
marketag

XXX.XXX.21.208

oleander napsal(a):
A máte v úmyslu jedno mláďátko prodat? A odkud prosím eventuelně jste?

Děkuji.

Časem určitě ano. Jsme z Děčína.

7.6.2015 12:36
oleander

XXX.XXX.117.8

marketag napsal(a):
Časem určitě ano. Jsme z Děčína.

Škoda, je to daleko, navíc jsme bez auta...

7.6.2015 14:53
marketag

XXX.XXX.21.208

Odkud jste vy?

7.6.2015 15:31
oleander

XXX.XXX.117.8

marketag napsal(a):
Odkud jste vy?

Z Prahy.

7.6.2015 16:59
marketag

XXX.XXX.21.208

oleander napsal(a):
Z Prahy.

To není tak daleko.) Ale tam jistě seženete. Kdyby ne, můžete mi poslat email na marketagres@seznam.cz, kdybychom někdy jeli do Prahy, ozvu se vám.

13.6.2015 20:39
Mirkama

XXX.XXX.166.8

Dokrmovala jsem kanára od prvého dne od vylíhnutí.Dokud jsem dokrmovala, ruky se nebál, nechal se hladit.Když začal přijímat potravu sám, tak se ruky bál, vůbec nebylo znát že byl dokrmovaný.Zůstal divoký.

13.6.2015 21:20
marketag

XXX.XXX.21.208

Jako malá jsem měla kanárka, normálně koupeného ze zverimexu, pouštěla jsem ho po pokoji a po několika letech se najednou přestal bát, pral se s mou rukou a nakonec se nechal na prstě nosit. Nejdřív se chtěl vždy poprat, to ho hrozně bavilo a pak nastoupil :) Vůbec nemají rádi hlazení, nejsou jako papoušci, vzájemně se nečistí ani nemazlí, možná jste si to pokazila tím hlazením. Dokrmovaný zvonohlík se klidně nechal nosit na prstě i samostatný, myslím, že to nebude krotší než kanár. Nyní sice naši kanáři nejdou na ruku, ale rozhodně se nebojí a bez problémů hopkají kolem nohou i po posteli, na které leží syn. Jsou nesmírně zvědaví a učenliví.

14.6.2015 00:12
Mirkama

XXX.XXX.166.8

My jsme měli taky kanáry koupené z obchodu, naučili se volnému proletu po bytě, vraceli se do klece, seděli na počítači a sledovali jak píšu.Určitě si zvyknout.Ten dokrmovaný, jak měl hlad, vysoukal se ze šuplíku kde jsem ho měla v provizorním hnízdě, rozkročil se, začal pískat a dožadoval se krmení.Sám mi vlezl do dlaně a otíral si hlavu o palec, já ho nehladila sama od sebe.Jak měl ale nacpané volátko, úplně otočil.Rychle se vrátil do šuplíku, zalezl do krabičky, vtiskl se do rohu, přitiskl křídla k sobě a ani se nehnul.Když vyrostl a přijímal potravu sám, dala jsem ho do klece a choval se, jak když ho nikdy nikdo nedokrmoval.Odchovala jsem takto drozda, ten za mnou lítal po bytě, seděl na rameni.Je mi jasné, že kanár není papoušek, papoušky jsme měli a mám, ale přece jenom jsem si myslela, že po dokrmování od vylíhnutí se bude chovat jinak.

14.6.2015 09:36
marketag

XXX.XXX.21.208

Mirkama napsal(a):
My jsme měli taky kanáry koupené z obchodu, naučili se volnému proletu po bytě, vraceli se do klece, seděli na počítači a sledovali jak píšu.Určitě si zvyknout.Ten dokrmovaný, jak měl hlad, vysoukal se ze šuplíku kde jsem ho měla v provizorním hnízdě, rozkročil se, začal pískat a dožadoval se krmení.Sám mi vlezl do dlaně a otíral si hlavu o palec, já ho nehladila sama od sebe.Jak měl ale nacpané volátko, úplně otočil.Rychle se vrátil do šuplíku, zalezl do krabičky, vtiskl se do rohu, přitiskl křídla k sobě a ani se nehnul.Když vyrostl a přijímal potravu sám, dala jsem ho do klece a choval se, jak když ho nikdy nikdo nedokrmoval.Odchovala jsem takto drozda, ten za mnou lítal po bytě, seděl na rameni.Je mi jasné, že kanár není papoušek, papoušky jsme měli a mám, ale přece jenom jsem si myslela, že po dokrmování od vylíhnutí se bude chovat jinak.

Vidím, že jste stejný blázen jako já :) také jsem dokrmovala drozdy. Je to zvláštní, že se dokrmený kanárek začal bát, ale možná je to o individuální povaze. Ten zvonohlík také nešel na prst vždy, jen občas a muselo se na něj pomalu, rozhodně za námi nelétal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík