Nádherný - počet mladých

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2015 07:23
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Dobrý den. Včera jsem dělal kontrolu budky u nádherných. Před pár dny jsem napočítal 18 vajíček. Myslel jsem, že samice snáší čisté vajíčka, neprosvětloval jsem. Předevčírem nákuk, zdálo se mi, že je šest mladých. Samice nervózní, nerušil jsem. Včera samice vyletěla, udělal jsem důkladnější kontrolu. A je jich devět! Myslíte, že je v silách samice takto početnou hordu uživit?

22.6.2015 08:24
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Tak 21.6. prvních šest kusů okroužkovaných... dva ještě malí, jeden /nejmenší/, nepřežil. Foto - pro jednoho rýpala, který se ptal, jestli je to k jídlu...

22.6.2015 12:03
peter_p

XXX.XXX.253.178

A to sa chvalite, alebo stazujete? pri rode Polytelis je to viac menej normalne...takze? co tym chcel basnik povedat?

22.6.2015 12:24
Hodonak

XXX.XXX.126.173

peter_p napsal(a):
A to sa chvalite, alebo stazujete? pri rode Polytelis je to viac menej normalne...takze? co tym chcel basnik povedat?

Pokud nechápete, zopakuju. ptal jsem se, jestli samice takto početné hnízdo uživí. Sám jsem se s tím zatím nesetkal, a dva kolegové, co nádherné chovají, taky ne. Takže já jsem možná za básníka, ovšem vy za negramotného.. b..a. I když jste mi vlastně - možná nechtíc, odpověděl, že asi ano, uživí je.. Takže děkuju. I když bych byl rád, kdybyste mi poradil víc, například čím přilepšujete chovným ptákům při takto početných snůškách, a podobně. Pokud to tedy Vaše ego a intelekt stráví, poradit někomu, kdo nemá Vaše zkušenosti.

22.6.2015 15:01
bubanek

XXX.XXX.191.18

Urcite bych mlade sledoval jak rostou a pripadne je v budce prikrmoval. Devet mladych je uz spousta hladovych krku.

22.6.2015 16:23
simacek123

XXX.XXX.142.1

Nazvat pana petera blben je dosti nemoralni, nedivte se ze pak vam budou radit amateri typu jako vy. Jinak je to normalni jev, počet devět je sice ojedinele ale u chovatelu kteří něco odchovali nic zvláštního, pri dostatecne kvalitni strave samice vse zvladne.Nicim zvláštním se ani neprilepsuje, jen denní davka je vetsi nez například u 4kusu ale to je snad jasne i laikovi.Tak at se dari.

22.6.2015 18:28
tato

XXX.XXX.168.2

Pane simacek nie každy pojedol všetku múdrosť sveta, zadavateľ položil jasnu otázku a očakával prinajmenšom slušnú odpoveď od niekoho kto už danú situáciu riešil. odpoveď od pána petra by som nazval veľmi sarkastickou, povýšeneckou, zrejme patrí medzi chovateľov s veľkými vedomosťami, ale ako človeka ho hodnotím tak isto ako zadavateľ. Chápem, že pre skúseních chovateľov je množstvo otázok a problémov na ktoré sa tu ľudia pýtajú samozrejmosťou, ale to neznamená že sa majú chovať povýšenecky a nadradene. Viem, chcem, odpoviem, pomôžem, ak nechcem radšej nereagujem
A len tak na okraj spomenul ste tu amaterov, vari je toto fórum len pre profesionálov? Práve že amatéri sa tu chodia pýtať a získavať vedomosti od skúsenejších, ale ak skúsenejší nemá chuť slušne odpovedať tak bohužiaľ nám amatérom už ostáva spoliehať sa len na rady amaterov.

22.6.2015 20:38
Hodonak

XXX.XXX.83.106

simacek123 napsal(a):
Nazvat pana petera blben je dosti nemoralni, nedivte se ze pak vam budou radit amateri typu jako vy. Jinak je to normalni jev, počet devět je sice ojedinele ale u chovatelu kteří něco odchovali nic zvláštního, pri dostatecne kvalitni strave samice vse zvladne.Nicim zvláštním se ani neprilepsuje, jen denní davka je vetsi nez například u 4kusu ale to je snad jasne i laikovi.Tak at se dari.

Pane Šimáček... on mi pan Peter neodpověděl.. jen se povyšoval. Proto jsem ho nazval tak, jak jsem ho nazval. Na tom si stojím,. Vím, že Vy máte svérázný způsob vyjadřování, ale i radu od Vás beru. Už jsze mi poradil ohledně kakariků, a té rady si vážím. Takže je mi jasné, že dávka krmení bude vyšší, o tom žádná. Ale děkuju. Začal jsem přidávat i tvaroh na strouhání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík